Diskuze

Muffiny, bábovka nebo quiche aneb co jsme pekly na Jarmark

Sobotní Jarmark už je za námi, módní oblečky a doplňky změnily majitele a z domácích dobrot, které jsme donesly, už nezbyly ani drobečky. Tentokrát jsme se - a nejen proto, že jsme pozvaly doktorku Cajthamlovou - rozhodly péct poněkud zdravěji a odlehčeněji, a tak vám nabízíme naše vyzkoušené speciality, po kterých se na akci jen zaprášilo.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

aNIRene

23. 5. 2012 14:27
Vida

po dlouhé době užitečný text na idnes. A to jsem chlap a nepeču.

0 0
možnosti

Scarlett from Scottland

23. 5. 2012 10:49
líbí se mi moc ten mrkvový koláč

muffinky mi přijdou spálené a ten tvarohový koláč (na to že do něj patří 3 tvarohy8-o) vypadá suše.

0 0
možnosti

Andrea Šretrová

23. 5. 2012 16:38
Re: líbí se mi moc ten mrkvový koláč

Buhvi, jestli ho opravdu pekla nebo jestli to neni jen ilustracni fotografie. Napadne se totiz podoba mrkvovemu dortu z Bakeshopu v Kozi ulici (mimochodem tam pecou opravdu vytecne), vcetne te male mrkvicky...

0 0
možnosti

Ajulik

23. 5. 2012 9:16
MILA REDAKCE, QUICHE je ONA protoze UNE QUICHE, LA QUICHE..

;-(;-(;-(

0 0
možnosti

opportunity

23. 5. 2012 21:29
Re: MILA REDAKCE, QUICHE je ONA protoze UNE QUICHE, LA QUICHE..

V češtině se ale běžně užívá ten kvíč.

0 0
možnosti

modra-sance

22. 5. 2012 19:22
A ta špaldová mouka je tam proč ?

aby to bylo více trendy ?

quiche je klasika, viz např. zde http://www.kucharka-recepty.com/quiche-s-bylinkami-1800

už vidím francouzské sedláky jak analyzujou jakou správnou mouku použít a jak doma maj pět druhů biomouk v devatenáctém či osmnáctém století. a protože ve francii je klasikou klasik normální hladká, tak asi co užívali ?

3 0
možnosti

stokasto

23. 5. 2012 19:04
Re: A ta špaldová mouka je tam proč ?

Tak ja myslim, ze v 19.stoleti byla mouka tedy zejmena bio :-). Rekla bych, ze se chemickymi hnojivy asi nehnojilo. Stejne tak, jako spalda byla tehdy uplne bezna obilovina.

0 0
možnosti

Labia Majora Zemanova

22. 5. 2012 17:48
...

Pri peceni Bananoveho dortu je dulezite je poradne vymastit pekac.

0 0
možnosti

Lukas1000

22. 5. 2012 21:49
Re: ...

to ti prozradil kdo? Evicka mrkvicka Ajchmajerova ? ;-D

0 0
možnosti