- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
ale pokud ji kupujete v CR muzete si byt zcela jisti, ze kupujete podradne geneticky zmanipulovane svinstvo.
Koupenim podporujete pouze giganty jako je Monsanto, kteri ovladaji snad 80-90 % trhu.
MATE VOLBU, MINIMALNE TRIKRAT DENNE!
Odkaz na Japonsko nechápu, Japonci konzumují soju v malém množství, jako pochutinu! Soja zvyšuje množství estrogenu v krvi, fytoestrogeny narušují endrokrinní funkce a způsobují neplodnost u mužů a rakovinu prsu u žen. Kromě toho poškozují štítnou žlázu. Tepelně zpracovaná soja obsahuje toxický lysinoalanin a karcinogenní nitrosamin. Vysoký obsah kyseliny fytinové v soji snižuje vstřebávání vápníku, hořčíku, mědi, železa a zinku. Soja se hodí možná jako žrádlo pro dobytek. Člověk by měl konzumovat jedině fermentovanou a v malém množství!
Kdyby to tak bylo, tak proč máme tolik rakoviny tlustého střeva? V ČR je přece vysoká konzumace soji...hlavně v klobásách a jiných uzeninách a také v konzervách. :-)
Sója není určena po trávící trakt středoevropanů. Pro nás tady rostou jiné plodiny, Kdo to nerespektuje, sám sobě škodí.
je výborná a mám dost dobrých receptů. Předvařená zmizela z pultů asi před 10 lety, po vyjádření nějakého odborníka, že je škodlivá. Od té doby jsem jí nikde neviděl. Ona asi trochu zasírá stroje, které jí předvařují a to bude asi ten hlavní problém.
před nedávnem se šlo dočíst o různých negativních dopadech konzumace sóji na lidské zdraví se závěrem - raději ne ! teď je zase naopak chválena. Ty různé odborné rady jsou už vážně k smíchu.
Nesmíš ji jíst třikrát denně:-) To je problém mnoha veganů, že maso a mléčné výrobky nahradí sójou a v tom množství se o ní dá mluvit skutečně jako o škodlivé, když si dá člověk jedno jídlo se sójou obden, tak je to v pohodě...ono problém všech těhle článků "vědci tvrdí" je ten, že vědci tvrdí, že a) nějaká užitečná látka je obsažena v nějakém jídle (ale zpravidla se neví, zda konzumace dané potraviny umožní její efektivní přenos do těla a vvyužití) a b) že nějaká látka ve velkém množství škodí a obsahuje ji některá potravina...pak jsou různé variace na téma jednoho kontaminovanóho jogurtu a novinářské generalizace na všechny mléčné výrobky a podobně...
Temer veskera prodavana soja je geneticky manipulovana a nikde to neni napsano. Dekuji, nechi.
Ale je to napsáno, stačí číst;-) A jinak co máš proti genetickým modifikacím? Máš radši jídlo plné pesticidů? Nebo plné plísní?
Ale dobře udělaný salát z fazolí čočková polévka nebo hrachová kaše nemá chybu. Taky je moc dobrý salát ze sojových bobů.
hlavne ty ty noci potom nemaji chybu..
Ročně zemře v zemích Evropské JÚnie na 50! lidí na alergickou reakci na soju!
Bohužel další naprostá blbost psaná buď na zakázku, nebo naprostým ignorantem. Spíš obojí je správně. Téměř všechna dnes produkovaná sója je mimo jiné GMO - geneticky modifikovaná. Její nebezpečí pro zdraví každý zvládne vygooglovat. Ta z východu většinou obsahuje také plísně. Sója ve větší míře nepříznivě ovlivňuje rovnováhu hormonů. A třeba sójová smetana Cuccina - zkuste si přečíst, jaká éčka obsahuje, a asi se hned na místě otřepete. Inu: NEBRAT! Na rakovinu, deprese i pálení žáhy to chce rozhodně trochu jinak, nápověda třeba na českém fóru "U pramene" - třikrát w, upramene, a pak koncovka cz. HonzazMoravy.