Diskuze

Plesnivé jídlo nepatří ani domácím zvířatům

Mykotoxiny v potravinách nejsou jen v jídle, které kupujeme v obchodech. Můžeme si je snadno "vyrobit" sami doma. Přinášíme rady, jak se jim vyhnout.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Jen se divím

10. 3. 2012 18:39
Ten článek by neměl být pro veřejnost ale pro prodejce

potravin. Tam zřejmě nevadí, že plíseň na povrhu salámu, a teď nemyslím cílené ušlechtilé plísně jako na uheráku či sýru typu Niva, nebo sýra nevadí. Salámy se otřou mokrým hadrem, pak se to osuší a doma to lidi zblajznou. Zasmrádlá kuřata, nazelenalé maso, dříve plesnivé a pouze omyté salámy, podobně i odrhnutá mrkev, na které již plíseň byla, to je docela běžné. Pokud vybírám pomeranče, vím, že musím přebírat. Málokdy tam není nahnilý kus, někdy tak, že je půlka hnilovou zcela měkká, jindy jde jen o počínající proce, na povrchu málo viditelný, ale poznatelný po rozkrojení pomeranče.

Nedělám si iluze ani o mletých masech či jinak masech upravených. Už to zasmrádlo, neprodali bysme to, tak uděláme marinádu a ještě to prodáme za vyšší cenu. Pečlivý spotřebitel sice nebude jít, co se mu začne kazit doma. Ale nakažené jídlo dostane už z obchodu,m akorát že to nebude vždy viditelné, aby to vyhodil. Zdraví má přednost, pokud jde o moje zdraví a moje peníze. Jakmile tu je moje zdraví a

0 0
možnosti

Jen se divím

10. 3. 2012 18:40
Re: Ten článek by neměl být pro veřejnost ale pro prodejce

peníze nejdřív moje a pak obchodu, tak tam jsou důležitější zas ty peníze. Moje zdraví je jim vážně ukradené, to dokazují denodenně svým chováním.

0 0
možnosti

hit

10. 3. 2012 14:43
A co brambory?

Většinou hrají všema barvama.Vykrajovat,vyhodit (nebo vyhodit celé balení jako to doporučují např.u rajčat,jahod),nebo reklamovat? Aby si člověk udělal 1kg brambor, tak si musí rovnou koupit 2kg.

0 0
možnosti

Jen se divím

10. 3. 2012 18:43
Re: A co brambory?

Skutečně nahniklý kus to chce vyhodit.  U nahnilého kusu je celý zbytek jiný. Různé černé tečky nebo místa poničená prvotně mechanicky, ty nevadí. Vadí ale bramborová hniloba.

0 0
možnosti

Lanolin

10. 3. 2012 14:12
horší než plísně je snad jen Andreas Gudrun

Ať se podívám do které diskuse věnované jídlu chci, vždy ji již jako plíseň prorůstá jeho zapálené kazatelství o tom, že maso je jed horší snad než plutonium v kafi. Dnes ještě nestačil napsat, že Kristus byl býložravec (asi má ruce upatlané od domácích utopenců a přilepil se ke klávesnici).

7 0
možnosti

petr_leicester

10. 3. 2012 15:52
Re: horší než plísně je snad jen Andreas Gudrun

jj, tento diskuter je vazne trida :)) ma to nejake cele pomotane, ale vegetarian az za hrob (doufam ze ho potom nejakym nedopatrenim nepohrbi do masoveho hrobu :)) ), V uplne kazde diskusi nezapomene uvest tu blbost ze clovek je od prirody vegetarian...ale aspon se clovek zasmeje a pozastavi nad tim, co je dnes v 21tem stoleti mozne vypotit za nesmysl.

0 0
možnosti

10. 3. 2012 12:58
Uživatel požádal o vymazání
2 0
možnosti

mestax

10. 3. 2012 11:21
Když už se tady v diskusi

pisatelé často odvolávají na stravu našich předků, mohli by také ještě dodat, jak oni řešili tyhlety plísně a pod. Můj názor je ten, že moc ne a že i my jsme si za ta léta evoluce už na něco zvykli. Kdo se chce v každém soustu nimrat, ať si nimrá, já se budu radši držet babiččina : "on si to žaludek přebere".

0 0
možnosti

i-vet

10. 3. 2012 11:46
Re: Když už se tady v diskusi

řešit to nejspíš nemuseli vůbec. V minulosti lidi spíš žádné jídlo neměli, než aby jim zplesnivělo. Zádné komory nebyly, žilo se v podstatě v jedné místnosti. Když se upekl pecen, 10-12členná rodina ho snědla nebo si kousek schovala na večer...

0 0
možnosti

net.Xtreme se nevzdává

10. 3. 2012 9:27
Hm?

"Pokud nebudou zavařovací sklenice dokonale vymyté, na džemu se zákonitě objeví plíseň. K zavařování a přípravě moštů používejte jen nezávadné ovoce: nesmí být naplesnivělé, "

Já měl pocit, že při zavařování to všechno pochcípá, tedy je to taková pasterizace, používat plesnivé ovoce je tedy prasárna a toxinů se člověk zbavit nemusí, ale plíseň zavařování přežije?

Navíc ta první věta vypadá, jakoby autor zůstal pár set let v minulosti u teorie abiogeneze (samoplození):D

0 0
možnosti

opportunity

10. 3. 2012 9:56
Re: Hm?

Džemy se vaří a pak se nalijí do sklenic a zavíčkují (můžou se otočit vzhůru dnem). Zavařování už není potřebné.

0 0
možnosti

garling

10. 3. 2012 9:19
plísně?

Je to všechno blábol, z plesnivého(samozřejmě ne moc) chleba si děláme topinky nebo chlebové kuličky, džemy po stáhnutí plísnových teček jím také, kompoty jakbysmet, tvrdý sýr kraje vyhodím a smažák je bezkonkurenční...asi bych už měl být na pravdě boží.

4 0
možnosti

net.Xtreme se nevzdává

10. 3. 2012 9:28
Re: plísně?

Pokud té plísně nesníš moc a nejedná se o superjedovatý druh, tak tě nezabije, ale dobře ti to taky neudělá...

0 0
možnosti

slafkins

10. 3. 2012 1:58
Plisen je zdrava jen spatne vypada.

V koncetraku to dokonce byla lahudka.

0 0
možnosti

Perucini

10. 3. 2012 8:22
Re: Plisen je zdrava jen spatne vypada.

aaa hele zase se ozval nějaký zamindrákovaný chudáček z Národní strany. Nebo jak se vlastně ta žumpa teď jmenuje?? 8-o

2 0
možnosti

Andreas Gudrun

10. 3. 2012 0:44
mykotoxiny jsou sice škodlivé, ale zdaleka nemají na maso

kdo pojídá maso, tak může bez obav mykotoxiny konzumovat i nadále... člověk je od přírody býložravec, takže lidský žaludek není na trávení masa uzpůsoben... maso tak v lidském těle hnije mnoho dnů a škodlivé toxiny v něm obsažené se uvolňují do celého těla... člověk, který dlouhodobě konzumuje maso s 90% pravděpodobností skončí na onkologii... nějaký ten mykotoxin pak tedy již nehraje roli... !

2 0
možnosti

jozko skocdopole

10. 3. 2012 1:02
. . . škodlivé toxiny v něm obsažené se uvolňují . . .

Konecne chapu, proc tak casto a hrozne prdím.

2 0
možnosti

Pepan11

10. 3. 2012 0:27
hermelin

A to teprve co plisen v hermelinu ci nive. A to uz vubec nemluvim o plisni na uheraku, ci ta co vyrabi penicilin. Bakterie jsou vsude, zivot bez bakterii neni mozny.

5 0
možnosti

ndee: victim of censorship mkXII

10. 3. 2012 8:03
Re: hermelin

za plíseň ale nemůžou baktérie:-P

1 0
možnosti