Diskuze

Patnáct potravin, které vás nadopují vlákninou

Nedaří se vám zhubnout? Trpíte často zácpou a potřebujete si upravit zažívání? Na tyto a mnohé další problémy existuje osvědčená rada - zvyšte příjem vlákniny. Poradíme vám, v jakých potravinách jí je nejvíce.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
U

unknown8

2. 3. 2012 1:28
D

D

0 0
možnosti
MH

King4

29. 2. 2012 16:34
No, já když chci hubnout ...

Tak si na svačiny dávám jablka, okurky, kedlubny a mrkve. A tu kedlubnu mi jednou někde dali místo brambor k řízku a kupodivu to bylo dobrý ... Sušené švestky a merňky miluji, ale určitě se po nich nehubne. A riziko plísní je stejně jako u ořechů obrovský ...

0 0
možnosti
?

?_?

1. 3. 2012 14:37
Re: No, já když chci hubnout ...

To přece nejde říct takhle. Sušený švestky a meruňky ráno do ovesné kaše nebo jogurtu se dají dát i při hubnutí (věřte, ozkoušeno ;-) ). Nejde říct "Po tomhle se hubne a po tomhle ne". Záleží na celkové skladbě jídelníčku

0 0
možnosti
L

lozja.blabol

29. 2. 2012 16:23
Vata

Jezte vatu, tam máte 100 g vlákniny na 100 g vaty R^

2 0
možnosti
NSN

net.Xtreme se nevzdává

29. 2. 2012 16:55
Re: Vata

;-D;-D;-D;-D;-DR^

0 0
možnosti
OK

Achille Volfoni

29. 2. 2012 15:55
tfuj

sušené ovoce,obilí apod.....z toho se mi zvedá kufr.....či sem nějaký hraboš?

0 0
možnosti
RC

marvrc

29. 2. 2012 15:26
prosim vysvetlete mi to nekdo

ze zacatku clanku jsem ziskal dojem, ze vlaknina je dobra na hubnuti, protoze si zaplnim zaludek necim neenergetickym a nebudu mit hlad

ale z infomace, ze jedno jablko obsahuje 3,5 gramu vlakniny mi vychazi, ze asi drive umru na prejezeni jablkama nez bych si timhle zpusobem zaplnil zaludek vlakninou ???

1 0
možnosti
NSN

net.Xtreme se nevzdává

29. 2. 2012 16:54
Re: prosim vysvetlete mi to nekdo

To mi také není jasné, čekal bych tam více vlákniny...i u avokáda...

0 0
možnosti
M

maruširi.vr.11

29. 2. 2012 15:00
Avokádo jo!

dužinu roztřeme se stroužkem česneku a vzniklou pastu namažeme na vychlazený bůček. Zapíjíme pivem. R^

1 0
možnosti
JA

Don_Alex

29. 2. 2012 15:07
Re: Avokádo jo!

hmm, to budu muset vyzkoušet....R^

0 0
možnosti
K

Kocour-mikes

29. 2. 2012 12:53
Já si zase myslím....

..že je čas Ovaru, Jelítek, Zabijačkové polévky. Správně promaštěná střeva společně s štamprlí slivovice, jsou ve zdravé životosprávě dospělého jedince NENAHRADITELNÁ;-D;-D;-D

7 0
možnosti
HL

Hnev lidu

29. 2. 2012 12:26
Sušené ovoce

sluší se doplnit, že nemalá část sušeného ovoce na našem trhu je kontaminovaná karcinogeními plísněmi, které vznikají špatným susšením nebo skladováním Rv

5 0
možnosti
VS

apoc9

29. 2. 2012 15:05
Re: Sušené ovoce

+ roztoči

0 0
možnosti
JR

vypsanafixa

29. 2. 2012 12:25
Všechno je jinak II

Katastrofou je fakt, že kukuřici obsahuje i tzv. bezlepková směs. Co se týká jablek, tak jejich celulózová vláknina zatěžuje slinivku, zejména u malých dětí; a pektin z jablek se pro změnu rozkládá na metylalkohol a jiné dobrotky, které zatěžují játra. Vcelku je jablko silně extenzivní potravina, navíc zatížená chemií, takže jablko každý den je místenka na onkologii. Banán je pro změnu mrtvou potravinou, která slouží jako živná půda mnoha patogenům, jejichž působením může zejména u mladých lidí vzniknout leukemie. Takže banán dětem tak jednou týdně.

0 0
možnosti
HL

Hnev lidu

29. 2. 2012 12:30
Re: Všechno je jinak II

podle jiných zdrojů je zase banán proti leukémii, tak si vyber :-P Jinak banán není mrtvou potravinou, obsahuje draslík a další důležité látky

0 0
možnosti
JR

vypsanafixa

29. 2. 2012 12:24
Všechno je jinak

To je ještě ten lepší případ, kdy je "celozrnné pečivo" vyrobeno díky barvivu. Někteří tam sypou ostrý pšeničný šrot, který dokáže ve střevech udělat pěknou paseku - od zánětu, přes alergii a Crohnovu chorobu až po rakovinu. Alergici nesmí celozrnnou pšenici vůbec. Nejlepší je celozrnné žitné pečivo jako placka nebo Knackenbrot.  Na kukuřici také pozor, to, že neobsahuje lepek (tedy lepící formy bílkovin), neznamená, že neobsahuje bílkovinu a že na ni nemůže vzniknout alergie. V Evropě se šíří alergie na kukuřici jako požár, co je průšvih, protože kukuřice je dnes skoro ve všem, např. jako kukuřičný škrob, který ovšem vždy obsahuje aspoň stopy bílkovin.

3 0
možnosti