Diskuze

Upečte si chleba. Celozrnný, s tymiánem nebo se sušenými rajčaty

Jen si to představte. Křupavá propečená kůrčička a pod ní nadýchaná střídka, která se vám zrovna rozplývá na jazyku. Doma upečený chléb je největší zázrak gastronomie a je velká pravděpodobnost, že jakmile ho jednou zkusíte, už nikdy si nepůjdete do sámošky pro šumavu. Vyzkoušejte si tři různé chleby, tmavý se slunečnicovými a sezamovými semínky, bílý ovoněný bylinkami nebo rajčatový chlebíček s příchutí i vůní Středozemí.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

maudite

5. 3. 2012 22:42
...

zkuste misto vody na zadelani chleba pouzit pivo. Ma to pak vyraznejsi chlebovou chut.

0 0
možnosti

jenyknovak

20. 2. 2012 14:52
Chleba bez mouky?

Druhý a třetí recept postrádá rozpis mouky.... Asi se peče jen z kvásku.

0 0
možnosti

Joe-cz

19. 2. 2012 18:18
21 století

a pokud chce člověk kvalitní potraviny musí si je vyrobit doma.

1 0
možnosti

utter

19. 2. 2012 17:16
Umělci

Sakra co to v těchto článcích je uvěřeněné za krávoviny, chleba z droždí nebo vymazávání tukem,. To je opravdu skandální blitka co tady píšete: níže uvedené příspěvcky v diskuzi mají absolutní recht:

"Chlebový kvásek je za žitné mouky a vody, nejsou v něm žádné kvasnice,

jen přírodní divoké kvasinky z mouky. A propos říkat něčemu co se udělá s

kvasnic chleba, je trestuhodné a možné je to jen na idnes.

Co to je za psudoumělce co tady plní stránky o chlebu droždím, at si svoje debilní rady radeji nechají. Doba natolik zblbnula lidi, že už nikdo ani netuší z čeho se chleba má dělat, jak smutné..........

2 0
možnosti

mi007

11. 3. 2012 11:37
Re: Umělci

Máš recht. Tyhle umělci z kvasnic a jiné voloviny, hlavně že fúdstajlistky. Kvásek vždykcky byl pomalu to nejcenější a hospodyně si ho chránily, prootže udělat nový není měco co je udělaný za dny. Já peču chleba z mého kvásku, kteý už dokrmuju roky. Dle původní receptury je chléb z kvásku (žitná mouka+voda), mouka, sůl, kmín... Ale tohle nazývat chlebem, to je fakt děs ....Rv

0 0
možnosti

Carmel Tel

18. 2. 2012 22:49
Babiččina pundula

;-D

0 0
možnosti

brco

18. 2. 2012 20:49
Babiččin chléb

Kdysi se v obchodech prodávala mouka s číslem Myslím že to bylo T630 nebo tak podobně. Byla to přímo mouka na chleba. Pekla ho kdysi babička mojí ženy, dávala do toho strouhaný vařený brambor( na kilo mouky asi 2-3 středně velký vařený brambory). Upekla chleba tak, že ho pekla asi 15 min na plný koule v troubě, poté snížila teplotu na 150 - 180 °c ještě 45 min a chleba po vytažení potřela vodou(použít štětku nebo košťátko) Chleba byl fantastickej, po té vodě krásně lesklá kůrka, ještě třetí den vydržel pěkně křupavej a uchovával se výhradně v plátně. Použít starou plenu nebo cejchy. Jenom nevím poměr surovin, potřeboval bych to někde najít

1 0
možnosti

majorBorovicka

18. 2. 2012 20:11
redakce, pozor na pana Svěráka!

ať vás za to "upečte si chleba" nedá v soudu, má na to autorská práva;-)

4 0
možnosti

net.Xtreme se nevzdává

18. 2. 2012 17:27
Šumava ze sámošky je nic moc

ale když zná člověk dobrou pekárnu, tak téhož docílit doma je v podstatě nemožné:-/

0 0
možnosti

Xladi

18. 2. 2012 18:25
Re: Šumava ze sámošky je nic moc

Je to možné, jen nesmíte očekávat že se to povede napoprvé :-).

0 0
možnosti

Honeynka

18. 2. 2012 16:55
Chleb s rajcaty

10g rajcat, to je kolik, jedno susene??? To se moc nepredali ;-D

0 0
možnosti

ununun

18. 2. 2012 18:04
Re: Chleb s rajcaty

nevýhoda receptů, kde je množství surovin takhle pěkně na gramy. vždy měřim podle oka a nemám problém, že by se něco nepovedlo

1 0
možnosti

racik123

18. 2. 2012 15:39
kvasek

Podle me zkusenosti je chleba vyrazne lepsi, kdyz se misto kvasnic pouziva kvasek. Dalsi ingredience uz daji pridat dle fantazie, at uz brambory, ruzny druhy mouky, seminka ci orechy... Nicmene porad je ten z kvasnic lepsi, nez ty sisaty molitany, co si clovek vetsinou koupi.

1 0
možnosti

racik123

18. 2. 2012 15:39
Re: kvasek

myslen samozrejme kvasek ze zitne mouky...

1 0
možnosti
  • Nejčtenější

Vykrojené trikoty budí emoce. Olympijská kolekce Nike je prý sexistická

16. dubna 2024

Velkou kritiku vyvolala kolekce, kterou pro olympijský tým amerických atletek navrhla značka Nike....

Největší mýty o zubní hygieně, kvůli kterým si můžete zničit chrup

20. dubna 2024

Možná si myslíte, že se v péči o zuby orientujete dost dobře, přesto v této oblasti stále ještě...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Příběh Miloše: Mám podezření, že třetí dítě není moje, manželka to popírá

22. dubna 2024

Rodina pro mě byla vždycky na prvním místě. Moje žena si ani nedovede představit, jak je...

Nekupujte zajíce v pytli. Sedm signálů, že vám to bude klapat v sexu

17. dubna 2024

Na začátku každého vztahu býváme opatrní, zvláště pak v dospělém věku. Nechceme se zase spálit....

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Původně měly být černé. Jaká tajemství skrývají červené šaty z Pretty Woman

17. dubna 2024

Seriál Kdo by si nepamatoval slavnou scénu z filmu Pretty Woman. Když si prostitutka Vivian (Julia...

Žena nepolevuje ve zvětšování rtů, změnit chce i další části obličeje

23. dubna 2024  8:38

V přepočtu téměř šest set tisíc korun už dala šestadvacetiletá Andrea Ivanovová z Bulharska za...

Spolupachatel, nebo oběť? Týrané dítě má obvykle dva rodiče, nejen agresora

23. dubna 2024

Pokud mluvíme o týraných dětech, nelze se vyhnout úvahám o druhém rodiči, který, byl-li přítomen v...

Sex, lepší spánek i jídlo. Sedm tipů, jak ošidit geny a stárnout pomaleji

23. dubna 2024

Na rozdíl od dobrého bordeaux naše tělo s věkem nezraje. Svaly ochabují, přibývají vrásky a bohužel...

Lenka zhubla za rok 30 kilogramů. Partner ji poté požádal o ruku

23. dubna 2024

Paní Lenka bojovala celý život s nadváhou a věří, že se jí jednou provždy zbavila. S hubnutím jí...