Diskuze

Kaki, fenykl, romanesco, batáty. Co s nimi v kuchyni?

Určitě jste už v regálech obchodů s ovocem a zeleninou narazili na plody roztodivných barev a tvarů, u kterých jste ani netušili, co jsou zač. Lákalo by vás je koupit, ale netušíte, jak je v kuchyni využít? Seberte s námi odvahu a pochutnejte si na nich.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

KOMON

10. 2. 2012 15:31
Fenykl očistíme, rozkrojíme na čtvrtiny, vyřízneme košťál

fenykl má košťál?

nemohl by to psát někdo kdo to alespoň v1x dělal?nebo to umí přeložit?8-o;-O

2 0
možnosti

opportunity

12. 2. 2012 12:51
Re: Fenykl očistíme, rozkrojíme na čtvrtiny, vyřízneme košťál

ale má...

0 0
možnosti

KOMON

10. 2. 2012 15:29
....tamarind (lusky se sladkokyselými jádry)...

teda já jádra tamarindu nechutnal,ale jestli to někdo zvládl a nevylámal si zuby,tak všechna čest!

jí se dužina lusku né jádra!!!

3 0
možnosti

visnery

10. 2. 2012 13:12
Fenykl

Ja jsem si fenykl desne oblibila, kdyby chtel nekdo vyzkouset moje recepty, tak jeden je zapeceny v parmezanovem kabatku a druhy je jednoduchy fenyklovy salat s jablickem, opravdu doporucuji, jednoduche a chutne :)

http://blog.zarohem.cz/clanek.asp?cislo=1509

http://blog.zarohem.cz/clanek.asp?cislo=2278

1 0
možnosti

opportunity

12. 2. 2012 12:55
Re: Fenykl

Zapékat je myslím škoda, do salátu v omezeném množství bezva, s ovocem super (i banán,...)

0 0
možnosti

orinka3

10. 2. 2012 11:34
dobrota jako mladý hrášek

Hele, kdo to ještě nezkusil - právě jsem dodělala oběd a k vločkovým karbanátkům s Nivou a bramborama máme naklíčenou soju mungo. Je to akce na 3 dny a přísahám, že to chutná jako mladý hrášek a je to křehké!!! nakličování nic není, stačí síto, voda, kousek plátna...

0 0
možnosti

honda_mrkos_pajdusakova

10. 2. 2012 12:49
Re: dobrota jako mladý hrášek

Tede představa vločkovejch karbanátků s naklíčenou sójou mi trochu zavlnila zažívacím traktem...

Dojdu si na biftek. A až dostanu chuť na maldej hrášek, tak si dám mladej hrášek, i za cenu, že budu muset půl roku počkat.

0 0
možnosti

opportunity

10. 2. 2012 8:40
To snad nemyslíte vážně...

Už dávno je tohle všechno v supermarketu, a kdo chtěl, tak už se seznámil. Zase nějaká barbína, co se včera probudila...

0 0
možnosti

Uphillman

10. 2. 2012 10:16
Re: To snad nemyslíte vážně...

Já sleduju v televizi na programu FLN (Fine Living Network) pořad "Fed Up!". Je to něco neuvěřitelného. Paní tam učí dospělé lidi základy vaření, ale opravdu základy. A mnozí z nich například nikdy neviděli brokolici, neví jak uvařit brambory... Byla tam paní, která nevěděla co je to čočka. Bylo jí asi 35, měla děti... V Americe je holt možné všechno.

0 0
možnosti

Uphillman

10. 2. 2012 3:58
.

Batáty jsou sladké, nic moc. Zlaté klasické brambory... Pěstovali jsme to na zahrádce, vyroste z toho dva metry vysoký stvol, pripomíná to slunečnici. Zajímavé je, jak vytrvalá ta rostlina je. Stačilo zapomenout v hlíně malou hlízu a na jaře vyrostla další "slunečnice".

Kaki kdysi přinesla známá z Itálie, docela dobré. Vypadalo to sice jako by to už někomu prošlo traktem, ale prý to tak má vypadat. Zbírají to tam prý až je to tak přezrálé, že by člověk řekl, že už je to zkažené. Tehdy je to prý to pravé Kaki. :) Ty "nedozrálé" které se prodávají tady v márketech jsem nezkoušel.

0 0
možnosti

Uphillman

10. 2. 2012 4:00
Re: .

Zbírají -> Sbírají

0 0
možnosti