- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
Rád bych se nechal poučit od někoho znalého. Vždycky jsem si myslel, že černý čaj se fermentuje. Tady jsem se dozvěděl, že se oxiduje. Něco o těch procesech vím a není to to samé. Různé prameny uvádějí jeden nebo druhý pojem. Jak to tedy je? Viděl jste někdo někdy, jak vzniká čaj?
Nejlepší je sencha - I když každému chutná něco jiného..
Jinak ten popisek u ilustračního snímku
"Nejčastěji pijí lidé na celém světě černý čaj (ilustrační snímek)"
to je jako proč pod třemi šálky čaje tenhle popisek?
bílý, zelený, roibos a bylinky (hlavně mátu). Ovocné čaje (ty z ovoce ne ovoněný černý čaj) nemám ráda vůbec, protože dávám přednost hořké chuti před kyselou.
nejlepší nekupovaný, ale z vypěstované máty... nic těžkého, daří se jí v našich podmínkách docela dobře... doporučuju :)
Mám nejraději zelený čaj,nejvíce mi chutné Teekanne s opuncií a fíkem,ten se u nás zatím nekoupí,ale mají ho v Londýně nebo v Německu,zkuste a přeji dobrou chuť
že součástí ovocného čaje je ovoce, ale nyní se dozvídám, že to je černý čaj např. s aromatickými výtažky např. levandule ... a ke všemu asi obsahuje nějaký zvláštní druh černého čaje, protože je bez kofeinu
i když uznávám, že "vývar" z ovoce není v podstatě čaj, ale stejně si myslím, že označení ovocný čaj se spíše používá právě pro ten "vývar" z ovoce a to co je popsáno v článku je prostě aromatizovaný černý čaj, který kofein obsahuje
bohužel v dnešní prozápadní době u nás prakticky není k mání.
Jednoznačně Tieguanyin nebo Longjing, ten je skvělý, když se do něj přidá trošku sušených růží, naučil mě to jeden čínský týpek :)