Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu

Diskuse k článku

Oběd i s moučníkem za 30 minut? Jamie Oliver vás to naučí

Jamie Oliver se v kuchyni vyzná. Je přeborníkem, co se týče na pohled jednoduchých a přitom zajímavých pokrmů, které osloví více smyslů než jen chuť. Pokud patříte k lidem, kteří si stěžují, že nemohou vařit vícechodová menu, protože na to prostě nemají čas, nechte si poradit od zkušeného kuchaře.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

pavouk

:-)

Jak asi chutnají ty koláčky, když se pečou v troubě společně s kuřetem?

0/0
7.3.2012 7:52

Scarlett from Scottland

za půl hoďky

pořádně kuřecí nepropeče....

+1/0
23.1.2012 10:24

really?

It's very easy guys!

Jamie se nesnazi skolit jen vas cechy, ale take amiky! ... jako by tady v USA nebyla spousta daleko lepsich kucharu, nez je on sam! ... Bobby Flay, Emeril Lagasse, Paula Dean atc. On si mysli, ze je genius!

0/0
23.1.2012 2:26

EMS

Re: It's very easy guys!

a Ty si o sobě myslíš co????

0/0
23.1.2012 7:32

really?

Re: It's very easy guys!

A co bych si jako o sobe mela myslet???

0/0
23.1.2012 13:58

mikado12

Re: It's very easy guys!

Vás Čechy? Ty jsi Nigerijec????

0/0
23.1.2012 16:32

Lev----z_-_Rožmitálu

anglán učí čechy vařit

;-D

a angličany už vařit naučil?

na to by mu nestačily ani 3 životy:-P

0/0
22.1.2012 19:23

Scarlett from Scottland

Re: anglán učí čechy vařit

něco umí výborně

0/0
23.1.2012 10:23

Lev----z_-_Rožmitálu

Re: anglán učí čechy vařit

skoti angláni nebo méda oliver?

0/0
23.1.2012 13:05

Scarlett from Scottland

Re: anglán učí čechy vařit

všichni jmenovaní :-P

0/0
23.1.2012 13:11

Bereniké

Kuře

Dneska jsem pekla k obědu naporcované kousky kuřete a aby byly pěkně propečené a s kůrčičkou, nechala jsem je v troubě hodinu - byly akorát. Za 30 minut fakt nemůžou být pořádně propečené, ledaže by J.O. používal a vycházel z nějaké průmyslové trouby, která peče při vyšších teplotách než naše domácí.

+1/0
22.1.2012 18:56

JazzmineTea

Re: Kuře

Pravda, taky si to neumím představit, pečení kuřete se nedá uspěchat.

S čím tak obyčejně pečete? :)

0/0
22.1.2012 20:15

abraxas134

Oběd za 12 minut

dáš vařit spatzle=12 minut. opečeš na olivovym oleji kousky kuřecích prsíček = 3 min, sůl, pepř, přidáš žampiony v konzervě včetně vody, nakrájenou šunku, půl maly skleničky nakládaný kapie, necháš vařit 5 minut, přileješ 50ml smetany, vaříš 4 minuty. sleješ spatle. a máš boží soté za 12 minut.

0/0
22.1.2012 14:28

Mo_Berg

Re: Oběd za 12 minut

Kolik vám je, 19? V tom případě dobré.

0/0
22.1.2012 15:16

al.mucha

Re: Oběd za 12 minut

Hele, oceň samostatnost. Jsou i výrazně horší případy...

0/0
22.1.2012 21:27

honda_mrkos_pajdusakova

Re: Oběd za 12 minut

fujtajxl...8-o

0/0
23.1.2012 9:58

Scarlett from Scottland

Re: Oběd za 12 minut

špecle nevařím, ty už prodávají vařený...

0/0
23.1.2012 10:25

Lev----z_-_Rožmitálu

Re: Oběd za 12 minut

já znám lepší a rychlejší recept

hovězí vývar s nudlemi za minutu:

dej si do huby kousek bujonu a hrst nudlí

ohřej vodu v rychlovarné konvici a vypijR^

+1/0
23.1.2012 16:03

lajika

ráda

koukám na vaření Jamieho Oliviera a je fakt, že jsem ozkoušela dost jeho receptů, které jsou jednoduché a opravdu rychlé, ať si tady přeborníci v diskusi říkají co chtějí. Ale tohle člověk za půl hodiny skoro ani nepřečte :)

Jinak je to samozřejmě věc organizace práce a když člověk zvládne dobrý načasování, je uvařeno rychle. Ale jestli jsou kuřecí stehna opravdu dobře udělaná za půl hodiny, to bych trochu pochbovala

0/0
22.1.2012 10:59

Ginny

Kuchařku mi přinesl Ježíšek

Ještě jsem to nezkoušela, odradily mě exotické přísady. Jsem z hodně malého města a některé věci neseženu. Zkusím ale nahrazovat. Jinak, dost se to podobá jídlům, co vařím normálně - těstoviny se vším možným, zapečené brambory na různý způsob, různé směsi na pánvi.  Evidentně Jamie vychází z praxe, jen má k dispozici trošku jiné suroviny.

0/0
22.1.2012 10:57

katano

já jsem ročník 1947 a za 15 minut, NELZE uvařit ::::::::::::

:::::::::::::::: a články tohoto typu - NECHÁPU. U nás vaří jen moje žena a hlavně  jídla která máme rádi, je to typicky ČESKÁ KUCHYNĚ = svíčková, knedlo-zelo-vepřo, gulášek, prejt, rajská, řízek, koprovka, domácí sekaná, dršťková polívka, segedín, , bramboračka, ovarové koleno s křenem, bramboráky atd .............

                       PS : a když moučník tak - ŠTRŮDL a BUCHTY ! ! ! :-P

+1/0
22.1.2012 1:13

Duke._.Nukem

Re: já jsem ročník 1947 a za 15 minut, NELZE uvařit ::::::::::::

ale lze,ja nevarim jinak..,v mikrovlnce...;-D

0/0
22.1.2012 10:55

abraxas134

Re: já jsem ročník 1947 a za 15 minut, NELZE uvařit ::::::::::::

tak si ženu ještě hodně užijte, do 5 let je jeden z vás mrtvej, žrat takovyhle jidla, to je rakovina tlustyho streva jak vyšitá

+5/0
22.1.2012 14:19

Lev----z_-_Rožmitálu

Re: já jsem ročník 1947 a za 15 minut, NELZE uvařit ::::::::::::

to určitě;-D

0/0
22.1.2012 19:06

JazzmineTea

Re: já jsem ročník 1947 a za 15 minut, NELZE uvařit ::::::::::::

No mně je...míň než vám a umím tradiční české jídlo i různé speciality vypůjčené z různých kuchyní (mám ráda čínskou), ale pravdou zůstává, že českého muže člověk většinou opravdu nadchne spíše řízkem nebo koprovkou než něčím kořeněným z woku...:-)

0/0
22.1.2012 20:21

Barbarka_CZ

Re: já jsem ročník 1947 a za 15 minut, NELZE uvařit ::::::::::::

Jak kterého, ten můj nejraději steaky, pečeně a právě čínu, naštěstí. Můj taťka zas rád experimentuje, insiruje se ve francouzské kuchyni. Jen jeden ze švagrů nedá dopustit na řízky a omáčky. :-)

0/0
22.1.2012 20:51

JazzmineTea

Re: já jsem ročník 1947 a za 15 minut, NELZE uvařit ::::::::::::

Tak to blednu závistí :-)

0/0
22.1.2012 21:27

Barbarka_CZ

Re: já jsem ročník 1947 a za 15 minut, NELZE uvařit ::::::::::::

Taky si říkám, že mám štěstí, já sama třeba skoro nejím polévky a omáčky, takže jsem jen ráda, že je kvůli muži nemusím ani vařit. :-)

0/0
22.1.2012 21:54

Scarlett from Scottland

Re: já jsem ročník 1947 a za 15 minut, NELZE uvařit ::::::::::::

no českou kuchyni fakt nikdo do 15ti minut neuvaří.... ale jsou i jiná jídla... a taky dobrá.

0/0
23.1.2012 10:26

DlouhousekLihoslav

nevim jestli diskusni pohlreichove to schvalili

ale mne se jeho napady libi (i ty porce jsou ok, bataty co jsem mel v ruce mely tak od pul kila vejs). pokud bych mel vytknout jednu pripominku formalni, tak skoro nikdy jsem v cechach nevidel pouziti napisu worcestershirska, uz sto let se to pise nekolika podobama, ale ani jednou touhle :)

i kdyz vim ze oliver je babica (listove testo, o hruza, ma tu byt detailni postup jak cosi takoveho vyrobit jinak se to neda jist a babicaaaaa) protoze na diskusi idnesu se schazi svetova elita kucharu.

0/0
22.1.2012 1:07

Gustav Nečas

a jak dlouho pak kuchař odpočívá?

To se dá když máte vše na stole v mističkách a také pokud víte, že to umeje někdo jiný (kupodivu nemá myčku každý). Pak to chce ještě hodně morální síly se stále usmívat při servírování a stálém odbíhání a nošení dalších chodů.

Takže raději den předem večer upeču moučník (klidně třeba kefírovou buchtu). Zároveň si do výrobníku šlehačky dám šlehačku a odložím to do lednice. Ráno dám vařit kuřecího kostlivce na polévku spolu se zeleninou. Před polednem nakořením kuře a případně zvládnu i jeho nádivku. Až je to v troubě oškrábu brambory a dám je vařit.

Jak se blíží poledne mrknu na kuře, obrátím, podliji. vyndám kosti a zeleninu z polévky, přifám novou zeleninu a zavářku. Sleji brambory, udělám kaši. Možná stihnu domácí kompot - ovocný rozvar, třeba i z jablek. Vše hotovo. Rozleji polévku, naporcuji kuře s nádivkou, kaše, kompot. Nakonec uvařím kávu a podávám buchtu s domácí šlehačkou. ;-)

+3/0
21.1.2012 20:46

Gustav Nečas

Re: a jak dlouho pak kuchař odpočívá?

Umění je většinu nachystat předem. Drůbež můžete předem kořenit, plnit nádivkou i obdělat a později dodělat. Moučník lze péci také předem. Vývar chce čas, také se dá dělat předem. A pokud to nebude drůbež, tak je dobré si maso naložit den předem i na minutku. Dovařit vložit zavářku je otázka pár minut (u Jamieho polévku nevidím).

Příloha se dá dělat různě rychle, brambory chtějí oškrábat, hranolky chtějí ještě více času, rýže v rýžovaru může strašit již od rána.

To co nabízí Jamie je rychlovka co uštve kuchaře, hlavně pokud by takto rychle měl vařit každý den. Bez předem připravených surovin je to spíše k smíchu. Jak dlouho si trvá "Červenou chilli papričku nasekejte najemno, přidejte většinu koriandru a smíchejte. Zasypte sýrem feta a opět vše nasekejte a promíchejte." sekání papriky, bylinek, strouhání sýra ... a sečtěte si všechny časy bez těch střihů kamery. ;-)

+2/0
21.1.2012 21:02

Barbarka_CZ

Re: a jak dlouho pak kuchař odpočívá?

Pokud jste člověk, který i okurku krájí pět minut, pak jistě. Ale kdybyste ten pořad někdy viděl, věděl byste, že Jamie opravdu nemá nic připraveno předem (jako třeba zde mj. zmiňovaný Babica), ale vše vytahuje z ledničky, šuplíku, truhlíku... Ano, on je opravdu dobrý v sekání, škrábání, krájení, ale to se dá všechno naučit cvikem. A pak už je to rychlé.

+1/0
21.1.2012 21:12

Lanolin

Re: a jak dlouho pak kuchař odpočívá?

Já ho rád sleduji a viděl jsem co se dá, je to můj oblíbený kuchař (ne jako ty naše hvězdy co mimochodem i vaří).

Ano on to jen tak ledabyle vytahuje z poloprázdné lednice kde má jen to co použije..

Ano vše se dá naučit cvikem, ale jak často vaří běžný člověk? 1-2x za den, jinak má práci kde je dobrý a která ho živí. Pana Olivera živí vaření, takže by bylo smutné kdyby to nezvládal tak 3-5x rychleji než obyčejný smrtelník co vaří pro sebe a odinu.

Já také zvládnu strukturovaný SQL dotaz s propojenými databázemi rychleji než poučený uživatel a o čem to svědčí? Že i uživatel zvládne profi dataminig šéfovi na prezentaci za půl hodiny?

+2/0
21.1.2012 22:46

Barbarka_CZ

Re: a jak dlouho pak kuchař odpočívá?

Vy snad máte v ledničce tolik věcí, že nevíte, kde co najít? ;-) Jinak možná to člověk nestihne za 30 minut, ale třeba za 45 - což je pořád super. A rozhodně se u toho neužene, mám vyzkoušeno.

+1/0
21.1.2012 22:57

Lanolin

Re: a jak dlouho pak kuchař odpočívá?

My nemáme ledničku jen na jedno jídlo ;-)

Chcete seznam co tam právě je? Třeba si na noc zaslintáte.

0/0
21.1.2012 23:04

Barbarka_CZ

Re: a jak dlouho pak kuchař odpočívá?

My také ne, ale přesto vím, co tam je a kde to najdu. Pravda, u mrazáku by to bylo horší, obzvlášť od té doby, co máme velký pulťák. ;-D Jinak seznam mi dávat nemusíte, před chvílí jsem povečeřela vč. dezertu, tak by z toho slintání asi nic nebylo. :-)

0/0
21.1.2012 23:21

Lanolin

Re: a jak dlouho pak kuchař odpočívá?

Che che, nikdy neříkejte nikdy. I po komplet menu se najde šuflíček na něco úplně jiného dobrého.

Na pořádek v lednici postačí žít v rodině s více lidmi, kteří nakupují a odebírají. A když vám do toho ještě kecá pes ...

Ráno napánujete jídlo na večer a večer se nestačíte divit co zmizelo a co přibylo.

0/0
21.1.2012 23:40

Barbarka_CZ

Re: a jak dlouho pak kuchař odpočívá?

Nežiju sama, ale s manželem a babičkou, o kterou se staráme + 3 kočkami a 2 psy. Takže vím, jaké to je. :-) A jinak vzhledem k tomu, že jsem si tu večeři sama udělala (zeleninový salát, toasty a domácí tiramisu), tak už se do mě fakt nic nevejde. ;-)

0/0
21.1.2012 23:58

Duke._.Nukem

Re: a jak dlouho pak kuchař odpočívá?

:-)

0/0
22.1.2012 10:56

kolyvanov2

Re: a jak dlouho pak kuchař odpočívá?

No, dela nekdo mimo IT ty SQL dotazy kazdy den 20 let v kuse? Asi ne, ze, takze docela blbej primer. Kuchar to sice asi umi lip, ale vareni rozhodne neni nejaka cinnost pro "poucene uzivatele".

Nebo jako pornoherci musi umet bezpodminecne mnohem rychleji aplikovat lubrikacni gel, zatimco bezny uzivatel to patla pul hodiny?

Kdyby bylo v receptu jako snadno a rychle vykostit, vykuchat a nakrajet nejakou zvlastni rybu, tak dobry, ale nic takovyho tam neni. jsou tam veci, ktery kazdej, kdo vari, dela dnes a denne jako rutinni veci

0/0
22.1.2012 0:24

Barbarka_CZ

Re: a jak dlouho pak kuchař odpočívá?

A mimochodem, pokud byste fetu chtěl opravdu strouhat a nějakým zázrakem by se vám to podařilo, tak jste vážně borec. ;-)

0/0
21.1.2012 21:17

Peťulák2

Re: a jak dlouho pak kuchař odpočívá?

Vy jste ji nikdy nestrouhala?

+1/0
21.1.2012 21:36

Barbarka_CZ

Re: a jak dlouho pak kuchař odpočívá?

Strouhat fetu? Ne, tu jsem vždycky drobila. Stejně jako se nepokouším strouhat tavený sýr nebo gorgonzolu, nepokouším se strouhat ani fetu.

0/0
21.1.2012 22:11

Lanolin

Re: a jak dlouho pak kuchař odpočívá?

A víte vůbec co je sýr Feta? Když to tu pletete se strouháním taveňáku, tak dost pochybuju.

Mimochodem strouhat jde i měkké věci, stačí vychladit.

0/0
21.1.2012 22:40

Barbarka_CZ

Re: a jak dlouho pak kuchař odpočívá?

Já samozřejmě vím, co je feta, ale vy si ji nejspíš s něčím pletete (http://www.srecepty.cz/photo_galleries/srecepty_ingredients/2771/21721_medium.jpg - tenhle sýr je opravdu mnohonásobně snazší lámat nebo drobit než cokoliv jiného, a to včetně krájení). A tavený sýr byl příklad věci, která jde strouhat stejně "dobře" jako feta.

0/0
21.1.2012 22:53

Lanolin

Re: a jak dlouho pak kuchař odpočívá?

Feta i balkán jdou náhodou dobře strouhat a to jak na hrubo, tak na jemno. Třeba šopák mám mnohem raději s jemně strohaným, než nadrobenými hroudami (naučil jsem se v Bulharsku).

0/0
21.1.2012 23:43

Bereniké

Re: a jak dlouho pak kuchař odpočívá?

Já taky radši fetu strouhám než drobím, nesnáším při tom drobení zapatlané ruce.

0/0
22.1.2012 0:47

kolyvanov2

Re: a jak dlouho pak kuchař odpočívá?

Nasekat papricku? 15 vterin? To slovo je nasekat. Ne nakrajet na stejne prouzky...

0/0
21.1.2012 21:44

Lanolin

Re: a jak dlouho pak kuchař odpočívá?

Fakt? Vytáhnout, umýt, rozkrojit, odstranit semeník a posekat?

No dobře.

0/0
21.1.2012 22:53







mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.