Diskuze

Čtyři polévky pro zahřátí podle populárních českých kuchařek

Zima už konečně ukazuje svou chladnější tvář, a tak je nejvyšší čas vytáhnout z kredence ten největší hrnec a navařit kotel poctivé domácí polévky, která zahřeje i nasytí po víkendové procházce. Inspirujte se u autorek oblíbených kuchařských knih Jitky Rákosníkové, Hanky Zemanové, Markéty Hrubešové nebo Hany Michopulu.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Jean-Luc Picard

21. 1. 2012 12:14
tak jsem se inspiroval co nemusím a jdu vařit bramboračku

Sušené biohouby jsem si sám nazbíral, kobzale jsou z kamarádčiny zahrádky a ostatní zelenina z té mé.

A myslím, že si pošmáknu mnohem více ;-)

Z českých polévek na zahřátí bych rád pár vyjmenoval: dršťková, gulášová, fazolová, čočková, hrachovka, zelňačka, bramboračka, skvělý silný kaldoun, jednoduchá slepičí se zeleninkou (možno i s játrovými knedlíčky), kulajda, hovězí vývar se zeleninkou a zavářkou, zabijačková, prdelačka, uzená s kroupami, česnečka, rybí, květáková ....

Já myslím, že by se pár těch našich dobrých a ověřených našlo. Ale co dělat když dnes píše kuchařky každý a hlavně světově.

3 0
možnosti

Gustav Nečas

21. 1. 2012 19:41
Re: tak jsem se inspiroval co nemusím a jdu vařit bramboračku

Uff, dík za inspiraci, ale teď nevím kterou dříve ;-D

0 0
možnosti

fitzie

15. 1. 2012 8:14
Hrubešová je známá svou lásko k vaření

a do polívky sype Vegetu? Hm... :-/

0 0
možnosti

radnice

15. 1. 2012 9:38
Re: Hrubešová je známá svou lásko k vaření

Kde je tím známá ??? Já ji viděl jednou náhodou v TV v nějakém pořadu, kde se vařilo a působila tam jak hrábě v cadillacu.

2 0
možnosti

al-adin

14. 1. 2012 23:52
To ne

Potěš koště. Za takové recepty hned trestní oznámení za obecné ohrožení.

0 0
možnosti

Kudrnáčekabc

14. 1. 2012 22:37
"Kuchařky" - ???

Těmto "kuchařkám" bych se nechtěl jako strávník přiblížit ani na 100 metrů! Nejsou to náhodou objednané recepty od nějakých vegetariánských  bláznivků ?

0 0
možnosti

B-25

14. 1. 2012 22:48
Re:

To už byly lepší kuchařky z jídelny ZŠ - než zmíněné "hvězdy"....Rv

0 0
možnosti

B-25

14. 1. 2012 21:57
Mno..nevím, nevím

ale krásně mě zahřála (a nasytila) poctivá kyselica s klobáskou... R^ Loni v zimě na Pustevnách.

0 0
možnosti

opportunity

14. 1. 2012 21:34
Nejaká chyba v nadpisu

Podle populárních českých kuchařek???8-o8-o8-o

4 0
možnosti

radnice

15. 1. 2012 9:39
Re: Nejaká chyba v nadpisu

Taky bych rád věděl, kde vzali to, že jsou populární. Třeba Michopulu a Rákosníková jsou mediálně známé v souvislosti s vařením, ale ty dvě další ...

0 0
možnosti

KdysiBedlam

14. 1. 2012 21:20
hmm

Co to je spanda?!:-/

0 0
možnosti

opportunity

14. 1. 2012 21:31
Re: hmm

Špalda - druh pšenice, je to IN.

0 0
možnosti

Jean_jack

14. 1. 2012 20:39
opravdu...nechutné

nechápu proč zdůrazňují autorky BIO potraviny... že by.. demence? Slušný člověk by napsal ingredience a použil by přídomek, já osobně používám BIO potraviny, nicméně takovéhle recepty mě dohánějí k.. chození na toaletu a vyblití...!!

3 0
možnosti

radnice

15. 1. 2012 9:41
Re: opravdu...nechutné

Protože autorka je zaprvé placena firmou Sonnentor a zadruhé je sto let za opicemi a zjevně neví, kam celý projekt bio došel. Do jak absurdních konců.

0 0
možnosti

as400

14. 1. 2012 20:10
Fuj

Jedna ,,polévka" lepší než druhá.  Nazval bych to tím nejepším, co dokáže globalizace nabídnout. Telecí nebo kuřecí vývar v prášku (hahaha, to si ale opravdu pochutnáme), tyminán SONNENTOR (mimochodem SONNENTOR je obchodní značka, takže tenhle článek klidně zařaďte do kategorie placená reklama!!!), kozí sýr St. Pierre, to samé. Vrcholem je příprava jater na knedlířky v mixéru. Každý normální kuchař ví, že játra na knedlíčky se musí naškrábat nožem, aby se oddělily tuhé části. Jenom idiot a nebo závodka játra do knedlíčků namixuje.

Redakce, redakce. Zaměstnejte prosím někoho, kdo vaření rozumí, nebo ho má alespoň rád a ne ty rychlokvašky, kteří si na redaktory hrají a zveřejňují kdejakou pitomost.

4 0
možnosti

chrobaktruhlik

14. 1. 2012 19:35
nevím

jak kuchařka ale Markétka je hezká holka !! ;-)

0 0
možnosti