- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
Sušené biohouby jsem si sám nazbíral, kobzale jsou z kamarádčiny zahrádky a ostatní zelenina z té mé.
A myslím, že si pošmáknu mnohem více
Z českých polévek na zahřátí bych rád pár vyjmenoval: dršťková, gulášová, fazolová, čočková, hrachovka, zelňačka, bramboračka, skvělý silný kaldoun, jednoduchá slepičí se zeleninkou (možno i s játrovými knedlíčky), kulajda, hovězí vývar se zeleninkou a zavářkou, zabijačková, prdelačka, uzená s kroupami, česnečka, rybí, květáková ....
Já myslím, že by se pár těch našich dobrých a ověřených našlo. Ale co dělat když dnes píše kuchařky každý a hlavně světově.
Uff, dík za inspiraci, ale teď nevím kterou dříve
a do polívky sype Vegetu? Hm... :-/
Kde je tím známá ??? Já ji viděl jednou náhodou v TV v nějakém pořadu, kde se vařilo a působila tam jak hrábě v cadillacu.
Potěš koště. Za takové recepty hned trestní oznámení za obecné ohrožení.
Těmto "kuchařkám" bych se nechtěl jako strávník přiblížit ani na 100 metrů! Nejsou to náhodou objednané recepty od nějakých vegetariánských bláznivků ?
To už byly lepší kuchařky z jídelny ZŠ - než zmíněné "hvězdy"....
ale krásně mě zahřála (a nasytila) poctivá kyselica s klobáskou... Loni v zimě na Pustevnách.
Taky bych rád věděl, kde vzali to, že jsou populární. Třeba Michopulu a Rákosníková jsou mediálně známé v souvislosti s vařením, ale ty dvě další ...
nechápu proč zdůrazňují autorky BIO potraviny... že by.. demence? Slušný člověk by napsal ingredience a použil by přídomek, já osobně používám BIO potraviny, nicméně takovéhle recepty mě dohánějí k.. chození na toaletu a vyblití...
Protože autorka je zaprvé placena firmou Sonnentor a zadruhé je sto let za opicemi a zjevně neví, kam celý projekt bio došel. Do jak absurdních konců.
Jedna ,,polévka" lepší než druhá. Nazval bych to tím nejepším, co dokáže globalizace nabídnout. Telecí nebo kuřecí vývar v prášku (hahaha, to si ale opravdu pochutnáme), tyminán SONNENTOR (mimochodem SONNENTOR je obchodní značka, takže tenhle článek klidně zařaďte do kategorie placená reklama!!!), kozí sýr St. Pierre, to samé. Vrcholem je příprava jater na knedlířky v mixéru. Každý normální kuchař ví, že játra na knedlíčky se musí naškrábat nožem, aby se oddělily tuhé části. Jenom idiot a nebo závodka játra do knedlíčků namixuje.
Redakce, redakce. Zaměstnejte prosím někoho, kdo vaření rozumí, nebo ho má alespoň rád a ne ty rychlokvašky, kteří si na redaktory hrají a zveřejňují kdejakou pitomost.