- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
jak dlouho to lze skladovat? a/ pod vrstvou masla b/bez vrstvy masla (nacate)
Ale domácí paštika je fajnová věc,občas ji taky dělám
Proc hovorite o cerstvych brusinkach ? V clanku zminili susene brusinky, i kdyz s temi jsem se v zivote nikdy v zadnem obchode nesetkal. Idealni jsou mrazene brusinky. Nevim, zda jsou k sehnani v Cesku, ziji ve Francii a kupuji toto zmrazene ovoce v obchodni siti PICARD. Brusinky jsou dovezene ze Svedska a delam z nich doma vynikajici brusinkovy dzem (ke svickove na smetane, ke zverine apod.) za velmi rozumnou cenu...
Jinak diskuter s nickem "jupp" ma pravdu : brusinky by se hodily pripadne k zajeci ci srnci pastice, nikoliv ale k pastice z kurecich jater. A slivovice ? Tak tu v zadnem pripade, jedna se o zcela neadekvatni kombinaci. Kdyz uz alkohol, tak to musi byt konak nebo armagnac ! A kdyz nejsou nahodou k dispozici, lze pouzit portske vino.
Jatra opatrne udelat v panvi, mely by jeste pri tlaku "pruzit", vevnitr naruzovela, ale nesmi byt krvava. Chce to opatrne zachazet s plamenem a stale pozorovat a obracet. Nejlepe mi na to vyhovuje maly wok Zkuste misto slivovice nejaky vonavy alkohol, npr dobre portske, cognac nebo armagnac nebo jiny spanelsky nebo italsky destilat z vina. Pokud misto smetany pouzijete creme double nebo neco podobneho, bude to jenom lepsi. mixovat minimalne, prikapnout jeste trochu toho dobreho alkoholu neuskod. Az nakonec ovonet cerstve drcenym peprem. Pokud pouzijete dobry alkohol, neni dalsi koreni treba.Vec vkusu a chuti. Doporucuji vyzkouset s portskym, bez brusinek atd a teprve pak obmenovat prisady.