Diskuze

Domácí paštika z kuřecích jater s brusinkovou omáčkou

Možná byste si v přeslazeném adventním čase čokoládových Mikulášů a čerstvě napečených rohlíčků či perníčků dali raději něco slaného. Zkuste si vyrobit domácí paštiku z kuřecích jater. Není to vůbec těžké, její přípravu zvládne i začínající kuchařka. Odměnou vám přitom bude delikátní pochoutka, kterou ocení rodina i návštěva.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Amanita5

3. 12. 2011 21:05
jak dlouho to vydrzi?

jak dlouho to lze skladovat? a/ pod vrstvou masla b/bez vrstvy masla (nacate)

0 0
možnosti

Bereniké

3. 12. 2011 10:46
Ty čerstvé brusinky se v prosinci opravdu dobře shánějí

;-) Ale domácí paštika je fajnová věc,občas ji taky dělám

2 0
možnosti

multikulturista

3. 12. 2011 15:42
Re: Ty čerstvé brusinky se v prosinci opravdu dobře shánějí

Proc hovorite o cerstvych brusinkach ? V clanku zminili susene brusinky, i kdyz s temi jsem se v zivote nikdy v zadnem obchode nesetkal. Idealni jsou mrazene brusinky. Nevim, zda jsou k sehnani v Cesku, ziji ve Francii a kupuji toto zmrazene ovoce v obchodni siti PICARD. Brusinky jsou dovezene ze Svedska a delam z nich doma vynikajici brusinkovy dzem (ke svickove na smetane, ke zverine apod.) za velmi rozumnou cenu...

Jinak diskuter s nickem "jupp" ma pravdu : brusinky by se hodily pripadne k zajeci ci srnci pastice, nikoliv ale k pastice z kurecich jater. A slivovice ? Tak tu v zadnem pripade, jedna se o zcela neadekvatni kombinaci. Kdyz uz alkohol, tak to musi byt konak nebo armagnac ! A kdyz nejsou nahodou k dispozici, lze pouzit portske vino.

0 0
možnosti

jupp

3. 12. 2011 8:26
Jde to i bez brusinek a slivovice

Jatra opatrne udelat v panvi, mely by jeste pri tlaku "pruzit", vevnitr naruzovela, ale nesmi byt krvava. Chce to opatrne zachazet s plamenem a stale pozorovat a obracet. Nejlepe mi na to vyhovuje maly wok Zkuste misto slivovice nejaky vonavy alkohol, npr dobre portske, cognac nebo armagnac nebo jiny spanelsky nebo italsky destilat z vina. Pokud misto smetany pouzijete creme double nebo neco podobneho, bude to jenom lepsi. mixovat minimalne, prikapnout jeste trochu toho dobreho alkoholu neuskod. Az  nakonec ovonet cerstve drcenym peprem. Pokud pouzijete dobry alkohol, neni dalsi koreni treba.Vec vkusu a chuti. Doporucuji vyzkouset s portskym, bez brusinek atd a teprve pak obmenovat prisady.

0 0
možnosti