Ona

Diskuze

Pravda o cukru: Pro zdraví není tak špatný, jak se říká

Cukry mají dlouhé roky nevalnou pověst a opakovaně se jim dávají za vinu choroby srdce, vznik cukrovky nebo nadváha a obezita, ale třeba také zubní kazy. Poslední výzkumy a poznatky ovšem ukazují, že horší je spíše nezdravý životní styl než příjem sacharidů.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

MUDr. Cvach Csc

25. 11. 2011 20:03
2 0
možnosti

mamina2

26. 11. 2011 17:26
Re: pořád lepší cukr, než ten JED aspartam !!!

No, autorka asi něčím otrávená bude. Ale nevím čím, když aspartam nepoužívá. :-P

0 0
možnosti

opportunity

24. 11. 2011 8:41
Divné počty...

Důležité je si však uvědomit, že hromadění nadbytečných kil nemusí být v samotném cukru v nápoji, ale že jde o celkový kalorický obsah nápoje.? ?? A ten celkový kalorický obsah není z cukru?

0 0
možnosti

Agrippa

24. 11. 2011 8:50
Re: Divné počty...

Že by cpali třeba do limonád tuky?? Nebo bílkoviny?? Nestačím tady žasnout.

1 0
možnosti

Agrippa

23. 11. 2011 23:28
bullshit

Cukr v nápoji není problém, musí se spíš brát v úvahu celková kalorická hodnota nápoje...??? WTF ? A ty kalorie se tam vzaly z čeho? Z vody asi, ne?? (Beru příklad běžné limo). To je zas blábol...

Cukry, potažmo sacharidy jako takové, jsou velkým problémem při hubnutí. Stačí se podívat na rýsovaci diety u kulturistů - CKD, sachr.vlny. Prokazatelně fungují. I dost (běžných) lidí drží dlouhodobě mírnější low-carb stravování, které jim pomáhá udržovat linii.

0 0
možnosti

ppeett

24. 11. 2011 13:24
Re: bullshit

V článku se píše "...příjem cukrů patří mezi jeden z více nezdravých faktorů....a to z hlediska nadměrného příjmu energie - nikoliv jako cukru samotného, coby chemické sloučeniny.." Autor se asi snaží zastávat cukru jako chem.sloučeniny, ale jeho kalorickou hodnotu nepopírá a upozorňuje, že moc kalorií je špatně.

Celkově článek hodnotím také jako špatný, chybí vysvětlení rozdílných "druhů" cukrů. Že je cukr špatný, to se říká o "bílém cukru", naopak jiné typy jsou údajně zdravé(zdravější). Tohle v článku chybí, autor zobecňuje nezobecnitelné.

Dneska může napsat článek skoro každý, a tak vychází články nevalné kvality. Často mám pocit, že autor článku do problematiky, o které píše, vlastně nevidí-jen někde načetl informace a ty shrnul. A vypadá to, že kvalitně ty informace shrnout umí jen málokdo.

0 0
možnosti

truthspeaker

22. 11. 2011 17:36
dort pejska a kočičky

článek je strašná patlanina. Možná by pro začátek stačilo vysvětlit rozdíl mezi sacharózou, fruktózou, glukózou a popsat způsob nakládání se sacharidy v organizmu, než se pouštět do absolutně nepřesného zobecňování...

0 0
možnosti

Inkvizitor Johny

22. 11. 2011 16:42
Blbej článek

Autor asi nechodil na střední, jinak nevim. Ten článek patlá všechny cukry dohromady. Ale asi každej chápe, že je rozdíl mezi chlebem a kostkovým cukrem. Mezi Pepsi a mlékem. atd.

0 0
možnosti

mamina2

23. 11. 2011 14:53
Re: Blbej článek

Článek je především o cukru v běžném slova smylu, tedy o sacharóze. A vyvrací obecně rozšířený omyl, že právě ten cukr může za spoustu nemocí.

0 0
možnosti