- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
http://karolinaloskotova.blog.cz/0811/aspartam-podruhe-aneb-travi-vas-jako-krysy
No, autorka asi něčím otrávená bude. Ale nevím čím, když aspartam nepoužívá.
Důležité je si však uvědomit, že hromadění nadbytečných kil nemusí být v samotném cukru v nápoji, ale že jde o celkový kalorický obsah nápoje. A ten celkový kalorický obsah není z cukru
Že by cpali třeba do limonád tuky?? Nebo bílkoviny?? Nestačím tady žasnout.
Cukr v nápoji není problém, musí se spíš brát v úvahu celková kalorická hodnota nápoje...??? WTF ? A ty kalorie se tam vzaly z čeho? Z vody asi, ne?? (Beru příklad běžné limo). To je zas blábol...
Cukry, potažmo sacharidy jako takové, jsou velkým problémem při hubnutí. Stačí se podívat na rýsovaci diety u kulturistů - CKD, sachr.vlny. Prokazatelně fungují. I dost (běžných) lidí drží dlouhodobě mírnější low-carb stravování, které jim pomáhá udržovat linii.
V článku se píše "...příjem cukrů patří mezi jeden z více nezdravých faktorů....a to z hlediska nadměrného příjmu energie - nikoliv jako cukru samotného, coby chemické sloučeniny.." Autor se asi snaží zastávat cukru jako chem.sloučeniny, ale jeho kalorickou hodnotu nepopírá a upozorňuje, že moc kalorií je špatně.
Celkově článek hodnotím také jako špatný, chybí vysvětlení rozdílných "druhů" cukrů. Že je cukr špatný, to se říká o "bílém cukru", naopak jiné typy jsou údajně zdravé(zdravější). Tohle v článku chybí, autor zobecňuje nezobecnitelné.
Dneska může napsat článek skoro každý, a tak vychází články nevalné kvality. Často mám pocit, že autor článku do problematiky, o které píše, vlastně nevidí-jen někde načetl informace a ty shrnul. A vypadá to, že kvalitně ty informace shrnout umí jen málokdo.
článek je strašná patlanina. Možná by pro začátek stačilo vysvětlit rozdíl mezi sacharózou, fruktózou, glukózou a popsat způsob nakládání se sacharidy v organizmu, než se pouštět do absolutně nepřesného zobecňování...
Autor asi nechodil na střední, jinak nevim. Ten článek patlá všechny cukry dohromady. Ale asi každej chápe, že je rozdíl mezi chlebem a kostkovým cukrem. Mezi Pepsi a mlékem. atd.
Článek je především o cukru v běžném slova smylu, tedy o sacharóze. A vyvrací obecně rozšířený omyl, že právě ten cukr může za spoustu nemocí.