- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
Pointa je v tom že v Anglii běžná domácnost není zvyklá vařit tak jak to známe my. Čili kdokoliv kdo vaří je tam skoro jako zjevení .
ze zminena jidla je pouze jeden oddil Nigellinych receptu, zvany express, pro dny, kdy je treba mit na stole rychlovku, ne pro kazdodenni vareni. To tady hodne lidem nedochazi. Asi nevedi, ze Nigella je autorkou nekolika knih a serii DVD, z nichz pouze jedna se jmenuje Express.
Jak jsem uz vysvetlil dole, Cesi maji sve vlastni expresy - dny, kdy vari ruzne druhy knedliku, bramborovou kasi, polevky, zahustovani omacek atd. vsechno z prasku, kdy pouziji listove testo z polotovaru na strudl, otevrou konzervu, aby meli jidlo na dovolene rychle na stole a meli vic casu na koupani se v mori, pouziji rajcata, rajsky protlak, passatu nebo sugo di pomodoro z konzervy ci lahve...atd.atd.atd.
Vsechny recepty na svickovou, ktere jsme kdy na idnes videl byly rychlovka na jeden den a ceske kucharky se jeste chlubi jak na to pouzivaji zeleninu v laku z lahve v samosce, ne vsechno pripravit doma pekne zgruntu a za 2-4 dny jak se poradne ma!
"Kdo sam zije ve skleniku, nemel by hazet kamenim."
o té paní slyším prvně - ale dle článku jde o Babicu v sukni. - takže dobrý tak leda do školní jídelny
S tou druhou půlkou si dovolím nesouhlasit - polotovary jsou drahé, na to školní jídelny nemají. Tam se vaří pěkně postaru a hooodně za levno. Jinak dojem Babicy v sukni teda podle článku dělá, o tom žádná
Jsem taková Lama jenom já, že jsem si musel googlem vyhledat co je to zlatý sirup? Nebo je to už pro všechny samozřejmost? Jestli je tu někdo podobný jako já tak : GOLDEN SYRUP / ZLATÝ SIRUP
- je populární v Anglii, kde je také znám jako "light treacle". Tato velmi sladká kapalina má viskózní konzistenci a čistě zlatou barvu. Je vyráběn svařením cukrové šťávy vyrobené z třtiny a má bohatou příchuť nesrovnatelnou s jinými sladkostmi. Nejznámější značka je "Lyle´s" , která je prodávána ve světě v supermarketech a v lahůdkářstvích. Jako náhrada může být použit "corn syrup" pro vaření i pečení, tak i pro jiné výtvory počínaje polevami na lívance, až po polevy na zmrzlinách.
A teď prosím autora ať dá tipy kde se to dá sehnat, když už pro nás našel recept na tu cukrovinku.
jedine, co mi prijde jako uzitecme, je strihani toho salatu. mozna. jinak je to spis babicovske ozulovani klasickych receptu. jist se to jiste da, pani z mimibazaru vari mnohem hur, ale nadsenim me to nenaplnuje
ze vetsina z nas nema nic proti stylu vareni zminovane damy N.L. - hlavne proto, ze ji ani jeji kucharky nezname, ze? Nam jenom vadi tenhle hloupe napsany clanek o ni. Ale dobre nam tak, nemame cist hlouposti.
Snad používání konzervovaných potravin ? Nebo rychlé a tím pádem méně chutné přípravy ? Na to nepotřebujeme žádnou britku, máme tady svého vyznavače co nejrychlejších a navíc nejlevnějších příprav - mistra Babicu !!!
Tvrzeni, ze rychle pripravy jsou automaticky mene chutne je hloupost na n-tou vymyslena nekym, kdo toho z praxe moc nevi.
Zdravim pana Kraba,tak jsem se uz dlouho nezasmal jako dnes.Pane Krabe,vy jste dobry komik.Proc jste jeste neodjel do kdyz to je v UK nak na ......Divim se,ze jste jeste na zivu.Ja ziju v UK skoro 8 let a nevidel jsem to co vy tady popisujete.Vy jste primo Andersen,ja nemuzu.Prominte,ze se Vam smeju,ale pobavil jste mne.Ano v jednom s vami souhlasim,nemaji tady cesky ocet,mouku,kefir,podmasli atd.co maji v CR.Ale to co popisujete,tak to jsem vazne nezazil,spise jsem si myslel,jestli nahodou nezijete nekde v Somalsku nebo jine zeme .Jste dobrej komik.Prosim vas,vratte se do maticky zeme ,tam vam bude urcite lepe,protoze jinak nam tady umrete hlady.
Já bych viděl jako docela zajímavou anomálii, že na náš net přispívá někdo z paralelního vesmíru...
Jenom tady je to možná trochu nedoceněné, protože ne všichni se zajímají současně o vaření a tyhle zvláštnosti současně.
je to "radoby" vareni a muze nadchnout jen amatera, ktery o vareni nic nevi, nevari s laskou a vari nerad(a). Soude podle komentaru i tech jsou vsude mraky.
Petr
tohle, podle vás "rádoby" vaření je lepší, než to, co se předvádí ve většině našich domácností a o hospodách (restauracích, chcete-li) nemluvě.
To, co uvaří ona je hezké, chutné jídlo z prima surovin - co víc si přát? A jestli to je "ama" nebo "profi"? No a? :-D
Nigelliny pořady nebyly populární kvůli vaření. O těch 20 minut přípravy tam nešlo, divák-muž často ani nezaznamenal, o jaké jídlo mělo jít. Jak v Británii, tak v USA svými shows rozdělovala diváky a působila tiché domácnosti, protože muži ji milovali, ženy většinou nenáviděly. Nigella především "vaří" tak, že dlouho a smyslně olizuje své prsty - to je poznávací znamení jejich pořadů a po letech si lidé - muži i ženy - obvykle nejvíce pamatují právě to (zbytek si nejvíce pamatuje přednosti, které jsou zjevné i z obrázku iDNES). Kromě smyslného olizovaní prstů a jiných předmětů dlouze a smyslně hledí do kamery, příp. se významně naklání nad hrnci, přičemž bezesporu má co do nich vyklopit.
Nigella v Australii tiche domacnosti nezpusobuje. Je oblibena mezi muzi i zenami a jsou to hlavne zeny, ktere kupuji jeji kucharske knizky a serie DVD.