Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu

Diskuse k článku

Kachna, hovězí nebo vepřové. Každá pečínka je neodolatelná

Šťavnaté pečínky chtějí svůj čas, ale jsou nenáročné na přípravu a coby nedělní oběd udělají radost celé rodině a případné návštěvě. Uvidíte, že se ještě poperou o to, kdo bude moci vytřít chlebem zbytky výpeku z pekáče.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

FreeBird

Jeden recept ze severu.

Tady kde bydlim se ji dost losiho a sobiho masa.No a daji se z toho delat vyborne roastbify. Myslim ze se da pouzit i srnci.

Vezmete tak kilo, kilo a pul zmrazeneho masa. Dejte ho na mriz do trouby pri teplote 75-100 stupnu 12 hodin. Pak smichejte pul litru vody, 1.5dcl soli, 1 cajovou lzicku cukru a stipku saltpeter (nevim co to je,jedna soda??), nalijte to do plastickeho sacku a maso v tom nechte vychladnout, tak 5 hodin. Potom nakrajet na tenke platky s bramborovym salatem a mate jidlo jedna radost.

0/0
8.10.2011 21:39

vovák

Re: Jeden recept ze severu.

saltpeter bude rychlosůl, neboli nějaký dusitan - sodný, nebo draselný. 

Ale ten recept vypadá hodně zajímavě. Jestli tomu dobře rozumím, tak to maso se upeče neosolené a pak se osolí tím pobytem v láku?

0/0
9.10.2011 11:56

Brainwashington.

Kachna? Husa s jablky! To je 1dnička!

:-) Nejlepší pečínka, ale bohužel se po ní dost přibírá!

0/0
8.10.2011 15:03

DahliaPinata

Re: Kachna? Husa s jablky! To je 1dnička!

Když se kachna dobře upeče, kůžička se před dopečením jemně popíchá vidličkou a tuk se nechá vypéct, není to zase tak příliš tučné jídlo. Ovšem ne s knedlíkem, ale s pečenými jablky a bramborem. Zbylé sádlo se postupně použije na opékání brambor... není nic lepšího než na husím či kachním sádle opečené brambory se spoustou čerstvé majoránky a česnekem nebo jen s rozmarýnem a petrželkou.

0/0
9.10.2011 14:56

pavlik05

to hovezi vypada

vynikajicne R^

0/0
8.10.2011 12:37

matysek-k

Re: to hovezi vypada

R^

0/0
9.10.2011 11:43

Achille Volfoni

...

1.hovězí,2.jehněčí,3.rybí......R^

0/0
8.10.2011 9:52

Danny_Kay

Ja uz vim, v cem je problem...

...me proste neberou takove ty krvave steaky proto, ze mi nechutna "prirozena chut masa" .Vegetarian nejsem, ale kdyz jim maso, tak mi nejvice chutna vzdy hodne nakorenene maso a kdyz mam rad stavu z masa, tak mi zase nejvice chutna ta ochucena ruznym korenim. Takze kecy o nejake "zachovane stavicce" ve me sbihani slin urcite nevyvovaji, protoze mi tyhle stavicky proste nechutnaji.

0/0
8.10.2011 9:29

MaaGor

Re: Ja uz vim, v cem je problem...

100 lidí 100 chutí, já překořeněné věci nemusím, takové prefabrikátymě nelákají

nejvíce mi chutná třeba jen posolené a popepřené čerstvě umletým černým pepřem, středně krvavé, kdy vám všechny chutě bouchnou v puse k tomu čerstvou bagetku a bylinkové máslo, ahhh

no koukám, že si dnes musím něco přikoupit, štestí, že řezník zavírá až ve 12

0/0
8.10.2011 11:10

nikas123

Re: Ja uz vim, v cem je problem...

Mozna jste nekdy nemel opravdu lahudkove maso, zkuste v nejake vyhlasene restauraci poradnou odrudu Argentinskeho bicka.

Ja mel s masem vzdycky problem, ale naposled co si pamatuju v Ambiente ve Slovanskem dome na jedno totalne zakrvavecene, ktere bylo jen nasolene (pri dopadu na talir od migrujiciho cisnika to mozna i striklo jak bylo rare :-) ).....

No tezko popsat, bylo to jako chutovka.. Nepopsatelne cista chut, ktera nemela vubec nic spolecneho s masem z hypermarketu.

0/0
8.10.2011 11:13

nikas123

Re: Ja uz vim, v cem je problem...

BTW Sorry za mou cestina ;-)

0/0
8.10.2011 11:14

DahliaPinata

Re: Ja uz vim, v cem je problem...

Nemusí to být zrovna Argentinský býček, stačí si najít dobrého řezníka. Ten náš mi nabídne sice o  něco dražší, ale skvělé maso z mladého býčka na steak a to pak vím, že z toho opravdu mohu udělat křehoučký steak. Když takové maso nemá, nabídne mi, že mi maso naklepe profesionálním naklepávačem... to je pak o něco levnější a já vím, že ho mám raději podusit v papiňáku, ale v žádném případě nezkoušet steak. to vám v žádném super hyper neřeknou... a neřekne vám to ani řezník, ke kterému zajdete náhodně. Bohužel spoustu řeznictví zavřeli, protože většina lidí jde po ceně a kvalita zajímá málokoho. Moje tchýně vždycky chválí, jak mám maso měkoučké a dobré a pak se ptá za kolik jsem ho koupila (netuším, co jí je po tom) a když jí to řeknu, tak se diví, proč do toho řeznictví chodím. vůbec není schopná pochopit, že z nekvalitních surovin dobré jídlo udělat nejde.

0/0
9.10.2011 15:04

Lord Havelock Vetinari

Re: Ja uz vim, v cem je problem...

Vidím to podobně, nemám rád maso dělané ve velkých kusech, co se nařeže až po upečení. Zvláště vepřové nejím skoro vůbec, bohužel je mi dáno na skoro každé rodinné oslavě, arrrrgh. Ovšem ano, s tím kvalitním hovězím je to jinak.

0/0
8.10.2011 15:17

wrah

Re: Ja uz vim, v cem je problem...

Roastbeef nerad?

0/0
9.10.2011 16:50

TondaN

no,s takhle

krvavou pečínkou byste u nás doma neuspělí:-)

0/0
8.10.2011 7:19

Sarulinka

Re: no,s takhle

Myslim, ze to pecene hovezi vypada tak, jak ma. Nic 'prepeceneho', z venku krasne hnede a uvnitr ruzove! Mnam

0/0
8.10.2011 8:38

3dzery

Re: no,s takhle

Taky mňam.

0/0
8.10.2011 11:00

MaaGor

Re: no,s takhle

tak toto není krvavé ani náhodou.

to že někdo má rád puky mu neberu jen se tím obírá o vtršinu chuti

já zase nedokážu pochopit někoho kdo si objedná steak a chce jej hodně propečený,

to at si radši objedná něco jiného

0/0
8.10.2011 11:05

PetrVTR

Re: no,s takhle

Maso pecene se slaninou si casto uchova ruzovou barvu i kdyz je propecene durch..

0/0
8.10.2011 11:11

vovák

Re: no,s takhle

pokud máte slaninu z obchodu, tak ta růžová barva je buď z dusitanu sodného, nebo se jedná o potravinářské barvivo,  například fykoerytrin získávaný z mořských řas. ;-D

0/0
9.10.2011 11:28







mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.