Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu

Diskuse k článku

Jogurt není jen zdravá svačinka. Využijte jej i při vaření a pečení

Nakyslý mléčný výrobek si většinou nejraději vychutnáváme k snídani nebo svačině spolu s ovocem či cereáliemi. Proč jej ale nezapojit také do přípravy pokrmů, kterým dodá lehkost i šťavnatost? Vyzkoušejte třeba vláčný ovocný koláč, kotlety v jogurtové marinádě nebo osvěžující orientální nápoj ayran.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

useknutahlava

.

aha, takže jogurt je balkánský vynález? díky, balkáne.

vždyť slovo pro jogurt existuje již v sanskrtu, a sankrt je nejstarší ze všech jazyků. takže jogurt je nejméně tak starý, jako samotná lidská civilizace.

0/0
30.9.2011 18:23

slavex

Tak . . . . . . . . ? ? ?

Pokud se dá těm směsím skládajících  se z želatiny , syrovátky ,syntetických barviv a umělých aromátů dá říct vůbec "jogurt" tak ano přesvědčili jste mně >>>zkrátka jogurt je zdraví posilující "bomba" >>>dík ale nechci ! ! !  Rv (nikdo mi ještě nedokázal vysvětlit jak může "jogurt" (najmě polské produkce) vydržet měsíc i déle 8-o

0/0
28.9.2011 20:04

DahliaPinata

Re: Tak . . . . . . . . ? ? ?

A proč si neuděláte domácí? Dělám každý týden a zabere mi to maximálně deset  minut. V ledničce vydrží týden. Vyjde o něco levněji než kupovaný a vím, co v tom mám. Ovoce pak přidávám až před jídlem čerstvé nebo domácí marmeládu. Vynikající je i pokapaný medem, jak se podává v Řecku. Jen do první várky musím koupit nějaký kvalitní živý jogurt. Pak už si vždycky nechám jeden kelímek do další várky.

0/0
28.9.2011 22:48

aby diskuse neměly sysl

Re: Tak . . . . . . . . ? ? ?

Pro jogurty si jezdím na farmu. Mají tam taky mléko (kravské i kozí), různé sýry, kefír. Mňam!

0/0
29.9.2011 4:05

Scarlett from Scottland

Re: Tak . . . . . . . . ? ? ?

jak již vám tu bylo napsáno - jogurt není problém si udělat domácí. A ještě i další věci se dají udělat domácí. Takže netřeba se vztekat, jen nebýt líný. A nebo být líný a mlčet ;-)

0/0
30.9.2011 12:10

Zoro.Vomáčka

...tož_holky_a_kluci_povím_vám....

X...že_bych_dal_nevím_co....

X...dybych_někde_zas_mohl_:koupit_ty_jogurty_ve_skleniče...

X...co_byly_tuhý.....a_za_tři_kačky...

0/0
28.9.2011 19:48

Scarlett from Scottland

Re: ...tož_holky_a_kluci_povím_vám....

madeta dělá ty skleničkové tuhé jogurty se "smetanovou zátkou" pod víčkem, ale není za 3,- ;-D ale mě nechutnají, jsou kyselé

0/0
30.9.2011 12:12

sn63

JOGURT

dělám doma a maso naložené v jogurtu s rozmačkaným česnekem nemá chybu

0/0
28.9.2011 10:39

HancickaP

kelimek

prosim vas, vysvetlete nekdo redakci idnes, ze ne vsechny jogurty jsou v jednotne objemovych kelimcich. my ho kupujeme v litrovych kontejnerech a to by asi na ty jejich recepty bylo trochu moc....

0/0
28.9.2011 10:03

zupan

Re: kelimek

To jsou teda pripominky. Tak si to odmerte podle mensi nadobky, treba hrnecku. Dulezity je snad pomer komponent.

0/0
28.9.2011 11:35

TondaN

proto

jsem ženatý,abych nemusel jogurty.;-D a vy hned do všeho.jako by nestačil ten sýýr!;-€

0/0
28.9.2011 7:08







mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.