Diskuze

Tiramisu po česku aneb tři volné variace na slavný italský dezert

Nad tiramisu, ve kterém chybí mascarpone nebo vejce, budou možná milovníci pravého italského tiramisu ohrnovat nos. My však víme, že život může být sladký i se surovinami běžně dostupnými v každém venkovském supermarketu. A komu nejede káva, ten může vyzkoušet i tiramisu s ovocem pod nadýchanou peřinou.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

orinka3

21. 9. 2011 17:47
kdyby se to jmenovalo jinak

nebylo by o čem mluvit. Ty moučníky jsou určitě dobré, ale žádné Tiramisu to prostě není.

1 0
možnosti

Mražená spermie

22. 9. 2011 12:30
Re: kdyby se to jmenovalo jinak

však se to taky jmenuje jinak. Nikde se nepíše že to je tiramisu.

0 0
možnosti

net.Xtreme bojuje s eXtremismem

21. 9. 2011 17:01
1) Tiramisu je z Mascarpone

Nechápu, jak proti tomu může někdo brojit a pojmenovávat náhražky tiramisu

2) To ovocné nakonci vydávat za tiramisu je mimořádně odvážné...

Neříkám, že to nemohou být dobré dezerty, ale tiramisu to prostě není a nemá to s ním ani mnoho společného.

Kromě toho ingredience na Tiramisu se dnes dají sehnat v hypermarketech bez problémů a v některých supermarketech také, je pravda, že půlkila kvalitního tiramisu vyjde lehce přes sto korun, ale proč štřit na Tiramisu a neudělat si něco jiného? Za chvíl itu bude recept na medovník bez medu a makovec bez máku...

1 0
možnosti

Brundi

21. 9. 2011 18:12
Re: 1) Tiramisu je z Mascarpone

Kdo proti cemu broji? O mascarpone je to napsane uz v prvnim odstavci, tak kliiid!

0 0
možnosti

Kei: místní od roku 2001

21. 9. 2011 16:12
Tiramisu je z mascarpone.

Nic jiného se za tiramisu neoznačuje. Mascarpone má např. každá Billa.

4 0
možnosti

Perucini

21. 9. 2011 16:27
Re: Tiramisu je z mascarpone.

Souhlas, nechápu proč to všude przněj!! Mascarpone stojí 250ml 40kč!!

1 0
možnosti

Zelenej Raul

21. 9. 2011 14:52
Co je to za klauni?

Děláte jako by se mascarpone a vajíčka nedaly dnes běžně koupit v supermarketu. ;-D

0 0
možnosti

keldas

21. 9. 2011 16:13
Re: Co je to za klauni?

Já myslím, že to není kvůli toho, že by nešlo sehnat Mascarpone. Já používám pomazánkové máslo běžně do moučníků už hodně dlouho a je osvědčené - hlavně není tak tučné a to některé dámy v mém okolí velmi rády slyší ....:)

0 0
možnosti

svarak_z_krabicaku_reborned

21. 9. 2011 14:40
Nějaká chybička či co?

V článku jsou popsány nějaké řezy, kdy bude ten článek o tiramisu?

1 0
možnosti

Bětka

21. 9. 2011 14:59
Re: Nějaká chybička či co?

Jen mě tak napadlo: po tom českém "tiramisu", dosti dlouho týrám mísu....;-D

0 0
možnosti

dscs

21. 9. 2011 14:10
br

proc to prasit? proc tomu rikat tiramisu? inu, babicovske triky neomrzi

4 0
možnosti

keldas

21. 9. 2011 14:08
VTIP

Víte jaký je rozdíl mezi MacGyverem a Babicou?

MacGyver udělá z lejna bombu, Babica pomazánku

6 0
možnosti

keldas

21. 9. 2011 14:07
Toto jsem daval na net před dávnými časy

Viz:

http://www.labuznik.com/recipe.php?ID=16518

0 0
možnosti

Perucini

21. 9. 2011 16:25
Re: Toto jsem daval na net před dávnými časy

hmm, tak tím bych se moc nechlubil!!! 8-o

0 0
možnosti

Horten10

21. 9. 2011 14:00
mascarpone

http://sk.wikipedia.org/wiki/Mascarpone

Mascarpone sa dá kúpiť v obchode, jeho príprava však nie je zložitá. Zohrejeme 1 liter smotany na približne 90°C, pridáme 5 ml kyseliny citrónovej alebo zodpovedajúce množstvo citrónovej šťavy a zmes pomaly premiešavame cca. 10 minút, až kým sa smotana nezrazí. Zmes necháme odkvapkať v utierke.

0 0
možnosti

dscs

21. 9. 2011 14:11
Re: mascarpone

akorat ze to potom nebude mascarpone, ale neco, co ma jine slozeni, jen se tomu vzdalene podoba

0 0
možnosti

sochus

21. 9. 2011 13:52
To jsou zase nějaké babicoviny

Jak udělat rumpsteak z kuřecích prs, aby to stálo jako bramborový guláš.

2 0
možnosti

sochus

21. 9. 2011 13:54
Re: To jsou zase nějaké babicoviny

...a když nemáte Parmskou šunku, dejte tam turistický salám

1 0
možnosti