- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
od kdy je losos v konzerve zdravy? ostatni rady budiz + jeste teda zy zmrazene boruvky...
tak to má logiku a tak to také praktikuji, ovšem mražené borůvky jsou taky drahé jako vepřík nejlevnější jsou z mraženého ovoce švestky a lososa nahradit konzervou..... mno, to bude steak jedna radost
Sedmý trik, jak si dopřát zdravé potraviny a ušetřit: kašlete na Nečase, Kalouska, krizi eurozóny i počasí - prodejte barák či by, utržené peníze si vložte do fondu na důchod a modlete se. Modlení udržuje duševní svěžest a dobrá nálada vám vydrží až do začátku důchodu. Přestěhujte se na okraj lesa, kde vede silnice. V lese rostou houby, na poli brambory a kukuřice. Houby i brambory jsou zdravé. Když budete mít štěstí, semtam seškrábnete ze silnice přejetou srnku. Srnka je taky zdravá. Červů je v lese i v houbách dost, jsou taky zdravé. Když váš prožene divočák, nasaďte tretry a sportujte. Udržovat si duševní i fyzickou svěžest až do důchodu se vyplatí.
Až někdo někde uvidíte lososa v konzervě, tak dejte vědět. Protože já to doposud v ČR neviděl.
No nevím, spíš bych čekala článek, ve kterých levnějších potravinách najdu stejné zdravé látky. Třeba oříšky jsou drahé samy o sobě. Ryby v konzervách se musí koupit ty nejdražší, aby to mělo nějakou kvalitu.
Rada pro majitele pozemku - nebrblejte na ovoce a zeleninu v obchodě, vyházejte tůje a doprostřed anglického trávníků zasaďte nějakou jabloň nebo ořech. Kromě vitamínu bude v létě na zahradě i stín.
já bych to viděla takhle:
zdravé potraviny = kvalitní potraviny. Kvalitní = cenově taky náležitě ohodnocené. (nepočítám variantu vlastního pěstování, chovu nebo sběru, málokdo je na tom taky, aby se zvládl samozásobit nějak šířeji)
Jistě - je možné koupit draze šlendrián. Naopak - levně kvalitu - to ovšem obyčejně nefunguje. Zde uvedená doporučení jsou tedy pro smích. Zvlášť to: neutrácejte za čerstvou rybu, kupte si konzervu. Hm. A když nemají lososa, vemte sardinky v tomatě, je v nich navíc lykopen, jen si zkontrolujte, z jakýho rajčatovýho protlaku ta konzerva vzešla......
Losos z konzervy je nahodou dobrej, a sardinky taky. Samozrejme z toho neudelate hlavni jidlo a la steak z lososa, ale treba do salatu, nebo jen tak s cerstvym chlebem a cibuli..mm luxus!
Oves je pro koně, čerstvé i mražené borůvky jsou drahé, ale já jím nejraději borůvkový jogurt. Losos je dobrý, ale v konzervě bych ho nekupoval. Nejím ho ale kvůli omega-3 mastným kyselinám, ale proto, že mi chutná; na ty kyseliny užívám tobolky s lososovým olejem. Rajčatový džus je mi odporný, ale rajčatová omáčka mi chutná a syrová rajčata rovněž..
Ovesné vločky jsou fajn, ale příprava zdaleka není vždy tak snadná a lepší je si koupit müsli nebo instantní kaši, když člověk nechce strávit přípravou snídaně moc času (ono to povaření není hned...)
Zmrazené borůvky také nejsou to pravé ořechové a snad bych si radši anšel nějaké jiné ovoce, které bude dostupné v čerstvé podobě...
Losos v konzervě je dle mého zvrhlost...
A vůbec šetřit se dá docela dost na jiných místech, snad jen na tom smoothie bych šetřil...jinak je lepší najít si nějakou alternativu, třeba borůvky mimo sezónu klidně vynechat.
osobně vločky nevařím. Večer namočím, ráno dochutím a přihřeju.Škrobovina mi nevadí.
kaši jsem koupila jednou . Když se mi neštastnou náhodou dostalo do rukou týdenní štěně a mléko mu už nestačilo tak jsem na noc dělala kaši a ze začátku udělat 50 ml kaše opravdu neumím