Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu

Diskuse k článku

Šest triků, jak si dopřát zdravé potraviny a ušetřit

Stravovat se podle zásad zdravého životního stylu může výrazně navýšit rodinný rozpočet, a tak jsou zdravé potraviny často řazeny mezi nadstandardní luxus, který si nemůže dovolit každý. I na věcech, které prospívají vašemu zdraví, se však dá ušetřit, poradíme vám jak.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

Indrunk

losos v konzerve

od kdy je losos v konzerve zdravy? ostatni rady budiz + jeste teda zy zmrazene boruvky...

0/0
16.9.2011 17:23

Scarlett from Scottland

jo co se týče ovesné kaše

tak to má logiku a tak to také praktikuji, ovšem mražené borůvky jsou taky drahé jako vepřík :-) nejlevnější jsou z mraženého ovoce švestky a lososa nahradit konzervou..... mno, to bude steak jedna radost ;-)

0/0
13.9.2011 13:40

dscs

lol

no... nekoho to treba prekvapi, no

0/0
12.9.2011 20:20

autor_tohoto_blogu

7.trik

Sedmý trik, jak si dopřát zdravé potraviny a ušetřit: kašlete na Nečase, Kalouska, krizi eurozóny i počasí - prodejte barák či by, utržené peníze si vložte do fondu na důchod a modlete se. Modlení udržuje duševní svěžest a dobrá nálada vám vydrží až do začátku důchodu. Přestěhujte se na okraj lesa, kde vede silnice. V lese rostou houby, na poli brambory a kukuřice. Houby i brambory jsou zdravé. Když budete mít štěstí, semtam seškrábnete ze silnice přejetou srnku. Srnka je taky zdravá. Červů je v lese i v houbách dost, jsou taky zdravé. Když váš prožene divočák, nasaďte tretry a sportujte. Udržovat si duševní i fyzickou svěžest až do důchodu se vyplatí.

0/0
12.9.2011 19:24

Inkvizitor Johny

Losos v konzervě

Až někdo někde uvidíte lososa v konzervě, tak dejte vědět. Protože já to doposud v ČR neviděl.;-D

0/0
12.9.2011 17:25

_m-

Re: Losos v konzervě

http://www.fordogs.cz/almo-nature-losos-konzerva-95g-p-8348.html

:-P

0/0
12.9.2011 17:56

net.Xtreme bojuje s eXtremismem

Re: Losos v konzervě

Nevadí ti, že to je psí žrádlo?

0/0
12.9.2011 19:10

_m-

Re: Losos v konzervě

Mně ne, já to nejím. Dotaz zněl, jestli je k dostání losos v konzervě :-P

0/0
12.9.2011 19:47

hermína

Re: Losos v konzervě

R^;-D;-D;-D

0/0
12.9.2011 23:22

DahliaPinata

Re: Losos v konzervě

K dostání běžně je, ale určitě to nebude nic super zdravého.

0/0
12.9.2011 18:34

Kahlan Amnell

Nemáte na čerstvé, kupte konzervu?

No nevím, spíš bych čekala článek, ve kterých levnějších potravinách najdu stejné zdravé látky. Třeba oříšky jsou drahé samy o sobě. Ryby v konzervách se musí koupit ty nejdražší, aby to mělo nějakou kvalitu.

Rada pro majitele pozemku - nebrblejte na ovoce a zeleninu v obchodě, vyházejte tůje a doprostřed anglického trávníků zasaďte nějakou jabloň nebo ořech. Kromě vitamínu bude v létě na zahradě i stín. ;-D

+5/0
12.9.2011 16:38

lajika

no

já bych to viděla takhle:

zdravé potraviny = kvalitní potraviny. Kvalitní = cenově taky náležitě ohodnocené. (nepočítám variantu vlastního pěstování, chovu nebo sběru, málokdo je na tom taky, aby se zvládl samozásobit nějak šířeji)

Jistě - je možné koupit draze šlendrián. Naopak - levně kvalitu - to ovšem obyčejně nefunguje. Zde uvedená doporučení jsou tedy pro smích. Zvlášť to: neutrácejte za čerstvou rybu, kupte si konzervu. Hm. A když nemají lososa, vemte sardinky v tomatě, je v nich navíc lykopen, jen si zkontrolujte, z jakýho rajčatovýho protlaku ta konzerva vzešla......

0/0
12.9.2011 16:00

norma37

Re: no

Losos z konzervy je nahodou dobrej, a sardinky taky. Samozrejme z toho neudelate hlavni jidlo a la steak z lososa, ale treba do salatu, nebo jen tak s cerstvym chlebem a cibuli..mm luxus!

0/0
12.9.2011 17:17

lajika

Re: no

ja - ale "dobrej" a "zdravej" jsou dvě různý věci. Já třeba miluju jitrnice, ale jako "zdravý" jídlo bych je, aspoň v tom množství v jakým je konzumuju já, určitě neoznačila.

0/0
12.9.2011 17:22

DahliaPinata

Re: no

Na dobrých domácích jitrnicích určitě není nic špatného, pokud se konzumují s mírou a doplní se čerstvě uvařenými brambory a čerstvým zeleninovým salátem. Určitě je to lepší než konzerva nebo některé polotovary. Samozřejmě s mírou.

0/0
12.9.2011 18:38

net.Xtreme bojuje s eXtremismem

Re: no

"a doplní se čerstvě uvařenými brambory a čerstvým zeleninovým salátem"

Pak je v malém množství téměř každé jídlo zdravé...;-D

0/0
12.9.2011 19:09

DahliaPinata

Re: no

Jen jsem chtěla říct, že je nejspíš zdravější kousek poctivé domácí jitrnice než nějaký polotovar plný konzervantů. emulgátorů, barviv a kdovíčeho ještě.

0/0
12.9.2011 21:48

Kartony

Taková jídla nejím, alespoň v doporučované podobě

Oves je pro koně, čerstvé i mražené borůvky jsou drahé, ale já jím nejraději borůvkový jogurt. Losos  je dobrý, ale v konzervě bych ho nekupoval. Nejím ho ale kvůli omega-3 mastným kyselinám, ale proto, že mi chutná; na ty kyseliny užívám tobolky s lososovým olejem. Rajčatový džus je mi odporný, ale rajčatová omáčka mi chutná a syrová rajčata rovněž..

0/0
12.9.2011 14:30

net.Xtreme proti diskriminaci

Tak nevím

Ovesné vločky jsou fajn, ale příprava zdaleka není vždy tak snadná a lepší je si koupit müsli nebo instantní kaši, když člověk nechce strávit přípravou snídaně moc času (ono to povaření není hned...)

Zmrazené borůvky také nejsou to pravé ořechové a snad bych si radši anšel nějaké jiné ovoce, které bude dostupné v čerstvé podobě...

Losos v konzervě je dle mého zvrhlost...

 

A vůbec šetřit se dá docela dost na jiných místech, snad jen na tom smoothie bych šetřil...jinak je lepší najít si nějakou alternativu, třeba borůvky mimo sezónu klidně vynechat.

0/0
12.9.2011 14:03

_m-

Re: Tak nevím

osobně vločky nevařím. Večer namočím, ráno dochutím a přihřeju.Škrobovina mi nevadí.

0/0
12.9.2011 14:05

lajika

Re: Tak nevím

taky nevařím - ani nenamáčím. Nasypu do jogurtu a chutná mi jak se žvýkají. Tahle úchylka mi zůstala po těhotenství, jinak mě vločky, klíčky a podobné věci taky neberou.

0/0
12.9.2011 16:02

_m-

Re: Tak nevím

Taky tak ;-)  Müssli jsem objevila v těhotenství a snidla ho denně. Vločky, rozinky, med,  nastrouhaná jablka, skořice (sem tam meruňka nebo švestka) a trochu horkého mléka  - bez toho bych do práce nedošla.

Dneska tak jednou za měsíc, kdoví jestli.

0/0
12.9.2011 17:03

net.Xtreme bojuje s eXtremismem

Re: Tak nevím

V tom případě máš tu přípravu ne třikrát delší než u instantní kaše, ale asi stokrát:-)

0/0
12.9.2011 16:31

_m-

Re: Tak nevím

?

0/0
12.9.2011 16:59

net.Xtreme bojuje s eXtremismem

Re: Tak nevím

Instantní kaši jen zaliješ vodou z rychlovarné konvice a máš jídlo, trvá to pár minut maximálně, nechat to namáčet přes noc je časově poněkud náročnější a chce to počítat s jídlem dost dopředu...já se radši ráno rozmyslím, na co mám chuť...

0/0
12.9.2011 19:08

Cephaelis

Re: Tak nevím

Klasické vločky jsou maras. Asi před dvěma lety jsem ale objevila jemné vločky Emco, které jsou mnohem menší, uvaří se raz dva a i v jogurtu jsou příjemnější (méně žvýkací).

Co se týče ovoce, tak rozumný člověk nakupuje ovoce sezónní. Mimo svou hlavní sezónu je stejně ovoce a zelenina bez chuti. Takže v létě jím broskve, meruňky, jahody, na podzim přejdu na jabka a končím tropickým ovocem v zimě. 

Jinak ten článek je směšný. Obsahuje rady a la Babica. Doporučit tuňáka v konzervě jako alternativu čerstvé ryby může opravdu jen magor.

0/0
12.9.2011 19:19

Scarlett from Scottland

Re: Tak nevím

ovesná kaše je primitivní. Pokud se s tím chcete vařit na sporáku, tak jen prakticky stačí vločky s mlékem přivést k varu a chvíli povařit + doladit ovocem a medem - otázka tak 15ti minut. Ale už jsem na to vyzrála a úplně stačí dát vločky do mléka a dát do mikrovlnky (nejlépe je mít třeba přes noc v lednici namočený). Výsledek se mi zdá stejný....

0/0
13.9.2011 13:43

sn63

instantni

kaši jsem koupila jednou . Když se mi neštastnou náhodou dostalo do rukou týdenní štěně a mléko mu už nestačilo tak jsem na noc dělala kaši a ze začátku udělat 50 ml kaše opravdu neumím

0/0
12.9.2011 14:03

leprechaunek

Rada č. 8...

...když nemáte mozek, jděte dělat redaktora na idnes. R^

+6/0
12.9.2011 11:05

Yanajedna

To jsou rady...

pro bárbínky z nákupních center?

0/0
12.9.2011 10:41

Hroznej_puberťák

Re: To jsou rady...

Vypadá to tak. Ono kdoví kolik si jich to teď přestane kupovat úplně, když zjistí, že losos je vlastně ryba a že ty filety nerostou v chlaďáku, nebo že ta instatní kaše je vyrobená z nějakýho sprostýho zrní.

+1/0
12.9.2011 10:49

Yanajedna

Re: To jsou rady...

;-D

Autorce článku bych jenom poradila, že to sprosté zrní lze koupit jako vločky, nebo jako drcené vločky. Takže není třeba vločky dále mlít nebo drtit.

Doufám, že část honoráře bude moje :)

0/0
12.9.2011 11:07

leprechaunek

Re: To jsou rady...

Spíš od takové barbínky... Čekám už jen radu, že jablka nemám trhat venku, ale jít je kupovat sušené do bio prodejny. :-/

0/0
12.9.2011 11:23

Glock Mark XVIII

rada č. 7

... nežerte celý rok jedno a to samé. Rajčata nemají dobu sklizně celý rok, borůvky též. Nervěte je do sebe 365 dní v roce, ale jen v období, kdy dozrávají. Nejde jen o zdravou stravu, ale také o pestrost stravy.

+3/0
12.9.2011 10:10

Richard Kába

Tak to je mega hustý ....

Bazalka: Moc drahá, kupte si sušenou ... Led? Moc proudu, dejte si vodu do chladničky, v zimě do sněhu. ... Bourdaux? Moc drahé, kupte si krabici ....

 Babica hadr ... to je neskutečný hardcore článek ... ;-D;-D;-D

+1/0
12.9.2011 9:46

Glock Mark XVIII

Re: Tak to je mega hustý ....

1 bazalku do malého květináče a za okno. :-P

0/0
12.9.2011 10:12

Richard Kába

Re: Tak to je mega hustý ....

Presne tak... v lete ve skleniku a na zahonku, v zime doma ...

0/0
12.9.2011 10:16

Glock Mark XVIII

Re: Tak to je mega hustý ....

Jenže to se musí člověk starat - plít plevel, zalévat, likvidovat mšice, ...:-P;-)

0/0
12.9.2011 12:21

Richard Kába

Re: Tak to je mega hustý ....

Neni to tak zle :) Kdyz toho zasadite dost, tak to snese mensi udrzbu :)

0/0
12.9.2011 12:24

halagajda

Re: Tak to je mega hustý ....

bazalka je v pohode, neni se treba o ni nijak zvlast starat;-)

0/0
12.9.2011 14:17

Hroznej_puberťák

Re: Tak to je mega hustý ....

To jo, k bylinkám se chováme docela surově, chudinky malé, a přesto celkem drží...

0/0
12.9.2011 14:23

roedor

Re: Tak to je mega hustý ....

nám vždycky chcípne na nějakou plíseň nebo co to je:-( Všechny bylinky nám chcípou... Drží se akorát rozmarýn.

0/0
12.9.2011 15:24

SecondWisdom

No to je zase

A místo pečiva stačí strouhanka. Jděte s tímhle do háje. Leda že to bylo myšleno jako sarkasmus, že to levněji opravdu nejde.

0/0
12.9.2011 9:27

Hroznej_puberťák

A ještě líp uděláte,

... když si v sezóně ty borůvky sami natrháte, překvapivě si je dokonce můžete i sami zamrazit. Stejně tak si můžete v sezóně na trhu koupit rajčata, která chutnají jako rajčata a ne jako amarouny, a nadělat si džusy, protlaky atd. sami. O čerstvém ovoci ani nemluvě, nechápu, kolik třeba vidím stromů se skvělými třešněmi, které lidi nechaj opadat... Dtto ořechy, za chvíli budou, stačí se na ně vydat. Místo válení se u televize a stěžování si, jak je všechno strašně drahý.

+5/0
12.9.2011 9:25

leprechaunek

Re: A ještě líp uděláte,

Líp bych to nenapsala  :-)  R^

0/0
12.9.2011 11:13

Brundi

Re: A ještě líp uděláte,

Kdyz si ty tresne nechaji opadat majitele stromu, nemuzes rict ani popel. Ne kazdy ma ovocnou a zeleninovou zahradu a ke kradezim ve velkem na zavarovani a mrazeni, bych tu radsi nenavadela... ;-)

0/0
12.9.2011 14:00

Hroznej_puberťák

Re: A ještě líp uděláte,

Dá se jich i zeptat, a spousta ovoce roste ve starých zanedbaných sadech, které jsou každému šumák.

0/0
12.9.2011 14:20

Brundi

Re: A ještě líp uděláte,

Tak na to teda zaludek nemam, abych sla krast do jakkoliv stareho a zanedbaneho sadu, ktery nekomu patri... Do pusy mozna, ale na zpracovani ani omylem. 8-o

0/0
12.9.2011 14:32

Hroznej_puberťák

Re: A ještě líp uděláte,

Tak když máš tu pusu, můžeš ji zkusit použít a majitele se zeptat...

0/0
12.9.2011 14:44

Brundi

Re: A ještě líp uděláte,

V praxi je to fakt blbost shanet majitele nahodneho zanedbaneho sadu.

0/0
12.9.2011 14:50







mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.