Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu

Diskuse k článku

Snadno a rychle: recepty na jídla, která zvládnete za dvacet minut

Nejradši bychom přišli večer z práce a měli večeři pro celou rodinu už hotovou. Nejblíž, jak se k tomuto snu můžeme přiblížit (pokud nechceme nosit hotovky z nejbližší restaurace), je naučit se pár jednoduchých, ale rafinovaných receptů. Třeba tyto.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

leprechaunek

No zvládneme, ale kdo to má jíst...?

Aneb rajčata v salátu, špagety s vlastnoruční "italskou" omáčkou, kuře s bramborem a nádivkou. Ty recepty zní hrozně a klidně se vsadím, že nebudou chutnat líp než ta naše "tradiční" bašta, jakkoliv nemoderní. S klíčky a krevetami mi jděte k šípku.

PS - a jako rychlou večeři? Ještě nikdo mi nevymluvil, že existuje lepší bašta než na talíř hodit pár plátků vícezrnného chleba, šunky, sýra, jablíčka, pár rajčátek a podle chuti ukusovat. ;-)

0/0
10.9.2011 18:59

Brundi

Re: No zvládneme, ale kdo to má jíst...?

Popisovanou vybornou veceri ja snidam. Podruhe za den by to uz nebylo ono. Ja si klidne i neco zapecu, bze krevet a bez tech creme... cokoliv. Ze to asi neni vecere pro pubertaky zatim nastesti neresim. Chlap sni vsechno. :-)

0/0
10.9.2011 19:42

orinka3

fakt jídla pro rodinu

rodina, kde chlap pracuje fyzicky a ke stolu se přiřítí kluci v pubertě, by patrně salát s klíčky (i když jistě chutný), jako večeři nikdo neuznal. Leda tak po ní. Nezlobte se, ale takhle si vaří slečinky z kanceláře, které se bojí přibrat;-D

0/0
10.9.2011 14:07

opportunity

Re: fakt jídla pro rodinu

Napsala jsem to skoro identicky R^

0/0
10.9.2011 22:55

net.Xtreme bojuje s eXtremismem

A když už jsem u té kritiky

Sezamový olej, salátová srdíčka, vyloupané krevety, avokádo, tortilové placky, Crème fraîche (jak se správně píše, doufám, že to idnes diskuze zvládne), medvědí česnek, Crottin de Chavignol, mangold, muškát,  créme frasche (jak se liší od créme fraiche a není to jen opět špatný přepis Crème fraîche ?)...tohle nejsou moc typické suroviny, některé se dají sehnat v každém supermarketu, jiné v každém druhém hypermarketu, ale ta před příprava (shánění surovin) podle mě zabere docela dost času...vážně nic ve zlém, ale to si radši vezmu chleba a nebo, když budu chtít sníst něco zdravého sním papriku nebo mrkev...

0/0
10.9.2011 12:08

net.Xtreme bojuje s eXtremismem

20 minut je pořád strašně dlouhá doba...

Kromě toho ty recepty nevypadají moc lákavě a shánění mangoldu (o kterém čtu snad prvně, jak praví google, zřejmě opomíjená zelenina) by mi zabralo několik hodin před přípravou...to už si fakt radši něco rozmrazím nebo udělám z polotovarů...kromě toho za půl hodiny, což není o moc déle si udělám podstatně snesitelnější jídla...

0/0
10.9.2011 11:59

orinka3

Re: 20 minut je pořád strašně dlouhá doba...

já to nedopíšu;-€furt mi tam leze nějaká blbá reklama;-€ - potřetí: mangold je všední zelenina, roste jako tráva na zahrádkách, řapík chutná řepovitě a z listů se dá udělat takový poněkud mdlý špenát. Není čeho litovat. Na trhu by mohl být, ale řapíkatý celer nadělá v kuchyni lepší službu a větší radost.;-)

0/0
10.9.2011 14:16

net.Xtreme bojuje s eXtremismem

Re: 20 minut je pořád strašně dlouhá doba...

No podívám se po něm příště, ale všední mi moc nepřijde:-) I když, třeba to je tím, že jsme o něm nevěděl.

0/0
10.9.2011 22:58

hermína

Re: 20 minut je pořád strašně dlouhá doba...

potvrzuji, máme toho záhon. otec to rád pěstuje, ale jíst se to moc nedá. jednak šílené práce s mytím a krájením listů a jednak chuť je od mdlé po nahořklou a nechává divnou pachuť v ústech. prostě takový chrást od řípy.

0/0
11.9.2011 10:46

orinka3

Re: 20 minut je pořád strašně dlouhá doba...

já si ušetřila práci, listy jsem prostě prsty zdrhovala, nic jsem nekrájela. Ale ta chuť není nijak zvláštní, jako zajímavost-prosím. Já to bohužel spíš házela slepicím jako zelené, protože toho pokaždé narostlo moc.

0/0
11.9.2011 17:10

opportunity

Už to vidím

jak příjde chlap z rachoty a k tomu dvě pubertální hladové děti, a matka jim udělá zapékaná rajčata se zakysankou ;-€

0/0
9.9.2011 20:29

Inkvizitor Johny

Re: Už to vidím

;-DR^

0/0
9.9.2011 20:47

persona-non-grata 2

Re: Už to vidím

Následovala by dršťková a na závěrečné dosycení rajská ;-)

0/0
10.9.2011 13:07

opportunity

Re: Už to vidím

Držkovali by určitě ;-D

0/0
10.9.2011 22:56

Aha_jo

děkuji za tip

ale nedám si, ani jedno jídlo mi nechutná:) dám si něco jiného.;-)

0/0
9.9.2011 16:17

Kokodák, rebirth

krevety do každé ČSSD rodiny

:-)R^

0/0
9.9.2011 15:27

3dzery

Re: krevety do každé ČSSD rodiny

R^;-D

0/0
9.9.2011 17:32

Chozé7979

jasně

Kudla jen nákup těch ne zrovna typických surovin mi bude trvat půl hodiny :)

0/0
9.9.2011 14:25

Kachní noha

Re: jasně

Kdyby půl hodiny:) Než to všecko seženu, přepadne mě takovek hlad, že se narvu rohlikem s paštikou a dlabu na to Rv

0/0
9.9.2011 15:20

halagajda

Krevety se spagetami

jedine delane na bilem vine, cesneku, chilli paprickach...- divne vyber ingredience pro Cesko a jeste divnejsi zpusob upravy...

0/0
9.9.2011 14:18

Honeynka

Svetovost

Neni nad to napsat Creme fraiche, kdyz je to zakysana smetana...ach jo :-/

0/0
9.9.2011 13:55

halagajda

Re: Svetovost

je to podobny produkt, ale nemyslim ze v zakysane je smetane podmasli;-)

0/0
9.9.2011 14:36

Inkvizitor Johny

Krevety

Krevety. Takové normální zboží v ČR;-D

0/0
9.9.2011 13:53

chudacek.blbecek

Zapíkaný jídla

Takovýhle zapíkaný jídla já miluju, výborně se do nich uplatňujou zbytky. Místo krevet nebo syrovýho kuřecího pak může použít člověk kus pečené ryby nebo kuřete, co zbylo od včerejška. Fakt si cením toho, když hospodyňka umí recyklovat jídlo tak, aby rodina nemusela dojídat tři dny to samé.

+1/0
9.9.2011 13:50

persona-non-grata 2

Re: Zapíkaný jídla

Z vás by Zdenda neměl radost ;-D

0/0
10.9.2011 10:39

chudacek.blbecek

Re: Zapíkaný jídla

Zdenda nerad zapíkaný jídla?

0/0
10.9.2011 16:01

net.Xtreme bojuje s eXtremismem

Re: Zapíkaný jídla

Já zapékaná jídla moc nemusím a tím spíš ne ze zbytků, vážně mi ot pak moc nechutná, maximálně tak toast ze starší housky...

0/0
10.9.2011 12:09

chudacek.blbecek

Re: Zapíkaný jídla

Však to je dobře. Představ si, že by všichni chtěli jíst to samý.

0/0
10.9.2011 16:02







mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.