- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
tak jsem se tety z Rožnova pod Radhoštěm naivně zeptala, proč se tradiční frgály nedělají i se švestkovýma povidlama. "A z čeho by se asi udělaly ty povidla, když se všechny švestky vypálí?" Na Moravě mají jasno.
Ale huš, tak zlý to neni. Sice tu opravdu nejraději všechno proženeme nejdříve trubkama a taková hruškovice také nemá chybu, ale stejně je nejlepší frgál s hruškovým povidlím. Když leží na talíři poslední kousek, neznám bratra, neznám sestru.
ale ta příšernost, co se švestkám nepodobá chutí ani vzhledem
švestky jedině do bečky to my u Nás na Moravě víme všichni :)
Tohle je řešení na situaci když už jsou všechny bečky plné a další se nedají sehnat ani po sousedech
Švestková čokoláda, sirup nebo pečený čaj... skvělé recepty s podrobným postupem zde :-)
http://www.jaktak.cz/jak-si-poradit-s-velkou-urodou-svestek-recepty.html