Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu

Diskuse k článku

Levné, ale dobré. Recepty na jídla za pár korun

Za pár korun hodně muziky - české jídelní lidovky uvaříte levně, a přitom si pochutnáte. Občas tedy musíte přivřít oči nad kalorickými hodnotami, ale proč výjimečně nezhřešit.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

TondaN

kousek vedle jsem četl

-české lidovky-,,,tak zde jste o třídu lepší!:-)

0/0
4.9.2011 20:34

rammones

1/2l kecupu na burty?

Na kilo spekacku pul kila kecupu??? Boha jeho... I toho piva mi prijde moc, ja radsi dam jeste rajcata a poradne papriku, protklak tak na ochuceni, trochu horccice a ono se to krasne svari, zkaramalizuje a nejakej kybl kecupu potreba nejni...

0/0
3.9.2011 0:48

lihoslavdluhousek

zajimava klasika z ruznych cundru

apod. prekvapuje mne jen cas delani tech burtu. jo a leco mne madari naucili delat bez vajec, ale at si to kazdej ji jak to ma rad, fasounky kteri vari "jediny povoleny recept" se posila jen nekam, kam slunce nesviti

0/0
2.9.2011 18:50

TondaN

všechno

bych si dal!dobře děláte ,že to sem píšete .spousta mladých ,nebo i starší muži to ocení.díkyR^:-):-):-)

0/0
2.9.2011 18:19

Inkvizitor Johny

Vzpomínky

Jo, tohle jsou vzpomínky mého dětství. Ale snad bych je i oželelRv

0/0
2.9.2011 17:58

akleen

chjo

V teto podobe jsou to odstrasujici pripady ceske kuchyne. Uplne se mi zveda kufr a zlucnik se cuka. A za 3 hodiny si radeji upecu kacenku.

0/0
2.9.2011 13:00

Brundi

Slanina, klobasa, sadlo

do leca? 8-o Aneb jak ze zdraveho lehkeho letniho jidla udelat zbytecne zaklad pro zlucnikovy zachvat. ;-D

+1/0
2.9.2011 12:38

Jsem v Ječný

Re: Slanina, klobasa, sadlo

By mě zajímalo, čím klobásu a sádlo nahrazujete? Já osobně místo klobásy používám levnější uzeninu a přidávám sojové maso. ;-)

(Jo, ale rozhodně neprzním lečo vajíčky)

0/0
2.9.2011 13:47

Brundi

Re: Slanina, klobasa, sadlo

Nejaka uzenina tam byt muze (ale nemusi), ale proc navic slanina a sadlo? Leco bez vajicka? A jak to drzi pohromade? Neni to hrich? ;-)

0/0
2.9.2011 14:16

_m-

Re: Slanina, klobasa, sadlo

V takovém případě to určitě je dobrý, ale není to lečo :-P

0/0
2.9.2011 17:14

Zefram Cochrane

Re: Slanina, klobasa, sadlo

To je spíš takový podklad pod srbské žebírko ;-D, nebo polotovar na budoucí lečo, občas to doma zavařujeme na zimu když se urodí moc rajčat a paprik na zahrádce.

0/0
2.9.2011 18:37

meerkat

fuj tajksl

to bych do pusy nedala..mastny hnusny a nezdravy..dekuji ne!

0/0
2.9.2011 12:27

opportunity

Re: fuj tajksl

Většině lidí to chutná. Já zase nevydržím dlouho na zelenině. Ale věřím, že s takovou nechutí ke klasické kucyni se dobře drží štíhlá postava :-P

0/0
2.9.2011 16:43

zlinacek

Guláš

Guláš dělám jinak, ale pro pobavilo mě, že je tam napsaný rajský protlak, ale v postupu už není :D

0/0
2.9.2011 11:48

Alowen

Proč nepřijdou s něčím novým?

Tohle jsou přece klasické české recepty

0/0
2.9.2011 10:35

mira777888

mne to teda moc levny neprijde

krom toho ani tyhle jidla nemusim.

0/0
2.9.2011 9:10

Kahlan Amnell

Re: mne to teda moc levny neprijde

Lečo se může prodražit, pokud se koupí drahé papriky. V zimě ho vůbec nedělám, nejsou na to suroviny. Bramboráky ale jsou levné a nemusí se jít zrovna se šunkou nebo masem.

0/0
2.9.2011 10:52

zly.previt

Re: mne to teda moc levny neprijde

Lečo si v létě udělám do flašek, když máme plnou zahradu paprik i rajčat a pak stačí jen přimíchat klobásku a vejce a je to.

0/0
2.9.2011 13:06

opportunity

Re: mne to teda moc levny neprijde

Pravda. Lečo ve falšce se nedá koupit  - je to samá voda a cibule.

0/0
2.9.2011 16:44

Kousavka

3 hodiny?

Vuřty budu péct 3 hodiny? Proboha, to není hovězí ze stoletý krávy, to je měkký špekáček!!!

0/0
2.9.2011 8:34

lena030

Re: 3 hodiny?

že? to mě taky hned napadlo, sice to pivo by se melo asi trochu povařit, ale 3hodiny? škoda že nenapsali jestli a když tak jaký k tomu mají důvod.

0/0
2.9.2011 8:57

karolínka

Re: 3 hodiny?

Recept je od ČEZu;-D;-D;-D

+4/0
2.9.2011 9:44

lena030

Re: 3 hodiny?

;-D;-D;-D  jasně, teď už to chápu R^

0/0
2.9.2011 10:06

roedor

Re: 3 hodiny?

nebo si je můžeš nakrájet a dát si je s kečupem studený. Pivo je možné při konzumaci průběžně upíjet:-P.

0/0
2.9.2011 11:01

opportunity

Re: 3 hodiny?

Já to už nepeču, ale vařím pomalu v litině. Ono se to fakt musí dělat dlouho, ne jenom chvilku provařit.

0/0
2.9.2011 16:45

dnes_zítra_pozítří_a_možná_i_ted

Re: 3 hodiny?

TO mě taky dost pobavilo. Péct buřty 3hodiny ;-D

0/0
2.9.2011 17:27

Zefram Cochrane

Re: 3 hodiny?

Absolutní nesmysl. dělám to na plotně v železňáku a nakonec nechám zapéct v troubě pro barvu (nejlépe pod grilem) a většinou stačí 30min na plotně a 30min v troubě. A to prosím dělám z neloupaných jen rozpůlených a na konci rozříznutých buřtů.

Z na plátky pokrájeného oloupaného buřtu by po třech hodinách byla leda omáčka na špagety.

0/0
2.9.2011 18:33

kytickaaa

uzeniny???

děkuju, nechci! Rv

0/0
2.9.2011 6:56

žepré

Mám rád levný jídla, chutnajó, ale

recepty by měly byt dotažený. To, co se dneska prodává pod názvem špekáček, to by za mýho mládí nechtěl ani pes. Takže: svědomitý redaktor/ka upozorní na tuto skutečnost čtenáře/ky a poskytne doporučení, kde sehnat něco podobného podobné kvality tak, aby jídlo bylo ještě levné. Jde to. Ale v článku to nestojí. Anebo ten recept na bramborák se šunkó... To si mám jít jako kópit "šunku" za 90 kč/kg do supermarketu, aby se z toho receptu nestalo něco honosnýho??!! To si dám raďé, ale 100 %, ty brambory jenom tak!!

0/0
2.9.2011 1:59

Don_Alex

Re: Mám rád levný jídla, chutnajó, ale

to je ale snad tvoje starost, aby sis sehnal kvalitni spekacek, nebo cekas, ze ti redakce pripravi mapu republiky, kde se daji sehnat???

+1/0
2.9.2011 10:06

akleen

Re: Mám rád levný jídla, chutnajó, ale

Jsi to nepochopil, mluvi o tom, ze kdyby mel pouzit kvalitni a puvodni suroviny, uz by to levna jidla nebyla.

+1/0
2.9.2011 13:01

SimsonCZ

Buřt?

A co to je ten Buřt? Já, nebo minimálně spisovná čeština, zná jen Vuřty.

(a pro mudroprdy odkaz na ověření : http://prirucka.ujc.cas.cz/?slovo=vuřt )

0/0
2.9.2011 1:47

Jsem v Ječný

Re: Buřt?

Je mi buřt, jestli je to vuřt. Jen kdyby byl ;-(

0/0
2.9.2011 8:48

Alowen

Re: Buřt?

ja chodim do Globu.u, a tam maji uzeniny dobre

0/0
2.9.2011 10:47

opportunity

Re: Buřt?

R^ bohužel jsou Globusy řídké a mimo město

0/0
2.9.2011 16:46







mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.