Diskuze

Druhý díl zahraničních receptů: tiramisu, kung-pao i salát Caesar

Někdo má slabost pro italskou kuchyni, jiný se těší na dovolenou do Řecka kvůli tzatziki a jehněčímu, další vymetá indické restaurace a užívá si pikantní jídla. Vyzkoušejte šestici nejoblíbenějších receptů z dovozu.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

ODSCSSD 5

29. 8. 2011 9:03
varte si jak chcete... ale pak k tomu vymyslete svuj nazev

nerikam ze tento salat nemuze byt dobry... asi by mi chutnal i vic ale proste to neni Caesar....  pak si nekdo objedna v restauraci Caesar a bude nadavat ze tam nema vajicka a rajcata....

2 0
možnosti

Richard Kába

29. 8. 2011 9:55
Re: varte si jak chcete... ale pak k tomu vymyslete svuj nazev

Presne tak, tohle skutecne neni salat Caesar. Navic to na obrazku vypada jako ledovy salat. A ta kudrnka na vrchu, to uz je vyslovena drzost :)

Tohle by se mohlo jmenovat maximalne: Salat Caesar s kurecimi nugetky a rajcaty ... pak ano ... ale toto ...

0 0
možnosti

notburga

28. 8. 2011 11:02
Řecká kuchyně

Také miluju řeckou kuchyni. A takové sfuggato mytilinis je prostě bašta!

http://www.jaktak.cz/jak-pripravit-sfuggato-mytilinis-recept.html

0 0
možnosti

visnery

28. 8. 2011 9:52
recka kuchyne - mnam! :)

Recky spenatovy kolac, mnaaaaaaaaaaam!!!!

http://blog.zarohem.cz/clanek.asp?cislo=1261

0 0
možnosti

DahliaPinata

28. 8. 2011 9:50
Pseudorecepty

Jsou to pseudorecepty jeden vedle druhého. A autorka článku patrně nikdy v životě ani jeden z těchto receptů nevyzkoušela. Musaku dělám dost často a nedovedu si představit, co bych dělala dvě hodiny. To snad i s cestou k řezníkovi a vlastnoručním mletím masa by mi to trvalo tak dlouho. Na tiramsu mám domácí recept od Italky a v žádném případě do krému nepatří bílkový sníh. Navíc bych se bála něco takového nabídnout hostům kvůli možné salmonele. Podle původního receptu se žloutky šlehají v páře. A vídeňský štrůdl je buď tažený, s těstem tenounkým jak papír, nebo tzv. cukrářský. Salát Cézar už tu byl zmíněn... rozhodně bych ho nekazila opečeným suchým masem.

0 0
možnosti

DahliaPinata

28. 8. 2011 9:51
Re: Pseudorecepty

..a ještě něco... jak se do musaky dostal parmezán???

0 0
možnosti

druhej malej Jarda

28. 8. 2011 9:23
VÍDEŇSKÝ ŠTRÚDL

se rozhodně nedělá z lístkového těsta...tento recept je bohužel jen další "variace" . Uniká mi, proč se v nadpisech mluví o zahraničních receptech a pak následují "variace".

0 0
možnosti

Grimkin

28. 8. 2011 10:07
Re: VÍDEŇSKÝ ŠTRÚDL

!!!!!!A tohle je taky špatně: Chilli con carne?! No, to by ta výslovnost byla jiná... jen Chili - čili, dvě ll jsou jako j/ď - a čiďi to fakt není...;-D

0 0
možnosti

lihoslavdluhousek

28. 8. 2011 7:55
to tady bude zase pseudopohlreichu

tvrdicich ze jen oni maji jedinou povolenou verzi nejakeho receptu

nejlepsi na tom je, ze tihleti odpornici si neuvedomuji dve veci

1. ze se sami nikdy neshodnou mezi sebou kdo ma tu jednu jedinou nedotknutelnou verzi

2. ze vareni doma neni vareni restauracni a je o chuti ktera neni nikdy stejna

0 0
možnosti

sn63

28. 8. 2011 8:15
Re: to tady bude zase pseudopohlreichu

To je pravda nadhodte svičkovou a to je názoru spoustu .

0 0
možnosti

iDoktor

28. 8. 2011 7:19
Taky mě to praštilo do očí

Navíc Caesar je sama o sobě skvělá záležitost, řekl bych skvost mezi saláty na kterém si čas od času pochutná i člověk, který bez jinak masa nedá ránu. Nevím proč takovou pochoutku prznit tím, ýe do toho nasypu vejce, rajčata a suchý kuřecí prsa. Chybí už jen ajdam na konec Rv

0 0
možnosti

dscs

28. 8. 2011 7:01
babica na ona dnes?

po ty tradicni recepty tak menite az babicujete?

0 0
možnosti

GhostDogXXL

28. 8. 2011 6:54
Tak...

...ještě že to aspoň přímo v článku nazvali "variace" na salát Caesar. Protože to co podle tohoto receptu vytvoříte nemá s oroginálním receptem moc společného :). Takže něco ve smyslu dobrou chuť Vám přeje Babica Rv.

1 0
možnosti