Diskuze

Nechte kuchyní provonět maso, šest receptů od karbanátků po králíka

Češi jsou bez debaty masový národ. Těstoviny fajn, palačinky dobrý, ale když přijde hlad, dejte nám guláš, řízek, bůček nebo bochník sekané. S dnešním dílem naší letní kuchařky zvládnete tohle všechno a ještě víc. Snad jedině dobrou radu ohledně výchozí suroviny. U masa se vyplatí nešetřit.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Josef II

6. 8. 2011 3:52
Rizky prisly do Vidne z Milana a pak do Cech .

A ja jsem videl na jedne takove italske pouti, jak to maso jen potreli  horcici a rovnou do strouhanky. Nevim zdali to tak delaji i doma, ale na pouti to takhle frcelo !

0 0
možnosti

_m-

6. 8. 2011 10:55
Re: Rizky prisly do Vidne z Milana a pak do Cech .

podle Sangtnerky se obalovaná játra připravují v dvouobalu. Pořádně vykoupat v rozpuštěném másle a obalit strouhankou. U řízků mě to nenapadlo.

0 0
možnosti

TondaN

5. 8. 2011 20:18
konečně recepty

bez smetany a sýra.R^děkuji;-D;-D

0 0
možnosti

wrah

5. 8. 2011 13:56
Tip na guláš

Takhle na podzim, když seženete levně papriku, tak kupte a usušte si po domácku. Čerstvou papriku vemte, vyčistěte od jader a nakrájejte na kusy tak 1*3 cm. Rozložte na noviny na plechu nebo tácu, nechte uschnout a semelte v masomlýnku na hrubo. Vynikající doplněk gulášů, polévek a všude, kam paprika patří. Nejlépe uchováte v lednici, třeba ve dvířkách.. (0,7l lahev takto sušené papriky pojme hoooodně)

0 0
možnosti

Alowen

5. 8. 2011 13:29
Řízky z panenky?

Není to škoda?

0 0
možnosti

wrah

5. 8. 2011 14:00
Re: Řízky z panenky?

Náhodou, takové medailonky z panenky, mňam. Mě by spíš vadilo defakto fritování řízků v oleji. Řízek patří na máslo nebo sádlo.

0 0
možnosti

xallisa

5. 8. 2011 12:42
půl tuny brambor

Bramborové knedlíky:

* 500 kg brambor vařených ve slupce

vařit ve velkým je výhodnější

;-D

0 0
možnosti

_m-

5. 8. 2011 11:59
Snad

Nechte kuchyni provonět masem, ne?

1 0
možnosti

Don_Alex

5. 8. 2011 12:48
Re: Snad

třeba máš položit maso na linku a nechat natáhnout vůní kuchyně ;-D

0 0
možnosti

Inkvizitor Johny

5. 8. 2011 11:30
Fotky

Jo a ještě...Tady vždycky pyskuju nad příšernýma fotkama. Dneska je to ale OK. Sice přesaturované, ale jinak je na fotce přesně to, co tam má být. Až teda na knedlo zelo vepřo, protože tam jsou brambory a uzený ;-D

0 0
možnosti

Inkvizitor Johny

5. 8. 2011 11:00
Guláš

Si nějak nejsem moc jistý tím dokončováním guláše. Zdá se mi to jako blbost. V praxi si neumím představit, že by to někdo vyvářel až na tuk. Proč by to dělal? Nehledě na to, že když se tam nasype jen tak mouka, tak to chytí negulášovou barvu a musí se to ještě minimálně půl hodiny vařit. Aspoň opražit by jí to chtělo když teda. Jinak tmavou jíškou se nic nezkazí.

0 0
možnosti

King_von

5. 8. 2011 10:50
díky :)

Recept s pracovním postupen "jak udělat řízek" mě dostal :o))))))))))

Příště prosím recept na obalovaný sýr :o)

1 0
možnosti