Diskuze

Omáčky do české kuchyně patří: šest receptů na ty nejoblíbenější

Češi jsou národ omáčkový, proto nemohl být třetí díl kuchařky nejoblíbenějších jídel věnovaný ničemu jinému. Svíčková, rajská nebo koprovka patří téměř ke klenotům české kuchyně.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
T

tari

24. 7. 2011 22:54
koprová "omáčka"...

... na obrázku vypadá spíš jak polívka, teda bez urážky, ale todle bych příborem nesnědla a už vůbec to nenazývala omáčnou :-)

0 0
možnosti
J

Jolika

23. 7. 2011 14:39
Koprovka klenot? Fakticky?

.......nebo koprovka patří téměř ke klenotům české kuchyně...... :-( To snad ne, proboha!!!!

0 0
možnosti
ZJ

Jean-Luc Picard

23. 7. 2011 16:47
Re: Koprovka klenot? Fakticky?

Inu to že vám nechutná ještě neznamená, že ji nikdo nemá rád.

1 0
možnosti
MH

mattonka

23. 7. 2011 7:24
Boloňská omáčka a česká kuchyně?

8-o

0 0
možnosti
DD

blondynka111

23. 7. 2011 5:24
Teda videla jsem uz svickovou s provensalskym korenim

na blogu u Kroupy, ale cervene vino do svickove???

A kdyz uz se resi ceska kuchyne, tak bolonska, segedak, mno... koprova taky neni originalni ceska..

Svickova vypada dost odpudive na tech fotkach, ridka, hm, ze by Vitana vari za vas?

0 0
možnosti
HD

opportunity

22. 7. 2011 20:12
Čekala jsem 6 českých omáček,

a co tam dělá boloňská a segeďák (není to omáčka)? A dělat svíčkovou z pravé svíčkové - to vás v té redakci teda dost přeplácejí...

0 0
možnosti
O5

ODSCSSD 5

22. 7. 2011 15:07
recepty neresim.... co dum to jina svickova

ale ty fotky jsou opravdu tragicke..... ta rajskach, segedin a hlavne ta svicka to je hruza..

0 0
možnosti

orinka3

22. 7. 2011 13:39
náplň do paprik

V receptu je houska, ale tady je spíš zvyk dávat tam spařenou syrovou rýži, ono to pak pěkně drží pohromadě. Rýže se v omáčce hezky v paprikách provaří.

0 0
možnosti
O5

ODSCSSD 5

22. 7. 2011 15:04
Re: náplň do paprik

taky davam ryzi..... houska by me nikdy nenapadla do paprik

0 0
možnosti
OK

Děda Lebeda

22. 7. 2011 12:37
Boloňská omáčka se to jmenuje, protože

jde o tradiční českou omáčku...

5 0
možnosti
R

randomofamber

22. 7. 2011 13:08
Re: Boloňská omáčka se to jmenuje, protože

Souhlas, místo Boloňské měli dát třeba Houbovou či Žampiónovou ...

0 0
možnosti
MJ

chudacek.blbecek

22. 7. 2011 11:33
Svařený ocet

Já to nechápu, proč se ocet s cukrem sváří jen ve svíčkové? Mělo by to být v každé omáčce, kde ocet hraje nějakou roli.

0 0
možnosti
VK

kalisz

22. 7. 2011 11:33
Pan autor neco naplacal na talir a ani se nikde neinformoval

napr. o tom, ze svickova a gulas rozhodne nejsou omacky. A jestli jen paskvil na spagetach nas gurmanskej poklad, tak to jsme devalvovali k Anglicanum a fish and chips. Fuj tajbl.

0 0
možnosti
LH

LUCKA.KOBRA

22. 7. 2011 11:43
Re: Pan autor neco naplacal na talir a ani se nikde neinformoval

svíčková omáčka není omáčka8-o a co to je??

0 0
možnosti