Diskuze

Znáte jostu? Toto sladkokyselé ovoce využijete na koláč i do salátu

Bobulovina se zvláštním jménem josta není v naší zemi úplným cizincem, doma je ale v bývalé NDR, kde byla vyšlechtěna jako kříženec angreštu a černého rybízu. Svědčí o tom i fakt, že josta je častou ingrediencí v letních dezertech. Není tak kyselá a navíc obsahuje velké množství vitamínu C.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Janie

22. 7. 2011 9:43
Josta

Jostu je nejlepsi nalozit a udelat z ni liker:-) Odzkouseno, doporucuju R^

0 0
možnosti

zskr

22. 7. 2011 7:23
marmeláda

Proč je recept na marmeládu z 500g ovoce? Výsledkem půl hodiny práce bude upatlaný kastrol, vařečka, naběračka a 2 malé skleničky marmelády. Tak to ve stejném čase radši vyrobím 4 skleničky z 1kg ovoce a ještě nebudu muset řešit, co s polovinou sáčku Gelfixu.

0 0
možnosti