Diskuze

První díl receptů na nejoblíbenější polévky

Druhý díl letní kuchařky se zabývá základem české kuchyně - teplými a výživnými polévkami. Každý z nás má svoji oblíbenou, která chutná a leckdy i léčí.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
BB

nazdravi

15. 7. 2011 23:37
Vyvar z kosti

Vyvar z kosti varim zasadne v tlakovem hrnci a den dopredu. Potom dam vyvar do lednicky a druhy den seberu ztuhly tuk .Ale aby polevka nebyla moc sucha, tak do ni pridam olivovy olej.

0 0
možnosti

orinka3

15. 7. 2011 15:14
důležitá maličkost

Ne-li podstatná. Na nudle se musí vzít HRUBÁ mouka. Není uvedeno a začátečnice pak nebude mít z jiné mouky dobrý výsledek. A taky nerozumím bobkovému listu v kuřecí polévce. A do třetice: proč touto dobou sušené houby, když se dají pohodlně nasbírat čerstvé, případně koupit žampiony?

0 0
možnosti
P

Peťulák2

15. 7. 2011 18:23
Re: důležitá maličkost

Co je špatného na bobkovém listě ve vývaru? Dodá chuť.

0 0
možnosti
MC

Milovnik cdROMU

15. 7. 2011 2:11
Druhá technická

je až tragické kolik héreček a jiných "z cely britů" píše kuchařky, potažmo kolik lidí má tu drzost publikovat své recepty na internetu. Příkladem budiž zde uvedená "cibulačka", pravda na internetu se najde i řada horších receptů, ale i tak po 40 minutách vaření cibule s cukrem nevznikde nic jiného než chiasse, která nemá nic společného s touto tradiní francouzskou polévkou.

0 0
možnosti
PM

skolacka

15. 7. 2011 8:00
Re: Druhá technická

Můžu se zeptat jak na tradiční francouzskou cibulovou polévku? Letos jsme jí na dovolené ochutnali prvně a byli jsme unešeni!

0 0
možnosti
AK

wrah

15. 7. 2011 1:23
Technická

Jen taková technická poznámka: Kuřecí polévce hodně pomůže, když stehna stáhnete z kůže a ze skeletů odřežete její zbytky a případně biskupy. Jinak je tak mastná, že riskujete průjem. (z vývaru ze dvou stehen jsem zrovna včera ráno obral přes 50g tuku)

0 0
možnosti