Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu

Diskuse k článku

Na dovolené zapomeňte na konzervy a ochutnejte exotiku

Polévka z pytlíku nebo paštika jsou jídla, která v životě ocenil snad každý. Když je ale při balení vypustíte, zpestříte si dovolenou mnoha gastronomickými zážitky. Raději si ale předem prostudujte, jaká jídla na vás v dané oblasti čekají.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

Inkvizitor Johny

Nadpis příspěvku

Není nad smaženého netopýra;-D

0/0
10.7.2011 12:22

Cleopatra

Spanelska cesnekova majoneza je aioli, ne alioli.

0/0
10.7.2011 12:09

budgetka

Re: Spanelska cesnekova majoneza je aioli, ne alioli.

Aioli se to možná jmenuje ve Francii, ve Španělsku je to ovšem alioli nebo allioli (v Katalánsku).

Naopak je chyba ve slově krokety,píší se croquetas, crocetas by se četlo krosetas.

0/0
10.7.2011 20:30

xixina

:-)

"Charlotto, tohle je pětihvězdičkový hotel." "Jo, ale v Mexiku."

0/0
10.7.2011 11:31

o vaše názory nestojíme

Re: :-)

To je vidět, že jste v Mexiku nikdy nebyl.

0/0
10.7.2011 19:55

xixina

Re: :-)

Znáte význam uvozovek? Je to citace z filmu.

0/0
10.7.2011 20:00

fatmike

Haha, jednou v Řecku

jsem slyšel nefalšované nadšení v hlase českého turisty, když v hotelu udělali malé řízečky jako jedno z jídel k večeři;-D

+1/0
10.7.2011 9:30

Truestory

Tenhle článek ne plýtvání časem a místem

věci zděněné po komunistech a předávanavé dětěm dál jako nazákaza hned tak nevymizí. V cizině se dost často stydím za to, že jsem nakonec taky čech a raději se hlásím ke své druhé vlasti Kanadě a mluvím anglicky.;-)

0/0
10.7.2011 7:40

o vaše názory nestojíme

Re: Tenhle článek ne plýtvání časem a místem

Jo, taky prchám, když slyším češtinu.

0/0
10.7.2011 7:59

Willy321

Re: Tenhle článek ne plýtvání časem a místem

V Kanadě zásadně přecházím do romštiny.

0/0
10.7.2011 14:24

Truestory

Re: Tenhle článek ne plýtvání časem a místem

Svůj k  svému, ale moc vás tady nemusej.......:-P;-D;-DRv:-P

0/0
10.7.2011 15:11

HancickaP

Re: Tenhle článek ne plýtvání časem a místem

to jsem rada, ze nejsem jedina, co to dela.

0/0
10.7.2011 14:36

o vaše názory nestojíme

Nejvíc mě dojímají české zájezdy do Francie,

které lákají na "českého kuchařei".

0/0
10.7.2011 4:26

wrah

Re: Nejvíc mě dojímají české zájezdy do Francie,

Právě, když jsem ve francii, tak chci kohouta na víně, sýr, víno, provensálské speciality, plody moře (u moře) a podobně.

0/0
10.7.2011 18:46

culka

Re: Nejvíc mě dojímají české zájezdy do Francie,

Kohouta na víně jsem se na podzim naučila... podle anglické kuchařky ;-D Je to báseň v pekáči!!!!

0/0
10.7.2011 23:00







mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.