Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu

Diskuse k článku

Nadlidský výkon pro řezníka. Přestal jíst uzeniny a zhubl 17 kilo

Dvaatřicetiletý Jiří je povoláním řezník a za pár let, co se s láskou věnuje své práci, nabral 25 kilogramů. Miluje vlastnoručně vyrobené uzeniny, ale nepohrdne ani klasickou českou kuchyní, kterou zapije pivem. I když to vypadalo, že se salámů nikdy nedokáže vzdát, dokázal to. Za pět měsíců zhubl 16,7 kilo.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

Vins

Článek jsem nečetl

Jenom ten nadpis se mi nelíbil, protože z masa se jen těžko přibírá, nejvíce se přibírá z cukru a málo pohybu. Prostě idnesovské články.

0/0
19.6.2011 13:32

opportunity

Re: Článek jsem nečetl

R^

0/0
19.6.2011 18:36

Vedoucí kolotoče bez koček

Soulozit vydrzi uz "jen" 2,5 hodiny???

8-o8-o A to mu jako pripada malo??? To je vykon jak blazen. My tomu s manzelkou dame nanejvys tak 20 minut a hotovo. Co tam proboha dokaze nekdo v posteli delat dve a pul hodiny??? Vzdyt na to ani nemuze byt cas, ne? ;-D

0/0
19.6.2011 13:17

alkhazali

Re: Soulozit vydrzi uz "jen" 2,5 hodiny???

myslel rocne asi

0/0
19.6.2011 13:35

orinka3

Re: Soulozit vydrzi uz "jen" 2,5 hodiny???

copak nerozumíš nadsázce?

0/0
19.6.2011 14:54

Petr K_.

není to ani tak o jídelníčku

jako o pohybu, jím prakticky všechno včetně klobás a svíčkové a nemám problém.

Základem je nepecnit celý den na židli v práci a pak doma ale tu energii taky vydat. Krom toho když se člověk i trochu fyzicky unaví hned se mu spí líp.

0/0
18.6.2011 21:58

Jxyz

Re: není to ani tak o jídelníčku

problem je taky v mnozstvi, kdybys jedl kazdy den k obedu svickovou a na veceri klobasy tak problem mit asi budes (jestli teda nemas extra rychle spalovani)

0/0
19.6.2011 0:02

Jircalius

manželka

Nechápu, proč před ním jí párky. Proč si taky nedá salát, nevím, jak vypadá, ale hádám, že jí to jenom může pomoct...to je fakt podpora od ní...

0/0
17.6.2011 23:59

Inkvizitor Johny

Re: manželka

Manželka je v cajku. Ta si naopak myslím pochvalovala, že může vařit všem stejně :)

0/0
18.6.2011 10:00

mak1_re

Re: manželka

tys nikdy neslyšel o mučení ?:-P

0/0
19.6.2011 6:49

djbeat

Burning ambitions

Před 2 léty jsem byl v Calabrii na dovolené a ti lidé mě naučili jíst Penne a jím to téměř každý den od onoho osudného dne a dnes si dám ještě. Trochu Vyrdžin jak říká Eman a je to balada s parmezánem 8-o

0/0
17.6.2011 20:42

Inkvizitor Johny

Re: Burning ambitions

Penne jsou jasné. A dál? To je jako jíte samotné? Hoďte recept :)

0/0
17.6.2011 21:39

hefaistosh

Re: Burning ambitions

No napsal přece s parmazánem zakápnuté olivovým olejem.Ale trochu si rýpnu abych si dal dobré těstoviny tak sem do Calábrie kvůli tomu nemusel.U nás se dají sehnat v pohodě ,a když chci opravdu kvalitní tak domácí i když to nebudou zrovna rourky.

0/0
17.6.2011 22:28

djbeat

Re: Burning ambitions

Já jen, že tam jsem tomu přišel na chuť :-) Jistě u nás se dá dneska sehnat už všechno

0/0
17.6.2011 22:39

hefaistosh

Re: Burning ambitions

V poho.Jak sem napsal jen rýpnutí.

0/0
17.6.2011 22:40

djbeat

Re: Burning ambitions

Já tušil :-)

0/0
17.6.2011 22:42

djbeat

Re: Burning ambitions

Třetina sáčku penne(aby se člověk najedl), tyto uvaříme - cca 5-7 min dle chuti (al dente atd) nakrájíme česnek, cibuli, smícháme s rajčatovým protlakem (Ne z Lidlu či Billy), vše hodíme na jednu pánev, kde jsme předtím cibuli s česnekem mírně opražili a mícháme a výsledný produkt posypem parmošem a kapnem Olio Extra Virgine, abych nedělal reklamu ;-D

0/0
17.6.2011 22:41

Inkvizitor Johny

Re: Burning ambitions

Jo takle to dělám taky R^

0/0
18.6.2011 10:01

djbeat

Re: Burning ambitions

No řekněte, že se necítíte plný energie a svěžesti :-) Předemnou se otevřely nové možnosti, díky penne jsem složil maturitu, našel nové přátele a kompletně se mi změnil život [>-]

0/0
18.6.2011 10:25

Inkvizitor Johny

Re: Burning ambitions

No tak zas jako drogy do toho nesypu;-D

0/0
18.6.2011 18:05

opportunity

Re: Burning ambitions

R^;-D

0/0
19.6.2011 18:38

netykavka

hm

vzivote jsem nechapala lidi, kterym chutnaj uzeniny...nebo dokonce ceska kuchyne...a pak ze je tady tolik rakoviny tlusteho streva. no nic, kazdy si je sveho stesti strujcem.

0/0
17.6.2011 19:04

Zná ho někdo? Ne? Pak je to on!

Re: hm

Výborná je americká kuchyně, nebo i italská. Takové těstoviny a pizza taky není to pravý ořechový. Ono asi nejlepší bude všeho s mírou. Já od ledna shodila už 25 kilo. A jím VŠECHNO (mimo bůčku, uzenin a sladkostí). Dám si klidně i svíčkovou, ale málo. Cvičím + zelenina = zdravý životní styl a kila jdou dolů a já se cítím lépe. Neodsuzovala bych šmahem nějakou kuchyni. Vždy to záleží na uživateli takové kuchyně. Když někdo sežere 15 knedlů a kýbl guláše a bude ležet na kanapi, je jasný, že bude tloustnout. Moje babička umřela v 95ti letech na stáří. Nikdy nebyla tlustá, spíš vyhublá a jedla všechno - i sádlo, rohlíky, chleba, máslo, českou kuchyni. Ovšem denně byla v pohybu!!!

0/0
17.6.2011 19:26

netykavka

Re: hm

jojo, ze mne asi mluvi "komplex skolnich jidelen", tam to veproknedlozelo dokazali pekne zhovadit, hlavne to maso; miniaturni, prakticky nepozritelny kousek, neco mezi gumou a cistym sadlem, rozvarene zeli, rozmocene knedliky (od te doby nemuzu houskove ani citit, max nekdy bramborove). no hnus. a nekeri to presto dokazali sporadat uplne bez problemu.

0/0
17.6.2011 20:36

opportunity

Re: hm

Za život jsem se stravovala v několika jídelnách, ale žádná nebyla taková, o jaké píšeš. Jo, bylo tam pár "bárbín", co do jídla jenom strčily vidličku, ale jinak jedli všichni skoro všechno. A fakt nechápu, proč si tolik lidí na jídelny stěžuje.

0/0
17.6.2011 20:48

netykavka

Re: hm

to jste mela asi stesti, pac ja se uz v jidelnach stravovat nedokazu. hlavne menu typu "drstkova + hrachova kase s klobasou" pro me fakt neni to prave orechove. jo a drstkova, kulajda a spenatova jsou 3 polevky, ktere bych nesnedla ani s nozem na krku (pro nekoho jineho treba rajska, ktera me vylozene chutna), natoz v jidelne. radeji si za jidlo priplatim, ale at je to to, co mam rada a dobre udelane.

0/0
17.6.2011 20:51

fitzie

Re: hm

já jedla ve dvou školních jídelnách a byla to opravdu tragedie. ale pravda je, že ve školce své dcerky, jak vidím ty mňamky, bych si dala hned.

0/0
17.6.2011 20:59

Jxyz

Re: hm

neni drskova jako drstkova, to same plati i o uzeninach a vsem ostatnim :-/

0/0
17.6.2011 20:59

sun.alex

Re: hm

Souhlas...Jasně, že se vždycky všechno nepovede, ale velká většina je v pořádku. My máme možnost výběru ze čtyř jídel, z toho je jedno zeleninový talíř - každý den jiný...Obědy nám dotuje firma, takže mi oběd přijde na 25 korun. Denně mám tak teplé jídlo a nemusím nic sháněti po různých McDonaldech...

0/0
17.6.2011 21:31

opportunity

Re: hm

Já zase nechápu, jak to někomu chutnat nemůže, nebo jak někdo přežívá jenom na zelenině. A není to jenom zvyk. Prostě jsme každý jiný. Někdo se zdravě stravuje sám od sebe, někdo přes velké úsilí. Ty druhé obdivuji.

0/0
17.6.2011 19:52

netykavka

Re: hm

ono to neni o extremech "jenom uzeniny - jenom zelenina". malo lidi se dokaze priblizit k tomu, co se nazyva jakymsi "zdravym stredem" a dat telu ve vyvazenem mnozstvi to, co potrebuje. zacina to v detstvi - pokud rodice nebudou deti vest k dobrym navykum, tak to v dospelosti zachrani uz jenom velmi tezko. ja mam treba z jakehokoliv tucneho masa davivy reflex, jakmile ho ucitim v puse. proste to nesnim. a vubec, ta klasicka ceska jidla zalita pivem proste nemuzu. jako je jasny ze se neda dokola jist jenom kureci a ryby ale davam si zalezet na tom, aby bylo jidlo upraveno tak, aby to nezatezovalo telo. kdyz si dam treba jednou za cas smazak, tak jako prilohu uprednostnim varene brambory misto hranolek. plus si k tomu udelam treba zeleninovej salat. nerikam ze clovek musi jist ortodoxne jenom tzv. zdrave potraviny, ale mel by to mit vyvazeny. a toho nezdravyho a tucnyho samozrejme min.

0/0
17.6.2011 20:33

qwe111

Re: hm

uvedom si laskave, ze nic lepsiho, nez kachnu s knedliky a se zelim, nebo svickovou na smetane lidstvo zatim jeste nevymyslelo... ;-)

0/0
17.6.2011 20:08

Mahas

Re: hm

tys toho moc neochutnal, co? ;-D Jinak bys neplacal takove kraviny ;-D

0/0
18.6.2011 8:05

Zná ho někdo? Ne? Pak je to on!

Re: hm

A ty zas nevíš, co to je nadsázka. ;-);-D

0/0
18.6.2011 9:49

hefaistosh

Re: hm

Ono jsou uzeniny a uzeniny a česká kuchyně a česká kuchyně.Zkus si zjistit kolik lidí v tvém okolí ji pravou českou kuchyni,která se tu vařila po staletí.Ne ta,která se vyvinula tak před padesáti lety do dnes.Ono se jedla daleko pestřejší strava,daleko více zeleniny a ovoce a k pití byla převážně čistá voda.Pivo víno si také nemohl dovolit kdekdo.A do uzenin se nedávali náhražky a tuky jako teď.Převážně se vyráběli z kvalitního masa a opravdu tučných uzenin bylo jen pár druhů.A lidi neměli čas vysedávat po práci v hospodě,tam byli rádi,když se dostali jednou tejdně na tancovačku.Česká kuchyně a uzeniny jsou skvělé,ale ne ta současná strava.

0/0
17.6.2011 20:13

opportunity

Co si vzpomínám,

zhubl pod vedením Cajthamlové asi 9 kilo, takže těch opěvovaných 17 je i s jeho "amatérským" hubnutím, že? ;-D;-D;-D

0/0
17.6.2011 18:45

zabanovany.power.plant

Když někdo žere

jak prase tak co se potom diví že je tlustý ;-O

0/0
17.6.2011 17:58

opportunity

Re: Když někdo žere

do žere a nepřibere... a někdo má rád zeleninu a maso mu nic neříká.

0/0
17.6.2011 18:46

Zná ho někdo? Ne? Pak je to on!

Re: Když někdo žere

Já ráda obojí.

0/0
17.6.2011 19:27

opportunity

Re: Když někdo žere

Já taky, ale na samotné zelenině dlouho nevydržím.

0/0
17.6.2011 19:51

pavlik05

no

je to kousek teda i ted ;-D

0/0
17.6.2011 17:49

HancickaP

jsem jedina

kdo nad stolem hruzy zacal slintat??? ;-D

0/0
17.6.2011 17:25

DahliaPinata

Re: jsem jedina

Ne ne, nejste. Ale nehraději bych si to namixovala... zeleninku z toho "zdravého" stolu a k tomu dobou domácí uzeninku z toho "nezdravého. ;-)

0/0
17.6.2011 17:43

Jxyz

Re: jsem jedina

ja bych akorat nemusela ty hromady bilych rohliku

0/0
17.6.2011 17:55

HancickaP

Re: jsem jedina

ja bych jich po 16 letech v Britanii snedla i kopy dve...

0/0
17.6.2011 18:28

fitzie

Re: jsem jedina

hranatý tousťák nešmakuje? ;-)

0/0
17.6.2011 18:37

opportunity

Re: jsem jedina

Teď jsem ho ze zvědavosti koupila - je to stejná sladká vata jako v McDonaldu housky. :-/

0/0
17.6.2011 18:43

FiRan

tlustý?

Já nevím, mi přišel jako kus chlapa, ne jako vyložený tlusťoch.. možná je to ale i tím, že mám stejnou váhu a jen 6cm navíc ;-D

0/0
17.6.2011 16:50

Labruna

"...vážil 80 kilogramů a s nadváhou neměl problémy..." - ???

Při výšce 170 cm už samozřejmě nadváhu měl, ale pokud sportoval, tak to byl prostě takový podsaditý malý chlap, ale pevný.

0/0
17.6.2011 16:49

JUDr. Jaroslav Lančík

maso = ZABIJÁK našeho zdraví

tomu pánovi tleskám... i v pokročilém věku je třeba najít odvahu a změnit svůj nezdravý životní styl R^

+1/0
17.6.2011 16:29







mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.