Diskuze

Jaké svatební dorty jsou in? Lehké, ovocné a s živými květy

Je ozdobou každé svatby a bude na mnoha fotkách. Ne, nemluvíme o účesu nevěsty, ale o dortu. Podle něj hosté často poznají, jaký mají novomanželé vkus a chuťové pohárky.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

kabalenka

12. 6. 2011 15:37
hájek vede

my měli výbornej svatební dort od Hájka-klasický ovocný jahodový dort v té největší velikosti srdce s lehkým krémem okolo 600, pochutnalo si 19 lidí a ještě zbylo.

0 0
možnosti

chudacek.blbecek

7. 6. 2011 12:21
Marcipán

Co já vím, tak většina cukrářek nepotahuje dorty pravým marcipánem, ale fondánem, který se líp přibarvuje a snáz se s ním pracuje. Ale taky mnohem hůř chutná, je to taková umělá hmota.

0 0
možnosti

Cleopatra

9. 6. 2011 12:15
Re: Marcipán

Fondantu se zrejme take rika cukrova krusta, foto c.1.

Dorty c.1, 2 a 4 nejsou potazene marcipanem ale fondantem. Mate pravdu, ze se lepe barvi a lepe se s nim pracuje. Marcipan se rad trha protoze obsahuje mandlovou moucku. Jeho prirozena barva je kremova a nelze z nej udelat bilou polevu. Ve Velke Britanii se marcipan pouziva jako prvni potah slavnostniho dortu pod fondant.

0 0
možnosti

BarikaS

6. 6. 2011 13:55
Medovník místo dortu

My měli na svatbě domácí medovník - a to z toho důvodu, že jsme měli svatbu ve středověkém duchu a klasický načančaný dort by se nám nehodil. Nakonec - dobře se krájel, všem chutnal a hodil se, takže proč ne.

0 0
možnosti

i-vet

6. 6. 2011 13:31
Na těch fotkách

vypadají všechny nádherněR^ Cukrářky jsou velmi šikovné. Ale tytéž krásné  umí a dělá na svatby i pro děti  naše sousedka z domácích surovin s cenami do stovekR^

0 0
možnosti

Scarlett from Scottland

6. 6. 2011 7:24
dortová moda

šatová moda, a celej ten byznys kolem svateb je opravdu na zapřemýšlení, nezdá se vám? :-)

1 0
možnosti

DahliaPinata

5. 6. 2011 23:45
Dorty z cukrárny

Nevím jak kde, ale nemohu narazit na cukrárnu, která by dělala dobré cukroví a dorty. Piškotové těsto je většinou docela suché a krémy jsou instantní a bez jakékoliv chuti, šlehačka je rostlinná. Většinou je to naprosto nejedlé, všechno to chutná stejně a tak nějak umělohmotně. Nezbyde, než upéct doma. A pokud jde o zdobení, v cukrárnách mají stále růže z nepravého mléčného marcipánu, málokdy se uvidí něco trošku kreativního.

0 0
možnosti

s(h)arka

6. 6. 2011 7:04
Re: Dorty z cukrárny

Cukrárna v Rohovládově Bělé....;-)

0 0
možnosti

olusak

5. 6. 2011 18:46
proč tolik peněz, když se to stejně hned sní....

Některé výtvory jsou tak krásné, že je to skoro škoda. My měli taky medovník, ale obyčejný, nijak nepřizdobovaný, klasický jednopatrový za 350 Kč. K tomu, pro ty, kdo medovník nemusí, lehký ovocný dělaný do pekáčku na váhu z jedné úžasné cukrárny v Turnově. ;-) Žádné zdobené květinami a figurkami za tisíce. Nám to stačilo. Každému co jeho jest.

0 0
možnosti

chudacek.blbecek

7. 6. 2011 12:22
Re: a co trocha inspirace odjinud..

Čím je vzhled dortu komplikovanější, tím míň věřím, že bude dobře chutnat.

0 0
možnosti

vaka

5. 6. 2011 10:51
Medovník

My jsme si nechali na svatbu udělat speciální svatební medovník - přímo u originálního výrobce. Byl naprosto úžasnej, třípatrovej a za necelé 2 000,- Kč.

Navíc vydržel transport i uchování do druhého dne - do svatby. Doporučuju :-)

0 0
možnosti

opportunity

5. 6. 2011 11:50
Re: Medovník

Medovník vydrží několik měsíců. Ale na svatbu bych si ho nedala. Děláme ho doma už 30 let, ale v poslední době je na každém rohu, takže trochu inflace.

0 0
možnosti