Diskuze

Smažený sýr pětkrát jinak

Kdyby se sestavoval žebříček nejoblíbenějších jídel Čechů, smažený sýr by atakoval nejvyšší příčky. Co na tom, že není zdravý. Ale výborně chutná.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Georgis Fasulis

30. 5. 2011 10:07
Smažit chalumi je čin přímo barbarský

No nevím, nemám nic proti obalovaným smažákům, ale přece jen obalovat do strouhanky fetu nebo dokonce kyperskou specialitu Haloumi (správně se čte Chalumi) mi přijde přímo barbarské!

Možná nevíte, ale sýr chalumi má takovou strukturu, že je přímo určen k přímému smažení na pánvi a bez oleje! Nakrájejte na plátky a přímo hodte na horkou suchou pánev. Nepřipálí se, nerozteče se a krásně se dozlatova osmaží - ihned se pak konzumuje jako předkrm - s rajčaty, dzadziky apod.

0 0
možnosti

Honeynka

28. 5. 2011 9:53
Halloumi

Ale ten smazak prece ;-D;-D;-D

Halloumi znaji kdejenom:-)

0 0
možnosti

captain cook

28. 5. 2011 6:09
oblibena lahudka i v zamori

Take se hlasim k milovnikum smazeneho syra a mame metodu, jak minimalizovat predcasne roztekani. Viz muj prispevek dole.

Zdravy neni, ale co na tom!!! Cas od casu neodolame a udelame si zapovezenou pochoutku spolu s nasi oblibenou cesnekovou tatarkou - jinou nez tradicni ceskou.

Delame ji zasadne z domaci majonezy ze smesi 1/3 olivoveho (ne panenskeho) nebo avokadoveho oleje a 2/3 chutove neutralniho oleje (napr. Rice Bran oil- olej z ryzovych slupek), samozrejme, ze s pridanim dobre hladke horcice. Do majonezy pridame rozetrene 2 strouzky cesneku, sul a pepr podle chuti, na jemno rozsekany kopr, petrzelovou nat a salotky nebo pazitku. NIKDY do ni nedavame cibuli protoze nesnasime jeji neodbytnou chut, ktere se nelze jen tak hned zbavit. Nakonec dochutime peknou davkou citronove nebo limetkove stavy, aby tatarka mela riz.

Dalsi variace je pridani rozmackaneho avokada, ktere vyzaduje vic cesneku a soli, uzenou spanelskou papriku a limetkovou stavu.

0 0
možnosti

nazdravi

27. 5. 2011 21:17
Aby se syr neroztekal pri smazeni,

je dobre take nakrajet ho na porce a nechat oschnout. Az potom ho obalime a smazime. Zarucene.

0 0
možnosti

captain cook

28. 5. 2011 5:48
Re: Aby se syr neroztekal pri smazeni,

Oschnuti syra pred obalovanim MOZNA zlepsi prilnavost obalu a tim to lepe drzi pohromade pri smazeni, ale jinak pochybuji, ze by to melo velky vliv.

Rozteceni syra je ze vseho nejvic otazka vnitrni teploty. Cim drive se teplota uvnitr syra dostane k jeho bodu tavenosti, tim drive prolomi obal bez ohledu na jeho dopecenost a syr zacne vytekat. Prilis rychlemu prohrati syra se zabranuje trojim opatrenim:

1) zvysenou tepelnou izolaci syra = dvojitym obalovanim

2) dat obaleny syr aspon na 45min ( 1-2 hodiny je lepsi) do mraznicky a vyndat z mraznicky primo do dobre predehrateho oleje v panvi.

3) predehrati oleje na vyssi teplotu nez u rizku apod. (nejlepe se teplota hlida u termostaticky kontrolovanych smazicich panvi), aby se obal co nejrychleji osmazil do zlatova, zatimco vnitrek zustava chladnejsi

0 0
možnosti

kretzschmar

27. 5. 2011 19:01
zahranici

smazak jsem mel treba i v rumunsku (kaskaval)...

jinak vyborna je scammorza, neobalovana

0 0
možnosti

captain cook

28. 5. 2011 6:13
Re: zahranici

recke saganaki s citronem! Mnam.

Jedna nase oblibena restaurace to serviruje jako predkrm prelite smesi lehce orestovanych krevet v citronove stave.

0 0
možnosti

Kei: místní od roku 2001

27. 5. 2011 18:49
Miluju kvalitní smažák...

...s domácí tatarkou a vařeným bramborem politý máslem. To jsem si uslintnul :-)

0 0
možnosti

Tom Hagen

27. 5. 2011 23:42
Re: Miluju kvalitní smažák...

Také bych si uslintl, ale trochu mi to zkazilo to máslo na bramborách.

Brambory m.m. pro mne prosím ne-e.

0 0
možnosti

panBudloun

27. 5. 2011 16:40
doporučuji

ke smaženému hermelínu nebo camembertu doporučují rýži, zdá se to neobvyklé, ale ve světě se to tak podává a jídlu dodá neobyčejnou chuť. samozřejmě podávat i brusinky jako v receptu

0 0
možnosti

Duke...Nukem

27. 5. 2011 15:10
proc

je smazeny syr nezdravy..8-o

0 0
možnosti

net.Xtreme bojuje s eXtrémismem

27. 5. 2011 16:22
Re: proc

Takhle bych to neformuloval, spíš není zdravý a nedá se jíst moc často.

0 0
možnosti

VerneP

27. 5. 2011 13:47
nejlespi jsou ...

... stejne smazene olomoucke syrecky, akorat ted desne podrazili, takze jsem musel omezit spotrebu.

0 0
možnosti

Lanolin

27. 5. 2011 20:11
Re: nejlespi jsou ...

Ó tak to je pro opravdové labužníky. Jen nechápu ty, co si to musí ještě vylepšovat šunkou, nebo "uherákem".

Syreček sám je tak skvělý, že je škoda ho tak kazit. To Eidam je fádní, tam se hodí šunka, nebo i ten pikantnější salámek. Vedle hranolky, pár naložených feferonek, nebo pikantnější tatarka, třeba s česnekem, nebo s feferonkami.

0 0
možnosti

ODSCSSD 5

27. 5. 2011 12:43
jen papejte smazacek....

a pak hlavne brecte ze nehubnete ;-D

0 0
možnosti

ivoš

27. 5. 2011 12:48
Re: jen papejte smazacek....

Těm, co nepotřebujou hubnout, přeju dobrou chuť!:-)

0 0
možnosti