Diskuze

Na český a moravský chřest si zajděte na festival CHŘESTFEST

Český chřest byl do druhé světové války vyhlášený po celé Evropě svou kvalitou a jemností. Bohužel však druhá polovina dvacátého století uvrhla "krále zeleniny" do zapomnění, teď se ale konečně blýská na lepší časy. Seznamte se s českým a moravským chřestem.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

wrah

15. 5. 2011 22:47
Kuře s chřestem na víně

Osobně mám rád kuřecí prsíčka s chřestem, udušená na víně. Příprava je velmi jednoduchá, stačí oloupat chřest (cca dolní 2/3, kde je tvrdší slupka), nakrájet na kousky asi 3cm. Kuřecí (prsíčka preferovaná) nakrájejte na medailonky, naklepejte přes sáček (nerozbije strukturu jemného masa), osolte, velmi jemně opepřete. Na pánvi rozehřejte máslo, vložte medailonky, po chvilce přidejte plyn (el) na max a přilijte tak 1dl vína. Jeho chuť určuje následnou chuť pokrmu, takže ne nejlevnější krabicák. Přidejte chřest a po řekněme minutě až dvou můžete podávat. Snese se s brambory, rýží, těstovinami..

0 0
možnosti