- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
Tatarák ze zeleniny
To mi připomíná, jak kdysi čerstvě navrácená do vlasti Lenka Kořínková - jinak známá vegetariánka - popisovala v rádiu přípravu nějaké své "kuřecí speciality".
Jsem si to začal psát - že to jako doma zkusíme, to víte, nějaký úžasný recept až z daleké Austrálie! - a furt jsem čekal, kdy tam přijde to kuře!
Co myslíte? Přišlo?
A byl by problém tam to kuře přidat?
Ale jasně, to je jak whisky se sodou bez whisky
Mě čeká tatarák v pátek 13. a už se nemůžu dočkat. Je to fakt bašta, ale jen z hovězího, jinej mi nechutnal
tatarák z lososa, ale uzeného. a tatarák z krůtího masa!
Člověk by se ani nevyvinul, kdyby jeho prapředci nezačali jíst maso. Oheň samozřejmě neznali, kořist přirozeně jedli syrovou. Teprve masitá potrava umožnila vývoj mozku a tím pádem rozvoj inteligence, řeči, řemesel atd. a tím pádem celé lidské civilizace. Jíst syrové maso je pro člověka naprosto přirozené, ba dokonce přirozenější, než tepelně upravené.
Akorát už na to nemáme ty správné zuby, tak se nám to musí škrábat.
Hovězí svíčková (nebo hovězí zadní z mladého býka), sůl, pepř, olej, žloutky, cibule, sladká paprika, pálivá paprika, hořčice, kečup, worchester, sojovka ...
Důležitý jsou ale poměry a způsob přípravy
Já dávám ještě navíc do tataráku jednu tajnou přísadu.
A já se na zadku škrábu ukazováčkem pravý ruky. (informační hodnota stejná)
může žrát jedině úplné howado a už se těším na reakce potrefených hus
no když nevíš co to znamená, tak tě lze chápat... každý holt neměl to štěstí, že se u něj vyvinula inteligence...