- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
vařím Burgunďana. V něm není nikdy mrkve dost .Princip je -jednoduchý a neopakovatelný zážitek za loupání a krájení mrkve stojí . Navíc se mi vždy podaří ulít dvě decky červeného vína
ách, hovězí po Burgundsku, jedna z mála poživatelných podob dušené mrkve...Jakmile venkovní teplota klesá pod 8 stupňů, mám na tohle jídlo strašnou chuť
ty recepty mě vůbec nenadchly, akorát mrkev s kedlubnou.
Asi záleží na tom o jakého "dietika" (to je české slovo?) se jedná, ale myslím že vařená mrkev není vhodná pro redukční dietu (a tento druh "dietika" měl autor evidentně na mysli), protože má vysoký glykemický index. Pokud má autor informaci (nebo pocit) že je vařená mrkev zdravější než syrová tak proč to v článku neosvětlí? Proč (jako obvykle) nadpis nekoresponduje s obsahem článku? Kdo si takové články cucá z prstu?
z varenej mrkvy vieme lepsie zuzitkovat betakaroten,inac to nema vyznam varit,a samozrejme ze aj varenie zvysuje glykemicky index
Tedy ne ze by od vas nekdo cekal nejake skvele vysledky, ale takhle davat najevo ctenarum, ze na kvalitu fakt se.ete, je uz dost drze...
fotku si otevřete ve větším formátu ... vypadá pak normálně
Oloupanou mrkev rozškrábejte škrabkou na dlouhé plátky. (jako byste loupali dál) Na pánvi přiměřeně ohřejte malé množství oleje (jde i na sucho, ale a) to není takové b) pár kapek oleje chrání vitamíny) a mrkev na něm lehce osmahněte, tak 2-3 minuty. Můžete osolit, zakapat sojovou omáčkou, zasypat vegetou či jiným kořením.. Takto připravená mrkev a) obsahuje dost vitamínů, plus veškerá vláknina také zůstane zachována, b) jde použít jako oblohu, přílohu, či jako zdravé zobání k televizi. (Mistička mrkve, talířek nakrájené okurky, nakrájené jablko atd atd.. Rozhodně lepší jak křupky..)
vobec nie je dietnaa aj hrasok a kukurica obsahuju velmi velmi vela cukru
co ta raz napisat normalny clanok?
To já radši syrovou
Taktéž noční můra mého dětství. Dneska už vím, že i dušená mrkev se dá upravit chutně a někdy si ji dělám, nesmí být ani moc rozblemcaná, ani moc okyselená, prostě tak akorát - ovšem co si budem povídat, vepřová to není.
Jen takovy dotaz, proc je varena mrkev - podle vas - zdravejsi nez syrova... a nejlepsi by byl odkaz na nejakou studii :-)