Diskuze

Zhubněte díky mrkvi, zdravější je vařená

Sladká a křupavá jarní mrkev je jednou z mála dobrých stránek dietních jídel. Na mrkev se na rozdíl od některých jiných zelenin dá i těšit a má ještě jednu zvláštnost: je zdravější vařená než syrová.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

aju reptans

12. 4. 2011 12:28
..

vařím Burgunďana. V něm není nikdy mrkve dost .Princip je -jednoduchý a neopakovatelný zážitek za loupání a krájení mrkve stojí . Navíc se mi vždy podaří ulít dvě decky červeného vína ;-)

0 0
možnosti

roedor

12. 4. 2011 16:55
Re: ..

ách, hovězí po BurgundskuV, jedna z mála poživatelných podob dušené mrkve...Jakmile venkovní teplota klesá pod 8 stupňů, mám na tohle jídlo strašnou chuť:-)

0 0
možnosti

kabalenka

9. 4. 2011 19:57
podivné recepty

ty recepty mě vůbec nenadchly, akorát mrkev s kedlubnou.

0 0
možnosti

makroni

9. 4. 2011 13:38
Proč je mrkev zdravější vařená?

Asi záleží na tom o jakého "dietika" (to je české slovo?) se jedná, ale myslím že vařená mrkev není vhodná pro redukční dietu (a tento druh "dietika" měl autor evidentně na mysli), protože má vysoký glykemický index. Pokud má autor informaci (nebo pocit) že je vařená mrkev zdravější než syrová tak proč to v článku neosvětlí? Proč (jako obvykle) nadpis nekoresponduje s obsahem článku? Kdo si takové články cucá z prstu?

0 0
možnosti

aaida

9. 4. 2011 16:07
Re: Proč je mrkev zdravější vařená?

z varenej mrkvy vieme lepsie zuzitkovat betakaroten,inac to nema vyznam varit,a samozrejme ze aj varenie zvysuje glykemicky index

0 0
možnosti

Brundi

8. 4. 2011 23:09
Nemohli byste otocit tu prvni fotku?

Tedy ne ze by od vas nekdo cekal nejake skvele vysledky, ale takhle davat najevo ctenarum, ze na kvalitu fakt se.ete, je uz dost drze...

0 0
možnosti

femmefatalegia

9. 4. 2011 8:35
Re: Nemohli byste otocit tu prvni fotku?

fotku si otevřete ve větším formátu ... vypadá pak normálně ;-D

0 0
možnosti

wrah

8. 4. 2011 18:49
Mrkvová příloha

Oloupanou mrkev rozškrábejte škrabkou na dlouhé plátky. (jako byste loupali dál) Na pánvi přiměřeně ohřejte malé množství oleje (jde i na sucho, ale a) to není takové b) pár kapek oleje chrání vitamíny) a mrkev na něm lehce osmahněte, tak 2-3 minuty. Můžete osolit, zakapat sojovou omáčkou, zasypat vegetou či jiným kořením.. Takto připravená mrkev a) obsahuje dost vitamínů, plus veškerá vláknina také zůstane zachována, b) jde použít jako oblohu, přílohu, či jako zdravé zobání k televizi. (Mistička mrkve, talířek nakrájené okurky, nakrájené jablko atd atd.. Rozhodně lepší jak křupky..)

0 0
možnosti

aaida

8. 4. 2011 17:41
mrkva

vobec nie je dietnaa aj hrasok a  kukurica obsahuju velmi velmi vela cukru

co ta raz napisat normalny clanok?

0 0
možnosti

roedor

8. 4. 2011 16:15
blééé, dušená mrkev, noční můra mého dětství

EUTo já radši syrovou:-)

0 0
možnosti

_m-

8. 4. 2011 16:22
Re: blééé, dušená mrkev, noční můra mého dětství

Taktéž noční můra mého dětství. Dneska už vím, že i dušená mrkev se dá upravit chutně a někdy si ji dělám, nesmí být ani moc rozblemcaná, ani moc okyselená, prostě tak akorát  - ovšem co si budem povídat, vepřová to není. ;-)

0 0
možnosti

Mahas

8. 4. 2011 14:59
Jak jste na to prisli?

Jen takovy dotaz, proc je varena mrkev - podle vas - zdravejsi nez syrova... a nejlepsi by byl odkaz na nejakou studii :-)

0 0
možnosti