Diskuze

Jak vařily naše babičky aneb Česká kuchyně letí

Magdalena Dobromila Rettigová by měla radost, kdyby viděla, jak se po boomu všech těch tex-mex, sushi, T-bone steaků a dalších světových specialit konečně dere na světlo boží věhlas české kuchyně. Slávu jí provolávají nejen mediálně proslulí kuchaři a populární gurmeti v televizních show, ale také obyčejné české hospůdky po celé republice i frekventanti škol vaření, v jejichž nabídce dnes nemůžou chybět kurzy zaměřené na naše národní speciality. Ty jsou totiž vyprodané jako první.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Cikánek

31. 3. 2011 14:56
Asi takhle :

Nejlepší olej je slunečnicový. Je daleko kvalitnější než olivový. A sádlo je naprosto skvělé! Česká jídla jsou proto tak dobrá, že se dělají na sádle. I buchty se mají péci na sádle ! Sádlo má navíc asi 10 x méně cholesterolu než máslo !  :-P

0 0
možnosti

Bětka

31. 3. 2011 15:07
Re: Asi takhle :

To bych se možná hádala,panenský olivový je určitě zdravější.Ten se ovšem nesmí přehřívat. Ano,u nás se taky dělalo na sádle,jenže moji rodiče a prarodiče měli víc pohybu než dnešní generace. Na másle snd už dnes nikdo nesmaží. Mně se na klasické kynuté buchty osvědčilo sádlo+slunečnicový olej 1:1.

0 0
možnosti

s(h)arka

31. 3. 2011 14:28
horská bramboračka

co tam má co dělat ten drůbeží vývar? Víte jak se žilo na horách?????8-o

0 0
možnosti

Lachenauerin

31. 3. 2011 14:34
Re: horská bramboračka

No, a "200 gramů uzeniny nebo salámu", to je taky dobrý. To je jak "kilo zeleniny nebo mrkve".

0 0
možnosti

ivoš

31. 3. 2011 12:08
Haha,

tak my jsme vyrostli na socialistických polotovarech? Já jen, že pořád čtu, jak za socialismu nic nebylo, a konečně máme KFC a McDonaldy...;-D Kdybyste se aspoň na té propagandě shodli, a nespoléhali na to, že co čtenář, to blbec.;-D

0 0
možnosti

on3.

31. 3. 2011 12:22
Re: Haha,

ja si teda ze sociku pamatuji ty nejedle blafy z jidelen.

0 0
možnosti

fitzie

31. 3. 2011 11:21
tak, s v souladu s radou na dietní úpravu jídelníčku

teď nahradíme smetanu kefírem, máslo a sádlo olejem nebo uděláme jíšku nasucho, a anglickou vynecháme úplně.

výsledek? kvalita jídla se vrátí k předchozímu hnusu. ;-D

0 0
možnosti