- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
OPRAVTE SI CHYBU, žádný ampylobakter neexistuje, zato se běžně vyskytuje CampylobaCter. To je jako by se vaše noviny nejmenovaly "Dnes", ale "nez".
Chci věřit, že se jedná o překlep, ale nepřekvapilo by mě, kdyby tomu tak nebylo.
Že jste si někdy koupili nějaký superlevný šmejd a po rozmrazení z toho bylo bahno, to se pak nedivte, ale neznamená to, že pangas je hnus nad hnusy. Pokud si koupíte dobrého a na nálepce si přečtete množství vody, tak máme docela dobré rybí maso, které má sice slabou chuť, ale rozhodně ne chuť bahna. A na to stačí jen trocha kuchařského umění a pangase si můžete docela dobře ochutit, já doporučují citron, máslo a trochu rozmarýnu
nahodou ty prispevky o bahnu jsou skvele. vetsinou nekdo si na tom honi triko jak to jednou ochutnal bylo to jako bahno a proto to kupujou jen socky co zenou po nejlacinejsim. to ze tim se sam priradil k tem sockam co zenou po nejlacinejsim takovemu mudrovi jiz nedochazi
Není nad pořádného pangase s příchutí fosfátů a vietnamského bláta. Ale co, hlavně že je to levné, bílé, bez rybího zápachu, bez kostí, bez jódu, dokonce je to ryba málo kalorická (rozuměj, 30 % tvoří led) a stádo ovcí to kupuje, protože je to trendy, in a cool No nic, jdu si navlíct svoje adidasky s 4 pruhy, skáknu si do večerky naproti k Vietnamci, koupím si taky toho pangáse, usmažím na extra viržín oleji na pánvi wok s nudlema z Číny s přídavkem aluminia
Vždycky mě potěší, když vidím šťastného člověka, blahopřeju!
1/Dávno před tím "objevem" v Německu jsem byl informován Čechy, kteří ve Vietnamu viděli hlavně to krmivo, které se předkládá těm rybičkám. Podrobnosti Vám raději, teď před obědem (někteří by mohli mít i onu rybičku na talíři) kazit chuť.
2/Když tady bude zájem například o asijské velocipedy, tak je nakonec začnou dělat z papíru. To samé platí o téhle rybě. Zvažte si ji v zamraženém stavu. Potom ji dejte na pánev a VAŘTE. O smažení totiž není řeč, protože je tam tolik vody, že se to smaží až poté, co se zbavíte 20 procent ledové krusty. Zůstane Vám blátivá hmota. Pokud ji měli v obchodě delší dobu, tak bude mít i specifickou vůni - čili smrad.
Uvědomte si prosím, že ve Vietnamu je čistá a nezávadná voda, ze které by se vytvořil onen ledový krunýř, k nesehnání a byla by dražší než to maso.
1. muzou ho krmit cimkoliv pokud to nema zadne nasledky a to nema jinak by veterinarni kontroly NA CELEM SVETE to ukazaly tak je to dalsi jedna pani povidala. konec koncu kdybych videl cim se krmi kure, prase ci krava a nebo hnoji obili tak se taky asi zebli... :)
2. trik je v tom cist nalepky a nekupovat nejlevnejsi smejdy z akci. kazda ryba je oznacena (urcuje to zakon), kdyz si dobrovolne protoze je to laciny koupite neco kde je polovicka vody tak to je ale vas problem, jini lide si nekupuji tento typ zbozi, nalepky ctou a proto neresi ze vse mrazene pote jedi varene
Rok dva zpět jsem pangase ochutnala, když všichni chválili, jaký je výborný, přišlo mi to jako hnusné mazlavé maso bez chuti, nebo s takovou blátivou chutí. Už bych si ho nikdy nedala. Kvůli chuti a kvalitě masa.
Ryby jíme celá rodina, obvykle ty, co naši chlapi chytí na rybníku či na řece. Koupené zcela výjimečně.
nekupujte to nejlevnejsi a jeste zlevnene. pangas neni mazlavy pokud to neni superlevny vyrobek kde pulka obsahu je voda. take nema prichut blata protoze ma strasne slabou chut - prave proto si ho lide spolu s tim ze ma malo kalorii kupuji. sam mam radeji kdyz ryby chutna jako ryba ale chapu lidi kterym rybi chut nesedi a veri ze musi mit v jidelnicku neco rybiho
No jo, ono je to vlastně nejlevnější...
to taky nechápu - jak kdyby lidi neměli chuťový buňky...
Já nedám dopustit na candáta,štiku, rád si dám i pstruha a vůbec nepohrdnu obyčejným českým kapříkem
tak kapr je napriklad levnejsi nez pangas a to jak chlazenej tak mrazenej. pstruh mam dojem taky. u mrazenjech ryb jsou levnejsi (a podle mne chutnejsi) ty ruzny tresky, stikozubci apod. pangas kupodivu vubec k tomu nejlevnejsimu nepatri. taky nemusi kdyz je modni tak se stejne proda, ale protoze je konkurenci tak casto na nej vylitavaj ruzny hoaxy
raději si zajedu do Bohdanče na Sádka a koupím si líny nebo sumečka, štičku..kapříka
My pangase nekupujeme - když budu chtít říční rybu, koupím si raději kapra nebo pstruha. Ze zdravotního hlediska a z důvodu zdravé výživy jsou lepší mořské ryby a to pangas ROHODNĚ není. Takže pokud chci mořskou rybu, koupím raději tresku, tuňáka nebo lososa, občas u nás mají i pražmu, ta je taky dobrá.