- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
Nevím, jestli to funguje, ale jednou někdo někde doporučoval (nepamatuju si kdo a kde, ale vypadalo to seriózně) vytáhnout ze stroužku takový ten prostřední cancourek (to, co zezelená a vyroste, když je česnek na světle) - že prý když někomu způsobuje česnek potíže, bývá to hlavně z téhle části - mě hlava po česneku nebolívá, tak to vyzkoušet nemůžu, ale třeba někdo s problémy by mohl
bolí hlava. V jiné podobě mi nevadí.
není to něco analogického s tím, že když usnu v botách, tak mě pak taky hrozně bolí hlava?! (Jinak jestli tomu opravdu tak, tak bych se přikláněla k tomu názoru ohledně poklesu tlaku)
to už jsou lidi alergický na úplně všechno? Čím to je? Sterilitou domácností? Neznám jedinnýho Roma (dukátová past), kterej by byl na něco alergickej - otázka zní, jestli je to tím, že žijou v "bordelu", nebo že se na to nedá uhrát invalidní důchod...
po česneku nemusí být z alergie, ale také proto, že rychlé snížení tlaku může způsobit blest hlavy.
Samo litr, že někdo může trpět alergiemi a může ho bolet hlava po česneku, ale viděl bych to spíše na česnek z Číny, kterého je u nás plno. Regule pro pěstování česneku v Číně a u nás jsou hodně rozdílné. Také se k nám ten česnek nedostane čerstvý, pluje si pěkně po moři, trčí v přístavech, takže to může trvat i klidně rok, než se dostane ke konečnému spotřebiteli. Prostě není nad český česnek, který si buď vypěstujete sami doma a nebo koupíte od svého ověřeného prodejce. Cena může být sice vyšší než u toho čínského šmejdu, ale kvalita je nesrovnatelná a v konečné fázi, tj. při vaření, kdy spotřebujete méně českého česneku než čínského, vyjde ta cena nastejno, ne-li výhodněji...