Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu

Diskuse k článku

Ryby: zdravé, snadno k sehnání a lehké na přípravu

Ať si vyberete jakoukoliv rybu, neprohloupíte. Skvěle chutná, zdraví zajásá a některé jsou velmi dostupné.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

Hroznej_puberťák

Čerstvá je nejlepší, píšou v článku

... a kde že se v ČR koupí čerstvá ta treska nebo tuňák, když je tak snadno k sehnání? :-P

0/0
6.2.2011 9:52

Modrý a zelený blesk

Re: Čerstvá je nejlepší, píšou v článku

čerstvé ryby cé zet

0/0
15.2.2011 21:11

Lotus I.

Nenadávejte na pangase

a konečně si přiznejte, že ho jen neumíte pořádně upravit. Platí obzvlášť pro knedlíkové hospodyňky.

0/0
5.2.2011 12:51

Gwen D.

Re: Nenadávejte na pangase

pokud vim, tak pangas je podradna ryba, ktera se kupuje proto, ze ani nechutna jako ryba, a hlavne je LEVNA. Kouzelne slovo, ktere tuto rybu prodava zni LEVNE.Nejsem knedlikova hospodynka, nedelam knedliky ani pangase. Pangas neni ryba, ale jakysi odpad dovazeny z kanalu Asie.

0/0
5.2.2011 18:35

AAA2

Re: Nenadávejte na pangase

Lisovane file z odpadu z tresky je jeste levnejsi.  Zkus vymyslet neco originalnejsiho...

0/0
5.2.2011 21:31

fitzie

Re: Nenadávejte na pangase

samozřejmě - syntetickou bílkovinu je třeba něčím dochutit, protože přirozenou chuť prostě nemá.

pstruh je dobrý i jen lehce posolený a na másle. protože má - byť jemnou - chuť. Mimochodem, zkusila jsem dneska ten recept z článku - pstruh na víně. Ušel, ale na rozmarýnu mi chutná víc. ;-)

0/0
5.2.2011 19:58

Gwen D.

Clanek mel byt o rybach a misto toho je o gumovem

pangasovi? Neni nad cerstve ryby, ulovene v jejich prirozenem prostredi, ne ryba, ktera je napumpovava antibiotiky a chovana nekde v kanalech Asie - pangas. Tunak take neni zrovna zdravy, je znamy vysokym obsahem rtuti. Jiste by se daly najit cerstve ryby, ktere byly uloveny v CR a recepty na ne? Protoze to, co se v CR prodava jako ryba v supermarketu, to zmrazene plastove cosi, to zdrave urcite moc neni.

0/0
5.2.2011 5:21

Lotus I.

Re: Clanek mel byt o rybach a misto toho je o gumovem

čím se stravuješ když máš všechno plný antibiotik a rtuti?

0/0
5.2.2011 11:37

AAA2

Re: Clanek mel byt o rybach a misto toho je o gumovem

Prece cerstve lovenym divokym lososem, podobni fajnsmekri nic jineho do huby nevemou...

0/0
5.2.2011 12:15

Gwen D.

Re: Clanek mel byt o rybach a misto toho je o gumovem

ryb je prece plno a kdo jednou ochutna praveho lososa z Aljasky, tak nebude jist to desetkrat premrazene cosi, upravene v Cine. Vsechno neni napusteny antibiotikama, v podstate se vyhybam rybam, ktere jsou pestovany na "farmach" v neprirozenych podminkach a rybam s vysokym obsahem rtuti - tunak, zralok atd.

0/0
5.2.2011 18:33

SkyZero

Farmy

Nechapu co mate proti rybam z farem. Ja jsem naopak pro, preci jen  ryb v oceanech uz moc neni a poptavka po rybach celosvetove roste. Samozrejme by meli splnovat vsechny limity ohledne bezpecnosti potravin.

0/0
4.2.2011 23:24

comme il faut

Re: Farmy

Z rybích farem se do oceánů šíří paraziti a choroby. Také z nich unikají ryby, které v místě nemají přirozeného nepřítele, a decimují místní populace.

Ryb tak bude v oceánu stále míň.

0/0
5.2.2011 2:31

Helen_Prag

recepty

Myslím si, že je lepší koupit alespň toho tuňáka zmrazeného.

Rozhodně lepší než z konzervy.

Já raději kupuji přímo v rybárně čerstvé ryby.

Stejně tak mi připadá, že recepty obsahují příliš mnoho ingrediencí a jsou náročné na přípravu.

0/0
4.2.2011 21:29

fitzie

ryba

že skvěle chutná? naprostá většina mražených produktů je dost pochybných. koupila jsem si jednou i baleného chlazeného lososa - hnus!

pangasius? mám podezření, že to není ryba, ale umělá bílkovina vyráběná v továrně.

ryby se dají jíst jen čerstvé. a to jsou u nás jen sladkovodní. pstruh, byť ze sádky, je lahoda, když si pro něj dojedete a dáte ho na pánev nejpozději druhý den.

0/0
4.2.2011 16:39

comme il faut

Re: ryba

Pangasius je sumec, který se pěstuje v ústí Mekongu (stoka Indočíny) a žere v bahně všechen odpad z celého poloostrova. Dobrou chuť!

0/0
5.2.2011 2:33

fitzie

Re: ryba

to se jenom tak říká, aby lidi věřili, že je to skutečné maso, a přitom si dokázali vysvětlit tu příšernou chuť. ;-)

0/0
5.2.2011 10:12

Jandik73

Re: ryba

Příšernou? Tak to asi záleží na osobním vkusu každého soudruha, ale mě chutná. Moc.

0/0
5.2.2011 11:28

Lotus I.

Re: ryba

Šíření hoaxů by ti šlo, co tam máš dál?

0/0
5.2.2011 11:31

comme il faut

Rybu jedině čerstvou a nikdy z farmy

Kdo ochutnal čerstvě chyceného lososa, nikdy nebude jíst ten třikrát rozmražený a zase zmražený kus kartónu, který se prodává ve vnitrozemí.

0/0
5.2.2011 2:36

AAA2

Re: Rybu jedině čerstvou a nikdy z farmy

Ano a dostani je v kazdem druhem obchodu, ze.

0/0
5.2.2011 12:16

comme il faut

Re: Rybu jedině čerstvou a nikdy z farmy

U nás v každém prvním, nebo si sejdeš dolů k vodě a chytíš si ho. Proč bydlíte na místě, kde musíte jíst odpad?

0/0
5.2.2011 21:37

_m-

Re: Rybu jedině čerstvou a nikdy z farmy

Protože se nám tu líbí. Jiná inteligentní otázka by nebyla? :-)

0/0
5.2.2011 21:44

cydr

Re: Rybu jedině čerstvou a nikdy z farmy

To je přece naše spokojená prdelka. Co žije v néééééjlepším místě na světě a lososa kdy si vzpomene... A když chce, aby si jí taky někdo všimnul, tak rve odkazy na svůj blog do všech diskuzí... Chudera...

0/0
5.2.2011 21:59

Modrý a zelený blesk

Re: Rybu jedině čerstvou a nikdy z farmy

Kdo kde musí jíst odpad?8-o8-o8-o

0/0
15.2.2011 21:12

Lotus I.

Re: ryba

V první řadě doporučuji srovnat cenu pangase a pstruha. Proč si někdo koupí Fabii když může mít Ferrari, že?

0/0
5.2.2011 11:29

AAA2

Re: ryba

Pstruh zase tak drahej neni, ale vyber z toho vsechny kosti abys to mohl dat detem...

0/0
5.2.2011 12:17

fitzie

Re: ryba

koupila jsem si včera čerstvé pstruhy. surovina na oběd pro 2 dospělé a 2 malé děti: 111 Kč. Ano, kosti musím vybrat, ale je to otázka cviku, už to umím fakt dobře.

0/0
5.2.2011 12:42

Inkvizitor Johny

Mražené, konzerva

No to zas je...tuňák z konzervy, mražená treska a pangas. Jedinou pozitivní zkušenost s mraženými rybami mám s těmi glazovanými. Jinak to bývá všelijaké. A ty recepty se mi zdají moc chu´tově agresivní. Přeci jenom ryba není vepřové.

0/0
4.2.2011 16:17

zofie_mandelikova

tuňák z konzervy že je zdavý?

0/0
4.2.2011 14:39

_m-

Re: tuňák z konzervy že je zdavý?

rozhodně zdravější, než vepřové z konzervy, nebo salám gothaj;-)

0/0
4.2.2011 15:20

Davidovič Bronštejn, vyvolený

Re: tuňák z konzervy že je zdavý?

co je na něm nezdravého?

0/0
4.2.2011 15:31

kabalenka

Re: tuňák z konzervy že je zdavý?

díkybohu za tuňáka z konzervu. aspoň se k němu dostane fůra lidí. ne každý má na čerstvého.

0/0
4.2.2011 15:54

Lotus I.

Re: tuňák z konzervy že je zdavý?

měla ses líp učit :-P

0/0
5.2.2011 16:04

ASGA

Re: tuňák z konzervy že je zdavý?

Pokud se bojíte zvýšeného obsahu rtuti, tak tuňáka jezte jednou týdně. Pořád je to výživná ryba.

0/0
4.2.2011 16:16

nikas123

Super clanek

Jen pozor na Pangasia, neni to vubec to co si pod tim vetsina lidi

predstavuje. Pangasius se dovazi z Vietnamu a tam ho pestuji v obrich

kadich plnych hormonu a dalsich latek, ktere maji za ukol urychlit

vyvin.

Bohuzel o zdravem jidle potom nemuze byt vubec rec. Doporucuju najit si o tom neco na google Rv

0/0
4.2.2011 11:49

Scarlett from Scottland

Re: Super clanek

taky už stojí 25,- ;-D jsem viděla tento týden.... 8-o

0/0
4.2.2011 11:50

Honzus

Re: Super clanek

presne tak, ono to je taky poznat na tom, ze maso (?) pangasia nema skoro zadnou vlastni chut.

0/0
4.2.2011 14:38

AAA2

Re: Super clanek

jo, ja neco nasel ;-D

http://www.hoax.cz/hoax/pangasius---je-to-k-jidlu/

0/0
4.2.2011 14:43

kabalenka

Re: Super clanek

to už by se nedalo jíst nic. Kuře je zas plně antibiotik, aby rychle vyrostlo, atd..

0/0
4.2.2011 15:56

Jean-Luc Picard

Re: Super clanek

Víte to samé v bleděrůžové můžeme prohlásit i o lososovi. Dnes už takřka nekoupíte opravdového lososa, vše je pěstováno na farmách. Jenom s tímhle chovem a obchodem přišel někdo ještě dříve jak vietnamci a tak se o tom nevykřikuje tak často. Pochopitelně jsou v tom také chemikálie a léčiva, protože při velkochovu je těžžší udržet zdravotní stav a přírůstek na maximu.

Takže nestraště pangasiem, strašte pěstováním masa ve velkochovu. Bohužel ale potravinové nároky lidstva jsou čím dál vyšší a jednou nebude jiné zbytí. Stačí se pro příklad podívat na ceny a stavy konkrétních druhů tuňáka.

0/0
4.2.2011 15:11

on3.

Re: Super clanek

budou se jist brouci, uz se tesim :-)

0/0
4.2.2011 15:35

comme il faut

Re: Super clanek

U nás divokého lososa koupíš kdykoliv, nebo můžeš sejít k vodě a chytit si ho.

0/0
5.2.2011 5:24

Lanolin

Re: Super clanek

Že vy jste ze severočeké Mostecké červeno-lososovité pánve?

Než se chlubit a dávat tyhle knížecí rady, tak je lépe mlčet. U nás také kdysi bývali lososi a bývali tak levní, že je nechtělo jíst ani služebnictvo.

0/0
5.2.2011 19:26

fitzie

Re: Super clanek

viz "výlet pana Broučka" - i čeleď si vymiňuje, aby jí lososina nebyla podávána více než čtyřikrát týdně. ;-D

0/0
5.2.2011 19:54

comme il faut

Re: Super clanek

Nikoliv, Spokojená Prdelka domov můj http://kulhankova.blog.idnes.cz/

0/0
5.2.2011 21:40

mattonka

Re: Super clanek

no... ono to je dost přehnané, my spíš pangase nekupujeme proto, že nemá prakticky žádnou chuť...

0/0
4.2.2011 15:39

newym

Re: Super clanek

zato losos nebo "kuře" se nahání ve volné přírodě, kde si v klídku vyrostlo.....dnešní konzumní společnost je založena na kvantitě, nikoli na kvalitě..bohužel..

0/0
4.2.2011 16:13

KdysiBedlam

jj

Mel jsem stesti ochutnat cerstve vyloveneho kralovskeho lososa z Aljasky a zadnou tak dobrou rybu jsem jeste nemel. Bylo to na rostu pomazane lehce majonezou , koprem a platky citrony.......Dokonce mi ho mistni kuchar daval zkusit syroveho nakrajeneho na platky a taky to bylo moc dobre.

0/0
4.2.2011 11:38

Scarlett from Scottland

Re: jj

mňam

0/0
4.2.2011 11:40

nikas123

Re: jj

R^R^R^R^R^R^

0/0
4.2.2011 11:46







mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.