Diskuze

Orient na talíři: Tikka Masala, kuřecí Tandoori a jehněčí špízy

Máte rádi orientální kuchyni plnou barev a vůní, které lahodí oku i chuťovým pohárkům? Vyzkoušejte klasiku indické kuchyně kuřecí Tandoori, Tikka Masala nebo jehněčí špízy ovoněné čerstvými bylinkami.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

virus.iq

10. 4. 2011 1:13
s(h)arka

s(h)arka - nenávidím tě a chcípni, mrcho. na nějakou hnusnou nemoc, nejspíš rakovinu a vyber si čeho, ty svině

0 0
možnosti

kabalenka

21. 1. 2011 13:19
indická v Praze

Poraďte dobrou indickou restauraci v Praze.

0 0
možnosti

Roary

27. 3. 2011 13:21
Re: indická v Praze

Já mám moc ráda restauraci u IP Pavlova Golden tikka - chodí tam i hodně indů  a pákistánců, kteří si ji pochvalují. Pokud máte rádi pálivou klasiku tak jim musíte při objednání říct, že chcete "klasiku" tj, pálivou, protože např. vindaloo je jedno  z nejpálivějších kari a pokud si ho tam objedná evropan tak mu nedávají "plnou dávku" ;-) to by jim u stolu uhořel bez placení.... Jinak pokud máte rádi vindaloo, můžete zkusit tohle, nemá chybu: http://www.gurmankoreni.cz/vynikajici-chutney-omacky-a-pasty/pasta-kari-vindaloo

0 0
možnosti

farafan

9. 1. 2011 18:07
vindaloo

Po precteni clanku jsem si rek, ze si teda zajdu do nejake te indicke restaurace pochutnat na jejich specialitach. S kamosem jsem si dal kure vindaloo.

Prilohu jsme si dali cesnekovy placky. Placky byly gut, ale to vindaloo.....nevim jestli to udelali spatne nebo jak, ale pripadlo mi to jako normalni kureci gulash a s hromadou kari. Nemam rad kdyz vemu sousto do ust a citim na jazyku casti nerozvarenyho koreni, no a tady to bylo primo extremni. Se dvouma plznema, ktery k tomu byly opravdu potreba to stalo 350. 

Jestli mate nekdo tip na dobre udelany vindaloo, tak si necham rad poradit.

dik

0 0
možnosti

s(h)arka

9. 1. 2011 19:13
Re: vindaloo

kuřecí a jehněčí vindaloo dělají skvěle v Pardubicích v indické restauraci GANGA, k nim jsme si dali placky plněné bramborami a česnekem a obyčejné placky...za dvě porce s pitím jsme platili taky 350,- ale chutnalo to skvěle, vaří tam totiž tuším nepálci na Indy jsem je netipovala a vaří skvěle a poctivě..žádný přizpůsobování Evropě...;-)

0 0
možnosti

culka

9. 1. 2011 16:47
Byli jsme jednou

s přáteli v indické restauraci v Norwichi... člověk by si řekl, že tam si nemůžou dovolit takové prasárny jako někde, kam indická kuchyně teprve zvolna přichází. A ejhle... přátelé (Indové) se smáli každému jídlu, které jim přinesli. Na otázku, co je na tom tak vtipného, povídali, že pouze a jedině srovnání se vzpomínkou na autentickou verzi daného jídla. Ovšem jsem si jistá, že tohle by jim ani k smíchu nebylo.

0 0
možnosti

Kluuk

9. 1. 2011 15:27
Hranolky nejsou orient...

je mi líto...Rv

0 0
možnosti

mattonka

10. 1. 2011 8:29
Re: Hranolky nejsou orient...

to bylo první, co mě napadlo a článek jsem ani nečetla... dát k indickému jídlu hranolky je zhýralost

0 0
možnosti

Quick.

9. 1. 2011 15:22
kdy už konečně

někdo redaktorům/kám prozradí, že je TEN HRANOLEK a ne ta hranolka, takže podáváme s HRANOLKY a ne s hranolkami

0 0
možnosti

chudacek.blbecek

10. 1. 2011 12:09
Re: kdy už konečně

Tak si to najdi ve slovníku, přípustné jsou obě varianty. A zatímco ten hranolek označuje kromě jídla i malý hranol, ta hranolka je jen jídlo.

0 0
možnosti

opportunity

9. 1. 2011 14:39
Koření Tandoori a koření Masala...

to je jak koření na guláš, stejná vypovídací schopnost :-(

0 0
možnosti

LenaJil

9. 1. 2011 20:23
Re: Koření Tandoori a koření Masala...

Souhlasím, masala je výraz pro koření a tandoori pro způsob úpravy v peci. A jako příloha hranolky? Hrůza!

0 0
možnosti

bojimbojim

9. 1. 2011 14:01
hahaha

Ale kdyz se to tak vezme,tak gulase taky delaji ve svete jinak a netrapi se.Takze toto je moje:http://www.vahrehvah.com

//http://www.youtube.com/watch?v=QPCwH8uJawA 

 http://www.youtube.com/watch?v=gsb311KiG1U&feature=channel

Preji vam at se dilo podari.

0 0
možnosti

JamesBlond

9. 1. 2011 12:33
Naprosto otresny clanek

Tohle je vazne bes. Pak ma uroven stravovani v CR nejak vypadat. Pred nedavnem jsme se po par letech z Londyna a jidlo je tu vazne problem. Nezna nekdo dobrou indickou nebo blizkovychodni restauraci v Praze??

0 0
možnosti

terezav

9. 1. 2011 12:37
Re: Naprosto otresny clanek

The Pind - hodně oblíbená indická restaurace na Jiřího z Poděbrad

0 0
možnosti

Haluzorium

9. 1. 2011 10:05
heh

Uvedene recepty maji s orientalni kuchyni spolecneho tolik co sefkuchar Martin Polacek s fine-dining

0 0
možnosti

rudyshy

9. 1. 2011 11:30
Re: heh

plne suhlasim!.. varim indicku kuchynu uz neaky patek ale recept sa s skutocnostou zhoduje len z 30% surovin tak polovica spotup orezany jak blazen. nemam slov. Poprosim autora a sefkuchara nech pouziju aspon youtube nez zacnu psat taketo clanky.

velke minus autorovi ze si neoveri co pise Rv

0 0
možnosti