Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu

Diskuse k článku

Chřipce předejdete pomocí ovoce a kysaného zelí, pomůže i mytí rukou

Proti virům chřipky nejlépe chrání očkování, ale nezapomínejte ani na časté umývání rukou, zejména po příchodu zvenčí.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

Levicový populista XVII.

Ja verim myslence

ze by clovek mel prijimat vitaminy z produktu zeme, odkud pochazi. Tedy pro nas zeli, jablka apod. Obcas si take dam pomeranc, meloun, ale zaklad je doma.

0/0
20.11.2010 11:12

sn63

Re: Ja verim myslence

To je taky pravda --jen mne štve jak všude propagují olivový olej --nejsme za steletí na něj zvyklí a měli bychom jej používat max. trochu do salátu když už ale já ho nepoužívám

0/0
20.11.2010 13:08

captain cook

Re: Ja verim myslence

neni pravda, ze olivovy olej v Cesku po staleti nebyl. Byl k sehnani dokonce i za komousu, ale muselo se do Tuzexu.

0/0
20.11.2010 13:13

captain cook

Re: Ja verim myslence

PS. jeste dodavam, ze vy dva nahore na zacatku vlakna delate dojem, ze patrite spis k lidem, kteri se boji ochutnat neco jineho nez domaciho. Pokud jedete do zahranici na dovolenou, predstavuji si vas jako turisty typu "rizek a brambory" snazici se za kazdou cenu najit venku jidla, kterymi se zivite doma po cely rok. Proste ty, kteri se neumi trochu "odvazat" a zkusit neco ciziho.

Mozna, ze kdybyste to udelali, pak by se i vas domaci jidelnicek zpestril k vasemu celkovemu zdravotnimu prospechu.

Mimochodem, olivovy olej neni v Cesku nijak neznamy a je bajecny, ale jako u vsehch jinych potravin, jsou lide kterym nechutna. To vubec neznamena, ze by byl nejak skodlivy nebo mene vhodny pro vetsinu populace statu, kde se olivy nepestuji.

0/0
21.11.2010 5:41

net.Xtreme počtvrté

Re: Ja verim myslence

Zas mají pravdu v tom, že třeba mléčné výrobky ve vzdálenějších končinách jsou pro našince dost riskantní, protože obsahují jiné poměry bakterií a některé nám neznámé a ve střevech to nemusí dělat dobrotu:-) To se olejů netýká, ale některé potraviny místním nevadí nebo prospívají a nám dělat dobře nemusí.

0/0
21.11.2010 9:31

captain cook

Re: Ja verim myslence

delaji ti snad potize syry dovezene z Francie, Holandska nebo treba Svycarska? Mimochodem, ceske trvanlive mleko vyvazene do zemi EU je k mani i na policce hypermarketu Carrefour v Papeete na Tahiti. Ackoliv zijeme trvale u protinozcu, ceske mleko a jeho bakterie nam ve strevech zadnou paseku neudelaly. Prave tak ne bakterie obsazene ve spanelske sunce zn. Serrano a ruznych evropskych syrech a francouzske pastice a terrinach.

0/0
21.11.2010 9:51

captain cook

Re: Ja verim myslence

samozrejme podotykam, ze mluvim o normalnich zdravych jedincich a ne jednicich trpicim alergiemi

0/0
21.11.2010 10:05

net.Xtreme počtvrté

Re: Ja verim myslence

Vzdálenějšími končinami jsem myslel třeba Egypt, Maroko, Japonsko, Čínu. Problémy s tím nemá každý, ale někdo jo, jinak v Evropě, plus Austrálii a obou Amerikách jsou krávy a bakterie podobné, že se nijak zvlášť neliší.

0/0
21.11.2010 11:55

captain cook

Re: Ja verim myslence

nemam dojem, ze by se do sveta ve velkem vyvazely syry nebo jine mlecne vyrobky z Egypta, Maroka, Japonska nebo Ciny

0/0
21.11.2010 12:37

captain cook

Re: Ja verim myslence

odeslal jsem to, nez jsem dokoncil.

Cinane a Japonci jedli/pili tak malo mlecnych vyrobku a mleka po cela staleti, ze pres 90% jejich populace postrada ve strevech laktazu = enzym, ktery stepi dvojcukr laktozu v mlecnych vyrobcich na jednoduche cukry galaktozu a glukozu. Tzv. laktozova intolerance. Po poziti mlecnych vyrobku v jejich strevech fermentuje nerozstepena laktoza a vysledek je lidove receno nadymani, brichabol a s*ada.

0/0
21.11.2010 12:53

Kozel_

Re: Ja verim myslence

Olivový olej je produkt oliv, které rostou v ne tak vzdálené Francii nebo v zemích býv. Jugoslávie. V mnoha ohledech předčí oleje a tuky jiné. Češi mají celkově velmi vysoký cholesterol, v zemích, kde se hojně užívá olivový olej jsou hodnoty cholesterolu v krvi výrazně lepší. Že se dřív hojně užívalo vepřové sádlo neznamená, že to je nutně zdravé. A co si mohli dovolit lidi fyzicky pracující není vůbec vhodné pro dnešní lidi - většinou různé kancelářské krysy, které sedí celý den za počítačem.

0/0
20.11.2010 21:04

captain cook

Re: Ja verim myslence

Proc se omezovat? Kdyz je neco dobreho a zdraveho, je to pro vsechny, pokud na to nemaji nejakou alergii.

0/0
20.11.2010 13:14

Kozel_

Re: Ja verim myslence

Za tím bývají leckteré pseudonauky, rady šarlatánů. Proč ne citrusy? V Evropě běžně rostou, neblíž asi v Chorvatsku. Nebo i ve skleníu u nás. Brambory jsou leckdy "špatné" - nejsou původní potravina. A rýže, která u nás nemá šanci vyrůst, u té problém není, ač se dováží z daleké Asie.

Byly to právě citrusy, které se osvědčily proti kurdějím - nemoci z nedostatku vit. C.

0/0
20.11.2010 21:01

net.Xtreme počtvrté

Re: Ja verim myslence

Já si nemyslím, že na zdravých potravinách odjinud bylo cokoli špatného, navíc v řadě oblastí díky podobným pravidlům jsou různé avitaminózy a nedostatky fluoru a jodu:-)

0/0
20.11.2010 21:32

sn63

souhlas

preventivně proti chřipce je dobré mýt si ruce jist vitaminy (kys.zelí lepé než pomeranče) ale uplně se vyhýbat bacilům není správne chce to i budovat obranyschopnost organizmu. Nepoužívejte  antibakterialní mýdla a dezinfekci na vše

0/0
20.11.2010 8:40

captain cook

Re: souhlas

naprosta pravda. Antidezinfekcni mydla a spreje jsou blbost pouzivat na normalni denni potrebu. Ty pak dlouhodobe vic skodi nez pomahaji.

0/0
20.11.2010 8:47

captain cook

Re: souhlas

samozrejme mam na mysli antibakterialni neboli dezinfekcni mydla a spreje

:-D

0/0
20.11.2010 8:52

pletiplot

kysané zelí

James Cook na své výpravě v roce 1768 nechal naložit bečky s kysaným zelím a nutil námořníky jíst je alespoň jednou týdně. Na kurděje nezemřel ani jeden námořník. James Cook byl oceněn tehdejším nejvyšším vědeckým oceněním, protože tím fakticky vymýtil kurděje.

0/0
20.11.2010 2:01

captain cook

Re: kysané zelí

jenze chripka a kurdeje jsou dve hodne odlisne onemocneni.

Myt si ruce a nesahat si po obliceji nebo na jidlo neumytymi rukami je v prevenci chripkove nakazy c.1.

0/0
20.11.2010 3:15

captain cook

Re: kysané zelí

odlisna

0/0
20.11.2010 3:16

Jean-Luc Picard

Re: kysané zelí

Ach jo, možná tím autor původního příspěvku myslel, že kysané zelí je největší tuzemský zdroj vitaminu C. Není tedy třeba kupovat citrusy a mačkat si litry šťávy. Ušetříte peníze, podpoříte zemědělce a výrobu ve vlastní zemi a vyhnete se případné vyrážce z citrusů (mnozí mají alergii).

Mimochodem kurděje jsou jedním z projevů avitaminózy (nedostatku vitaminu) C.

O hygieně tu nikdo nediskutoval.

0/0
20.11.2010 6:44

ivoš

Re: kysané zelí

Zdroj vitaminu C jsou i brambory. Ale kysané zelí je chutnější a brambory jsou lepší "skrz prase".;-D

0/0
20.11.2010 7:56

captain cook

Re: kysané zelí

o hygiene a myti rukou se zminuje nadpis i obsah clanku. proto je k veci se o tom zminit v diskuzi.

Napr. virus SARS se neprenasel na lidi postizene nedostatkem vitaminu C, ale bylo prokazano, ze strasne rychle infikoval lidi, kteri bud byli zasazeni kaslem od nekoho infikovaneho nebo se dotkli neceho, ceho se predtim dotkl on a pak si bud neumyli ruce pred jidlem nebo se dotkli sveho nosu ci ust. Virus SARS byl tak odolny, ze se na predmetech udrzel ve sve aktivni ppodobe alespon 90 minut. Vypinac, kliky u dveri nebo treba knofliky u vytahu se tak staly siriteli nakazy. Takhle se SARS rozsiril v 4* hotelu Metropole (dnes Metropark) v Hong Kongu a vyzadal si radu obeti mezi hosty i temi, kdo je osetrovali v nemocnici.

0/0
20.11.2010 8:31

DDTn1

Re: kysané zelí

Mnohem lepsi je zmes kysane zeleniny. V mem pripade se osvedcila nejvice cervena repa, kvetak, mrkev, kren a cibule..velka lahev 1,7l zmizi behem tydne, delam to kazdou sobotu :-)

0/0
20.11.2010 8:29

khonsun

Re: kysané zelí

Muzete, prosim, napsat jak vam ta kysana zelenina vykysa? Jak dosahujete toho aby doslo k tvorbe bakterii mlecneho kvaseni? Dekuji.

0/0
21.11.2010 11:42

stjan

Re: kysané zelí

Není tonic složitého*Onu směs stačí zalít vodou z kysaného zelí*Je to fuckt fajne*Akorát že zelí rozveselí*Je-třeba-složitější hrát poté qečeru volejbal*J

0/0
21.11.2010 12:11

wozáp baby

chřipce vůbec nijak nepředejdete :DD

to je prostě onemocnění, které příjde, vyždímá vás a pak zase odejde. Asi jako úporná rýma. Léčit se to nija nedá, leda ležet, pít, ležet, pít, potit, prostě klid na tělo a na mysl, nestresovat se.

Předejít můžeme nachlazení. Vitamínama, minerálama, stopovýma prvkama, atd.

0/0
20.11.2010 1:10

Zbysek

Re: chřipce vůbec nijak nepředejdete :DD

Dříve jsem pravidelně chřipkoval každý rok.

Již několik let se nechávám proti chřipce očkovat a chřipka to vzdala...:-) Očkování mám zdarma a časová uspora je nemalá - dříve jsem býval týden a něco mimo provoz,  nyní  30 minut ztráta času očkováním.

Ať si kdo chce co chce říká - Opravdu to funguje!Tímto lze chřipce předejít... Prostě onemocnění, které NEpříjde, NEvyždímá vás a NEmusí nikam odcházet. Nestresuju se, mám taky klid, NEmusím se potit, ležet, pít, cpát se vitamínama,minarálama, ani stopovýma prvkama, atd.R^

Opravdu si nestěžuji a jsem spokojen.

0/0
20.11.2010 1:31

ivoš

Re: chřipce vůbec nijak nepředejdete :DD

Zbyšku, může a nemusí jít o schodu okolností. Do svých 30 let jsem odstonal každou chřipkovou epidemii, od té doby nic. Když jsem viděl, co očkování udělalo s některými kolegy, tak jsem tuhle nabídku ostře odmítl. Je mi 56, stravovací návyky nemám zrovna příkladné, syntetické vitamíny považuji (pro zdravého) za nesmysl, a žiju taky.

0/0
20.11.2010 7:53

captain cook

Re: chřipce vůbec nijak nepředejdete :DD

dokud jsem nedelal caste cesty letadlem, take jsem se nenamahal s chripkovou vakcinou. Dnes je to jina, protoze letadla jsou velka shromazdiste neradskych bacilu kdyz uz ne z celeho sveta, tak alespon z jeho velke casti, v jednom relativne malem prostoru.

0/0
20.11.2010 12:55







mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.