- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
Ty mandlové jsem zkusila - výborné! Ale dala jsem jen poloviční dávku cukru. Doporučuji! Místo polevy jsem je ale klasicky obalila ve vanilkovém s moučkovým.
je to recept generacni a zatim, kdo je jedl, tak ackoliv se predtim mohl umlatit po mandlovych, tak ted ode mne ocekava vanocni nadilku mych rohlicku
jinak souhlasim s vami v precukrovanosti zdejsich receptu...
Souhlasím, cukru je tam moc. Dělám podle receptu, který je víc jak 50 let starý a rohlíčky všichni chválí :
24Dg hladké mouky,16Dg másla,5Dg moučkového cukru,10Dg vlaššských ořechů
1 žloutek
obalit v cukru smíchaném s vanilkovým cukrem. Není potřeba dávat "uležet", jsou dobré hned.
ve vsech tech receptech je strasne moc cukru. A to naprosto zbytecne, kdyz se pak obali, tak to staci. Jsou vyborne jak z vlasaku, tak z liskovych, tak z madli. Jen chutnaji pokazde trochu jinak.
Souhlas, já těsto prakticky nesladím.
Žádné rohlíčky... nemám je ráda. A jak na potvoru dycky dostanu k Vánocům výslužku od babičky, kde zabírají tak 70% veškerého cukroví...
prostě nahradit vlašáky mandlemi ve stejném množství? nějak mi to s těmi vlašáky nechutná, možná ještě zkusím lískáče.
já dávám do rohlíčků jen mleté mandle - recept na vanilkové rozhlíčky mám z německého časopisu a tam do nich přidávají jen mandle.
Super recept s mandlema. Těším se, že ho vyzkouším. Mám sice ještě pár dalších receptů, ale vždycky se liší nějakými detaily v množství a druhu použitých surovin. Tak uvidíme, snad si pochutnáme
Jednoznačně mandlové.....jiné ani nepeču.......jsou jemnější
... něco úplně bez ořechů, aby mohly baštit i moje děti?