Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu

Diskuse k článku

Chcete zdravě hubnout? Zkuste Středomořskou dietu

Neexistuje mnoho diet, kterou by doporučovali i skuteční výživoví odborníci. Patří mezi ně Středomořská dieta, pro níž by se možná více hodilo označení životní styl. Jejím prvotním cílem totiž není okamžitě zhubnout několik kilogramů. Hlavním smyslem je především zdraví a dlouhověkost.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

DahliaPinata

Souhlas

Ano, to znám. Jen se to jaksi nehodí k článku. V angličtině to zní líp. :-)

0/0
20.11.2010 21:43

DahliaPinata

Vtip

Tak na to existuje jeden moc pěkný vtip... bohužel nejde přeložit do češtiny"

I am on seafood diet. ??? I eat what I see.

0/0
17.11.2010 1:09

chudacek.blbecek

Re: Vtip

Jde a už to i přeložené je - "Držím bodovou dietu. Zbodnu co vidím."

0/0
18.11.2010 14:04

double_K

Opět reklama

Jenom blbec by dělal všechno na panenském oejii, který se hodí jen pro studenou kuchyni. Proč kupovat drahý olej, jehož základní vlastností je lisování za studena, když ho potom tepelně upravím (při restování dokonce při dost vysokých teplotách). Heslo "na všechno extra virgin" má jediný cíl: prodat hlupákům drahý olej i pro případy kdy stačí kvalitní slunečnicový. Všechny tyhle články je třeba číst opatrně. V podstatě je to nefér - článek měl být označen jako raklama!

0/0
16.11.2010 18:22

wiki5

Re: Opět reklama

nevidite nahodou i travu rust?

0/0
17.11.2010 5:46

Diskutující3

Re: Opět reklama

Vždyť to  píše, o těch hlupácích.

0/0
23.11.2010 22:22

Diskutující3

Nejlepší je středomořskou dietu praktivovat

přímo v oblasti středomoří. Stačí 14 dnů a uvídíte ty výsledky.

0/0
23.11.2010 22:23

chob

vláknina v oleji

"Základem Středomořské diety je vláknina, tedy zelenina, ovoce, ořechy, ryby, olivový olej a lehká masa." a kde je v tom olivovým oleji ta vláknina??

0/0
16.11.2010 15:36

Brundi

Re: vláknina v oleji

A v tom mase a rybach... iDnes zase perli. :-)

0/0
16.11.2010 17:27

chob

Re: vláknina v oleji

přesně tak! autorka by to mohla po sobě aspoň kontrolovat..

0/0
16.11.2010 17:44

Lena N.

Tak to tezko..

Pani autorko, vy jste v tech zemich asi nikdy nebyla co? Protoze jinak byste vedela, ze olivovy olej sice pouzivaji, ale hlavne se neustale a ke vsemu cpou tim jejich bilym chlebem.. takze zadne "omezeni priloh" se nekona, naopak jich sni dvakrat tolik... Mozna jsou zdravejsi, ale vypapkani taky poradne..  :-)

0/0
16.11.2010 11:06

ErikM

Re: Tak to tezko..

No on ten náš tmavý taky je často jen obarvený bílý

0/0
16.11.2010 11:20

Lena N.

Re: Tak to tezko..

To asi ano, ale u nas ho snad nikdo neji tolik.. Zatimco napr. v Recku jsem na vlastni oci videla, jak lide jedi maso, ryzi - a k tomu pul bile veky :-) Druhy den zas - zapecene testoviny, k tomu poradny kus chleba:-) To bych zrovna za lehkou a zdravou stravu neoznacila ;-D 

0/0
16.11.2010 11:57

bulbik

Re: Tak to tezko..

To mate pravdu, ovsem snist celou veku nepovazuju za stredomorskou stravu. Bile pecivo nikomu neublizi stejne jako jine potraviny, ovsem vseho s mirou. Obcasne knedlo vepro zelo je taky fajn, ovsem ne s 10 knedliky a 200 g flakem masa a vse utopene v tuku. Kdyz budu pouzivat jen olivovy olej, ale v neumernem mnozstvi, taky budu jako koule. Olej neni nic nizkokalorickeho.

0/0
16.11.2010 12:27

chudacek.blbecek

Extra panenský olej

Lidi, s tím extra panenským olivovým olejem neblbněte. Na pečení je ho škoda. Všechny jeho výhody tkví v tom, že je za studena lisovaný, čímž se zachovají všechny vitamíny a další cenné látky, které se tepelnou úpravou ničí. Žádnej chudák vitamín nemá šanci přežít 200 stupňů v troubě, na to si radši kupte levnější olej z pokrutin. Extra virgin je naproti tomu výbornej na nakládání zeleniny, do salátů a především na namáčení chleba.

0/0
16.11.2010 9:39

Sůvička

Re: Extra panenský olej

Přesně tak, ta výhoda superzdravého a super drahého oleje se pečením nebo smažením - prostě vysokými teplotami - úplně zničí.

0/0
16.11.2010 10:31

Sůvička

Středomořská dieta v našem klimatu?

Nikdo nepopírá, že panenský olivový olej, zelenina a ryby jsou zdravé. Ale zase se nemá nic přehánět, člověk by měl přizpůsobit jídelníček taky podmínkám, ve kterých žije.

0/0
16.11.2010 10:35

chudacek.blbecek

Re: Středomořská dieta v našem klimatu?

Rozhodně. Jsem pro to jíst sezónně a lokálně.

0/0
16.11.2010 12:22

ErikM

Re: Extra panenský olej

z pokrutin, s ředidlama:-P:-P:-P

0/0
16.11.2010 11:19

chudacek.blbecek

Re: Extra panenský olej

Ředí to akorát jiným olejem. Já na panenským nijak netrvám a většinou mám radši jednodruhovej slunečnicovej, protože ten je náš tradiční.

0/0
16.11.2010 12:23

Milanius

tak jako dobry

ale sam jsem ve Stredomori videl mistnich tlustoprdu vic nez dost ;-)

0/0
16.11.2010 5:37

Jan9002

Re: tak jako dobry

Tolik, co u nás?

0/0
16.11.2010 10:50

bulbik

Re: tak jako dobry

Je fakt, ze i na jihu je hotne tloustiku, ovsem jeste to nedosahuje ceskych meritek, bohuzel soucasny trend je stale negativni. Jenze to nebude jen stravou, tj. ti mladi jiz nejedi jen 'stredozemni' kuchyni a cpou se tez vsim moznym a hlavne jako cela jejich svetova generace vysedavaji pred pc apod a fyzicky pohyb je pro ne cizi slovo. Jinak pokapat pecivo dobrym olivovym olejem je fakt mnamka a je to napriklad i bezna svacinka deti v italskych materskych skolach. Nebo jedi k obedu jen tak uvarene testoviny s olivovym olejem.

0/0
16.11.2010 10:57







mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.