Diskuze

Švýcarsko není jen fondue. Pět receptů národa gurmánů

Ještě než vyjedete do švýcarských Alp na lyže, vyzkoušejte pár tamějších receptů, které vás přesvědčí, že Švýcaři jsou utajení gurmáni, a to nejen co se týká sýrů.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

misost

13. 11. 2010 3:58
Ja nechcem do toho

Nejak rypat, ale neni syrove fondue francuzke jedlo? Neviem, ale kde som vo FR bol(v zime), vsade to fondue mali. Ste si naozaj isti, ze to je vyslovene Svajciarska zalezitost? Prosim, neodkazujte ma na wikipediu :-)

0 0
možnosti

ta, která nejsem

13. 11. 2010 6:40
Re: Ja nechcem do toho

To bude asi takový spor jako ve Střední Evropě o palačinky, štrůdl a knedlíky...

0 0
možnosti

Haluzorium

13. 11. 2010 8:28
Re: Ja nechcem do toho

..Fondue seems to have sprung forth from both Swiss and French origins in the Jura mountains.

Zdroj: Wiki

0 0
možnosti

Balci

15. 11. 2010 13:59
Re: Ja nechcem do toho

debatovala jsem na toto téma ve Švýcarsku a byla to klasika ve stylu je to naše specialita Francouzi to jen okopírovali, ale myslím že pravda je někde mezi, Fondue je zimní horská specialita a Švýcarsko s Francií mají k sobě velice blízko co se Alp týká...takže bych řekla že Fondue patří jak Švýcarům tak Francouzům. Švýcaři Vám budou tvrdit že je to jejich národní jídlo a Francouzi to samé ;-)

0 0
možnosti