Diskuze
Švýcarsko není jen fondue. Pět receptů národa gurmánů
Děkujeme za pochopení.
fitzie
mňam!
ten bramborový salát je božký.
já roky přesvědčuju všechny, že nejlepší bramborový salát je, když jsou brambory teplé a teplá je i zálivka. pěkně kousky špíčku a zálivka (stačí v českém stylu, z hořčice, vody, soli, pepře a slaniny)
Gmur
celestynska polivka
je tak nejak vseobecne znama. To ostatni az na rösti moc neznam. .
Ja povazuji za specialitu dort z mesta Zug, ktery se jmenuje Zuger Kirschtorte,je prijemne nasakly tresnovici , alkoholem nebo skvostny Engadinsky, z hor, orechovy dort.
Z tech slanych pak treba "capusns", zelne zavitecky s jedinecnou nadivkou a smetanovou omacnou a taky risoto s hribky.je jich ale vice.
cucuzza
Re: celestynska polivka
asi myslite capuns....je vice zpusobu na pripravu....jinak Engadin Nusstorte povazuji take za specialitku..vyborny a mohu jen doporucit...
cucuzza
dodatek...
a rösti se nedelaji se slupkou.....a to ze jsou labuznici je znamo....80% si da k jidlu DOBRE a KVALITNI VINO, suroviny jsou vysoke kvality a technologicky se pripravuji ve vetsine cerstve suroviny....
captain cook
Re: dodatek...
pouziti cerstvych surovin a dat si k jidlu dobre vino jeste nedela z nekoho labuznika. Napr. Aiustralane pouzivaji vesmes kvalitni cerstve suroviny k priprave jidel (kvalitni maso ze zvirat odchovanych na cistych pastvinach, to same plati pro mleko a mlecne produkty, rozsahla produkce cerstve zeleniny a mnoha druhu ovoce po cely rok, od tech, ktere vyzaduji chladnejsi klima po tropicke ovoce atd atd). Maji vlastni dobre vyvinute vinarstvi (pres 1600 vyrobcu vina v rozsahlych oblastech 5 australskych statu) a vyvazeji vina i do Evropy. Radi si s jidlem daji sklenku dobreho vina....presto se masove nepovazuji za nejake zvlastni labuzniky.
noorange
důležitá poznámka těm Rösti
ty brambory tedy uvařit a alespoň jeden den je nechat být v chladnu.... to je ten pravý grif a ne osmažené pilinové trouhelníčky , placičky jako tady und mit Spiegelauge , to je je žrádlo!
ostravak73
Nevím nevím
ale švýcaři jsou u mé osoby národem hamižným, který vidělal na druhé světové válce. Spolu z nacisty se rozdělily o zlato okupovaných zemí a jak to souvisí s článkem. Nijak tak jako oni se dívají hlavně na sebe dělám úplně to samé.
koooza
hmmmmm
No nevím nevím....... žil jsem tam chvíli a myslím, že jsem dobře poznal jejich kuchyni a to na vícero místech......a ani s jedním jsem se tam nesetkal........ Třeba vývar s celestýnskýma nudlema...... to je spíše francouzské, já byl hlavně v německé části(urprostřed ch) a tam dávali tak jednu polévku za 14 a to ještě většinou sladkou(dýňová polévka, hrášková polévka apod.) Jestli chci pravou specialitu, tak proč nedávají wursty zapečené do....nevím bylo to nějak jako domácí křupavý chleba. To jsem tam jedl všude....... ale právě jídlo by bylojedno z věcí pro které bych se tam vrátil, protože jednotlivé suroviny jsou tam vždy tak o 2 třídy lepší než tady...
Jenda41
Když už jsme u toho,
co to prosím je, uvařit "doměkka"? Mám vajíčka vařit dotvrdda?
mattonka
Re: Když už jsme u toho,
já si zase nemohu pomoct... ať vařím vajíčka jak chci, jsou na povrchu pořád tvrdá
misost
Ja nechcem do toho
Nejak rypat, ale neni syrove fondue francuzke jedlo? Neviem, ale kde som vo FR bol(v zime), vsade to fondue mali. Ste si naozaj isti, ze to je vyslovene Svajciarska zalezitost? Prosim, neodkazujte ma na wikipediu :-)
ta, která nejsem
Re: Ja nechcem do toho
To bude asi takový spor jako ve Střední Evropě o palačinky, štrůdl a knedlíky...
ta, která nejsem
Tak ještě jednou a pomalu
gourmand (vyslov: gurmán) = nevybíravý žrout
gourmet (vyslov: gurmé) = znalec, labužník
Které z toho měla paní redachtórka na mysli?
Kdo nemá tu ejakulaci v cizích termitech, ať se neinžinýruje a mluví, jak mu zobák narost. Na českém výrazu "labužník" nic nezkazíte.
Největší mýty o zubní hygieně, kvůli kterým si můžete zničit chrup
Možná si myslíte, že se v péči o zuby orientujete dost dobře, přesto v této oblasti stále ještě...
Sexy, průhledné i s rozparkem. Šaty pomsty zvedají slavným ženám sebevědomí
Co udělá žena, když se jí nedaří nebo ji zradí muž? Změní účes nebo si pořídí nové šaty. Róby,...
{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}
{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}
Příběh Miloše: Mám podezření, že třetí dítě není moje, manželka to popírá
Rodina pro mě byla vždycky na prvním místě. Moje žena si ani nedovede představit, jak je...
Mladá maminka se proměnila k nepoznání, vsadila na jiný životní styl
Devětadvacetiletá Indya Agosová z Texasu vážila sto sedmnáct kilo, když se rozhodla pro životní...
{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}
{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}
Záhady špatného trávení. Kdy už potíže signalizují nádor, vysvětluje lékař
Premium Pocit plnosti, plynatost, jindy zácpa. Tyto příznaky mohou být způsobeny problémy s tlustým...
Horňáci versus dolňáci. Víme, čemu muži dávají přednost, a je to překvapení
Ženské tělo je pro muže celkově velmi atraktivní a nabízí jejich očím mnoho zajímavých partií....
Život s nemocí ALS. Prvním příznakem bylo mluvení nosem, vzpomíná Josef
Ještě před pár lety pracoval třiapadesátiletý Josef v telekomunikační společnosti jako vedoucí...
Krásu dnes určuje Instagram, za nás byly úpravy tabu, říká Taťána Kuchařová
Premium Před osmnácti lety jí posadili na hlavu ikonickou modrou korunku, letos její triumf v soutěži Miss...
Dříve měly modelky charisma, dnes je vše plytké a instantní, říká hledačka talentů
Premium Krása je velmi diskutabilní a individuální pojem, tvrdí Milada Karasová, která pro svět modelingu...
Zasíťovaný stavební pozemek 827 m2 vzdálený 15 min od Westfield Chodov
Lštění - Čtyřkoly
4 290 000 Kč