Diskuze

Bílé zuby: opravdu pomáhají jahody či jablka, škodí káva a kola

Bílé zuby si žádají oběti. Abyste dosáhli skloviny bez tmavého pigmentu, museli byste přestat s cigaretami, omezit kávu, čaj a červené víno.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
P

Pe.Pr.

4. 10. 2010 1:00
Občas?

  ...  8-o[][][]

0 0
možnosti
FBC

Fénixův bleší chlup

3. 10. 2010 21:45
To je furt řečí, krmte se zdravě a občas si projeďte

ústí trávící trubice kartáčkem. A hlavně jezte tužší jídlo!! Já si připadám s těma pár málo lidma co nemáme žádný zubní kazy, jako exot. Už si tak říkám, až se budu zase vloupat nějaký slečně do úst, že se tam radši nebudu koukat!! 8-o :-P ;-D

0 0
možnosti
P

Pe.Pr.

4. 10. 2010 1:01
Re: To je furt řečí, krmte se zdravě a občas si projeďte

Občas? ... 8-o

0 0
možnosti
H

HancickaP

3. 10. 2010 17:25
bile zuby a sklovina

spolu nemaji nic moc spolecneho. sklovina je opravdu skoro jako sklo - cira a pruhledna. prirozenou barvu nam dava ta vrstva pod sklovinou - dentin.

fakt, nekecam, studuju stomatologii!

jinak samozrejme zuby zabarvene cervenym vine, kavou...etc - to je zase uplne neco jineho.

0 0
možnosti
F

f0rr35t

3. 10. 2010 17:22
.

Vytrhat, nahradit... stejně k tomu spěje každý člověk ;-D

0 0
možnosti
EK

fitzie

3. 10. 2010 19:22
Re: .

ty jo, měla jsem zubaře, co si to taky myslel a dělal všechno proto, abych si mohla vybrat barvu podle vzorníku :-D. utíkala jsem od něj, až mi za patami hořelo.

0 0
možnosti
EK

fitzie

3. 10. 2010 9:30
nějak mi tady chybí zdůraznění skutečnosti

totiž to, že existuje přirozená barva zubů, která je jednou daná (sklovina dozrává až po 20. roce). a ta může být více či méně zažloutlá (říkejme slonovinová). tak pak může dále ztmavnout pigmenty z potravin, ale tyto skrvny jsou v pohodě mechanicky odstranitelné v rámci dentální hygieny (otryskají se sodou, ogumují...), takže se člověk dostane zase na svoji přirozenou barvu.

No a pak jsou tady chemické (popř. chemicko-fyzikální) metody bělení, a s těmi se můžete dostat na světlejší odstín, než je váš přirozený. Ale jabka, jahody ani celer žádný zvláštní vliv nemají.

0 0
možnosti