Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu

Diskuse k článku

Zkuste brambory nasladko, nakyselo i naplacato

Podzim a brambory k sobě neodmyslitelně patří. Vybavte si vůni pálené naťě a chuť pečených brambor v ohništi... To dnes už zažije málokdo, ale bramborové hody, naslano i nasladko, si v kuchyni můžete dopřát kdykoliv.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

mnach

bramborovo-mandlovy dort

nevite nekdo jak je to s vejci v tomto receptu?V ingrediencich jsou uvedeny 4 vejce, ale v postupu neni o vejcich ani zminka.Tak nevim, jen je tam rozklepnout nebo zloutky utrit s cukrem a z bilku udelat snih jako u vetsiny dortu?

0/0
3.10.2010 8:02

chudacek.blbecek

Re: bramborovo-mandlovy dort

Mně to připomíná klasickou olejovou bábovku, normáně bych žloutky utřela s máslem a cukrem a do těsta vmíchala sníh, jak říkáš.

0/0
4.10.2010 12:50

_m-

Re: bramborovo-mandlovy dort

Já se se sněhem nepatlám a vejce vmíchávm jen tak. Ale rozhodně tím nic nepokazíš, když utřeš žloutky zvlášť a našleháš sníh.

Mimochodem - nikde jsem to nenašla a dověděla jsem se to až jako "stará" kuchařka - když část cukru vešleháš do sněhu je pevnější a líp se s ním pracuje.

0/0
4.10.2010 15:03







mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.