Ona

Diskuze

Řízek: jedno z nejoblíbenějších jídel pětkrát jinak

Na tom nápadu není nic překvapivého – obalit maso ve směsi a osmažit ho. Ale právě řízky potvrzují, že ty nejjednodušší nápady bývají nejlepší.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

captain cook

26. 9. 2010 16:13
šafrán????? Kolik?

"Krůtí řízek s bylinkami a parmazánem" - mezi prisadami je zmineny šafrán

a dal v postupu: "2. Bazalku omyjeme a osušíme, poté jemně nasekáme a promícháme s parmazánem, šafránem a strouhankou. "

Divim se, ze recept na kruti rizek pouziva safran a dale, ze ani neuvadi mnozstvi kolik blizen. Rekl bych, ze safranu je na rizek skoda, protoze par blizen bude strouhankou a vejcem uplne uplne zabito a na chuti se neobjevi. Pouzit trosicku vic a znamena to klidne 80Kc jen za safran do receptu.

Mensi baleni safranu 0.1g stoji 79Kc, vetsi baleni 1g kolem 200kc. 1g je pribl. 100susenych blizen.

Na vysvetlenou: safranove kvety maji kazdy jen 3 blizny, sbiraji se rucne a pak susi. Proto je safran NESMIRNE drahy a v receptech se casto uvadi pocet blizen. Pokud se v Cesku vubec sezene, cena je kolem 200Kc za 1 gram.

http://www.e-koreni.cz/prodej/Safran-sety--1g

0 0
možnosti

chudacek.blbecek

27. 9. 2010 11:27
Re: šafrán????? Kolik?

Podle toho receptu hádám, že šafrán je jen na obarvení (vedle bazalky a parmazánu moc chuti neudělá) a tudíž je možný ho s klidným srdcem vynechat.

0 0
možnosti

chudacek.blbecek

24. 9. 2010 11:52
Gordon

No aspoň že si dali tu práci a nenapasali Gordon blue.

0 0
možnosti

sn63

24. 9. 2010 11:00
KRÁLIČÍ řízky

všude povídali že řízky z králíka jsou suchý a maj nepříjemnou příchut tak jsem je ani nezkoušela .Jednou mne napadlo namočit je do něčeho a zkusit je obalit a osmežit. Nejvíc nám chutnalo smíchat bílý jogurt s vajíčkem  česnekem solí  a pažitkou nechat to 24hod v lednici marinovat a pak obalit už jen ve strouhance a je to mnamka

0 0
možnosti

sorgedoktor

24. 9. 2010 8:53
Krůty pomalu mizí z jídelníčku,

maso má ovšem méně cholesterolu, jke   snad zdravější..

0 0
možnosti

Jezdím na neutrál

26. 9. 2010 12:09
Re: Krůty pomalu mizí z jídelníčku,

Krůta není špatná. R^

0 0
možnosti

Pronovais

24. 9. 2010 8:22
Mňam

Není nad řízek z pěkné krkovičky a k němu domácí bramborový salát, nebo kaše!R^

0 0
možnosti

___Radin::::

24. 9. 2010 8:02
když řízek

tak jedině pořádnej flák prasete R^

0 0
možnosti