- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
"Krůtí řízek s bylinkami a parmazánem" - mezi prisadami je zmineny šafrán
a dal v postupu: "2. Bazalku omyjeme a osušíme, poté jemně nasekáme a promícháme s parmazánem, šafránem a strouhankou. "
Divim se, ze recept na kruti rizek pouziva safran a dale, ze ani neuvadi mnozstvi kolik blizen. Rekl bych, ze safranu je na rizek skoda, protoze par blizen bude strouhankou a vejcem uplne uplne zabito a na chuti se neobjevi. Pouzit trosicku vic a znamena to klidne 80Kc jen za safran do receptu.
Mensi baleni safranu 0.1g stoji 79Kc, vetsi baleni 1g kolem 200kc. 1g je pribl. 100susenych blizen.
Na vysvetlenou: safranove kvety maji kazdy jen 3 blizny, sbiraji se rucne a pak susi. Proto je safran NESMIRNE drahy a v receptech se casto uvadi pocet blizen. Pokud se v Cesku vubec sezene, cena je kolem 200Kc za 1 gram.
Podle toho receptu hádám, že šafrán je jen na obarvení (vedle bazalky a parmazánu moc chuti neudělá) a tudíž je možný ho s klidným srdcem vynechat.
No aspoň že si dali tu práci a nenapasali Gordon blue.
všude povídali že řízky z králíka jsou suchý a maj nepříjemnou příchut tak jsem je ani nezkoušela .Jednou mne napadlo namočit je do něčeho a zkusit je obalit a osmežit. Nejvíc nám chutnalo smíchat bílý jogurt s vajíčkem česnekem solí a pažitkou nechat to 24hod v lednici marinovat a pak obalit už jen ve strouhance a je to mnamka
maso má ovšem méně cholesterolu, jke snad zdravější..
Krůta není špatná.
Není nad řízek z pěkné krkovičky a k němu domácí bramborový salát, nebo kaše!