- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
už se těším na ty příspěvky typu dávám tam pomazánkové máslo a je to lepší než originál. fuj
Tak jako bych tady nejedl syrové sobí maso jako Inuité, tak nemám zájem si tady dělat PRAVÉ ITALSKÉ tiramisu.
Na rozdíl od vás jsem si v Římě na několika místech to jejich tiramisu dal. A bylo mi z toho s prominutím blivno.
Slavné mascarpone má až 48 procent tuku. K tomu patří SYROVÉ žloutky. Neznám větší kalorickou bombu. To je první problém. Potom všude píšete, že se má smíchat likér s kávou. To tady pijou akorát somráci. To je další problém.
Takže jsem si na internetu našel asi 60 receptů a postupným zkoušením si dělám jídlo ve stylu tiramisu, a to v alkoholické a nebo v nealkoholické formě (pro děti). Ale protože jste takoví talošo-filové, tak se cpěte. Pouze prvním třem, co si napíšou o recept, vyhovím. Prokopic.Karel@seznam.cz
a už chybí jenom: nemáte-li mascarpone, dejte tam zakysanku...
nemáte-li zakysanku dejte tam mlíko, nemáte-li mlíko, nedávejte tam nic..
Snad "Prosciutto crudo", ne? A co Mozarella, Mortadella, ....?
hmm, ona nám toho italská kuchyně dala mnohem víc než jen "špagety a pršut".. taky sem se hned nad tou první větou pozastavil
Jednou sem to koupil jako zmrzlunu a nic hnusnějšího sem nejed! Po první lžičce ta podicná hmota šedavěnažloutlepopelavé barvy bez chuti a zápachu puvala do záchoda! Ještě teď se mi ježí všechny chlupy když vidím někde nápis "tiramisu", a vy tu nechutnost tady propagujete!
To nesmíš kupovat Tiramisu, kde je nápis Tesco Value.
Zloutky, cukr a Marsala vino se uslehaji do tuhe peny v horke lazni,
Pak se to sleha az do vychladnuti.
Pak vyslehat slehacku, zaslehat Mascarpone a nakonec pridat tu studenou zloutkovou penu.
Na maceni piskot-studene espressso, pridat Kahlua, rum a brandy a cukr.
Tento recept delam uz 15 let v restauraci. Muj recept dela zhruba 50 porci ale jestli to nekdo chce, tak to prepocitam a dam vedet.
To u nas byla velka spotreba masla,kdyz nasi nebyli doma,tak jsem si delal maslo s kakaem a jedl jsem to asi samotne,uz nepamatuju.
ja vezmu zmrzlinu, poleju ji spiritusem z dilny a posypu grankem - to je pochoutka!
akorat se u toho nesmi kourit.
tak co damy, co vy na to?
Naučím vás vařit tiramusu v čechách.Bílou veku nakrájejte na tenké plátky pokapte studeným turkem s tuzemákem.Udělejte hustý pudink (vanilkový) a dejte na veku. Posypte Grankem a tiramisu máte hotové. Mňam.
No, když to tak čtu tak mi to připomíná mňamku mého dětství - piškoty pokapané rumem a kafem ve vanilkovém pudinku.
preposilam bez zasahu... jak mi to poslala
Für 8 Personen: 400 g Löffelbiskuits (Savoiardi), 400 g Mascarpone, 300 ml Kaffee, 120g Zucker, 4 Eier, Kakaopulver, Rum (wenig!)
Das Eigelb mit dem Zucker schaumig schlagen. Anschließend Mascarpone einrühren bis eine gleichmäßige Creme entsteht. Eiweiß schaumig schlagen und unter die Creme heben. Den Kaffee mit dem Rum in eine flache Schale geben und die Löffelbiskuits nacheinander kurz einweichen. Der Boden einer Form wird nun mit einer Schicht der eingeweichten Löffelbiskuits ausgelegt. Hierauf verteilen gleichmäßig eine Hälfte der Creme. Dieser Vorgang wird nochmals wiederholt. Zum Erkalten muss die Form in den Kühlschrank. Vor dem Servieren mit Kakaopulver bestreuen.
ale to je nemecky !