Diskuze

Tiramisu: italská pochoutka na pět způsobů

Italové se mohou chlubit nejenom špagetami a pršutem, sušenou šunkou. Světu dali také výborný piškotový dezert plněný smetanovým sýrem.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Perucini

11. 9. 2010 21:29
už se těším na ty příspěvky typu dávám tam pomazánkové máslo

už se těším na ty příspěvky typu dávám tam pomazánkové máslo a je to lepší než originál. fuj

0 0
možnosti

Karel Prokopic

6. 10. 2010 21:38
Re: už se těším na ty příspěvky typu dávám tam pomazánkové máslo

Tak jako bych tady nejedl syrové sobí maso jako Inuité, tak nemám zájem si tady dělat PRAVÉ ITALSKÉ tiramisu.

Na rozdíl od vás jsem si v Římě na několika místech to jejich tiramisu dal. A bylo mi z toho s prominutím blivno.

Slavné mascarpone má až 48 procent tuku. K tomu patří SYROVÉ žloutky. Neznám větší kalorickou bombu. To je první problém. Potom všude píšete, že se má smíchat likér s kávou. To tady pijou akorát somráci. To je další problém.

Takže jsem si na internetu našel asi 60 receptů a postupným zkoušením si dělám jídlo ve stylu  tiramisu, a to v alkoholické a nebo v nealkoholické formě (pro děti). Ale protože jste takoví talošo-filové, tak se cpěte.  Pouze prvním třem, co si napíšou o recept, vyhovím.  Prokopic.Karel@seznam.cz

 

0 0
možnosti

opportunity

11. 9. 2010 20:48
Koukám na recepty

a už chybí jenom: nemáte-li mascarpone, dejte tam zakysanku...;-D

0 0
možnosti

Didier Sachs

11. 9. 2010 21:18
Re: Koukám na recepty

nemáte-li zakysanku dejte tam mlíko, nemáte-li mlíko, nedávejte tam nic.. ;-D

0 0
možnosti

Glock Mark VIII.

11. 9. 2010 19:18
pršut???

8-o8-o;-D

Snad "Prosciutto crudo", ne? A co Mozarella, Mortadella, ....?

0 0
možnosti

Didier Sachs

11. 9. 2010 21:16
Re: pršut???

hmm, ona nám toho italská kuchyně dala mnohem víc než jen "špagety a pršut".. taky sem se hned nad tou první větou pozastavil Rv

0 0
možnosti

BrainWashingtonZweistein

11. 9. 2010 19:18
Nikdy sem nepochopil, proč to má japonskej název.

Jednou sem to koupil jako zmrzlunu a nic hnusnějšího sem nejed! Po první lžičce ta podicná hmota šedavěnažloutlepopelavé barvy bez chuti a zápachu puvala do záchoda! Ještě teď se mi ježí všechny chlupy když vidím někde nápis "tiramisu", a vy tu nechutnost tady propagujete! :-(

0 0
možnosti

Jandik73

11. 9. 2010 19:37
Re: Nikdy sem nepochopil, proč to má japonskej název.

To nesmíš kupovat Tiramisu, kde je nápis Tesco Value.

0 0
možnosti

purplepickle

11. 9. 2010 8:47
Bez syrovych vajec!!!!

Zloutky, cukr a Marsala vino se uslehaji do tuhe peny v horke lazni,

Pak se to sleha az do vychladnuti.

Pak vyslehat slehacku, zaslehat Mascarpone a nakonec pridat tu studenou zloutkovou penu.

Na maceni piskot-studene espressso, pridat Kahlua, rum a brandy a cukr.

Tento recept delam uz 15 let v restauraci. Muj recept dela zhruba 50 porci ale jestli to nekdo chce, tak to prepocitam a dam vedet.

0 0
možnosti

opportunity

11. 9. 2010 20:49
Re: Bez syrovych vajec!!!!

ano ano, mňam...

0 0
možnosti

pavel.61

10. 9. 2010 17:30
jojojo

To u nas byla velka spotreba masla,kdyz nasi nebyli doma,tak jsem si delal maslo s kakaem a jedl jsem to asi samotne,uz nepamatuju;-D.

0 0
možnosti

neumisa

10. 9. 2010 15:54
co je to ....

... to PRŠUTO? 8-o;-D

0 0
možnosti

pralinka_rumova

10. 9. 2010 16:18
Re: co je to ....

Myslíte prošut?;-D

0 0
možnosti

starej pardal

10. 9. 2010 12:16
co tiramisy

ja vezmu zmrzlinu, poleju ji spiritusem z dilny a posypu grankem - to je pochoutka!

akorat se u toho nesmi kourit.

tak co damy, co vy na to?

0 0
možnosti

chudacek.blbecek

10. 9. 2010 12:48
Re: co tiramisy

Špiritus s dílny je technický líh?

0 0
možnosti

Amanita phalloides erectus

10. 9. 2010 11:01
***

Naučím vás vařit tiramusu v čechách.Bílou veku nakrájejte na tenké plátky pokapte studeným turkem s tuzemákem.Udělejte hustý pudink (vanilkový) a dejte na veku. Posypte Grankem a tiramisu máte hotové. Mňam. :-P

0 0
možnosti

_m-

10. 9. 2010 11:04
Re: ***

No, když to tak čtu tak mi to připomíná mňamku mého dětství - piškoty pokapané rumem a kafem ve vanilkovém pudinku. :-P

0 0
možnosti

.zq.

10. 9. 2010 10:37
original od kamaradky z Italie z Toskanska

preposilam bez zasahu... jak mi to poslala

Für 8 Personen: 400 g Löffelbiskuits (Savoiardi), 400 g Mascarpone, 300 ml Kaffee, 120g Zucker, 4 Eier, Kakaopulver, Rum (wenig!)

Das Eigelb mit dem Zucker schaumig schlagen. Anschließend Mascarpone einrühren bis eine gleichmäßige Creme entsteht. Eiweiß schaumig schlagen und unter die Creme heben. Den Kaffee mit dem Rum in eine flache Schale geben und die Löffelbiskuits nacheinander kurz einweichen. Der Boden einer Form wird nun mit einer Schicht der eingeweichten Löffelbiskuits ausgelegt. Hierauf verteilen gleichmäßig eine Hälfte der Creme. Dieser Vorgang wird nochmals wiederholt. Zum Erkalten muss die Form in den Kühlschrank. Vor dem Servieren mit Kakaopulver bestreuen.

0 0
možnosti

Amanita phalloides erectus

10. 9. 2010 10:57
Re: original od kamaradky z Italie z Toskanska

ale to je nemecky ! ;-(

0 0
možnosti