- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
Naprostý souhlas s příspěvkem Kartony. Nehledě na to, že i když už bych investovala nekřesťanské peníze do biovína (což nejspíš vážně nikdy neudělám) nevím, jestli bych ho užívala na vaření, kde by jistě všecko "bio" přišlo na mé teflonové pánvici či hrnci a v kontaktu s nebiocandátem o všecka svá "bio".
Vyrábějí se z technologiemi z doby Rakousko-Uherska, které mejí nízkou produktiitu a proto jsou velmi drahé, i když jsou dotovány. Při tom obsahují všechny škodlivé látky, které jsou nahromaděny v půdě, protože se pěstují na stejné půdě jako nebio. Tedy i těžké kovy, DDT a ostatní nečistoty, které tu zbyly po socialistickém zemědělství. Dnes i umělá hnojiva mají menší koncentrace těžkých kovů než ta zemina, protože na něplatí velmi přísné normy. Pesticidy musí mít krátkou dobu životnosti, aby během sklizně už byly rozloženy.
Kdyby se všechny potraviny vyráběly BIOtechnologiemi, tak chcípneme hlady. Ještě že si to kupují jen ti zazobaní a blbí snobi. Dost na tom, že už kvůli BIOenergiím a BIOpalivům nemáme kde pěstovat ani normální brambory a zdražuje se nám elektřina. Ty dotace platíme totiž všichni.
Označení BIO na mě působí jako děs.