- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
V některých příspěvcích se řeší problém hygieny. Souhlasím s tím, že v Brně je na "Zelňáku" jen ovoce a zelenina (teď i burčák), případně vajíčka. Ve Francii bývají na trzích uzeniny nebo sýry, případně ryby a "mořské plody". Ale k tomu je třeba, aby existovali výrobci, aby prodejci měli chladící/mrazící pulty. Přitom nějakých cca 10 let zpátky i v té Francii prodávali tyto produkty bez těchto moderních vymožeností - markantní změna je hlavně u sýrů. Je to o té hygieně, kterou nám diktuje Brusel (nebo ve své předposrat.... si ji diktujeme sami). Přitom u toho sýru je docela jedno, jesli je na chlazeném pultu (vzhledem k podmínkám jeho vzniku). A poznámka na závěr: KOlik je u nás výrobců sýrů, speciálních uzenin, ..., které by se mohly dostat na trhy?
Fandím trhům. Ale nechápu, proč jsou články tohoto "ražení" v celostátní rubrice, a to ještě s tak bulvárním podáním jako: ". Do Česka dorazila móda trhů plných čerstvé zeleniny, bylinek, ovoce, masa a květin." U nás, ve východních guberniích, takové trhy fungují dokonce i bez ohledu na režim (pravda, ne na celém trhu). Tak nevím, proč se z toho, že se v Praze začínají pořádat trhy s místními (českými) produkty, dělá už nějaký ten pátek taková show. Jestli to má sloužit k propagaci něčeho, co mimo Prahu už dávno funguje, tak je to k smíchu (velmi mírně řešeno) a jen to přispívá k tomu, že si zbytek republiky dělá z Prahy srandu (taky velmi mírně řešeno).
Asi byli podobne zlikvidovani jako byvale stranicke knizky.
Nebo? Ze by si sedlaci prevlikli farmarske kabaty?
Uděláš zeleninovou polévku bez chuti..dodáš magi, koupíš maso bez chuti dodáš vegetu, koupíš sýr bez chuti osmažíš ho. A kdyby ani to nepomohlo máš ještě kečup
a kdyz nemas kecup, tak tam dej treba solamyl, a kdyz nemas solamyl, tak tam nedavej nic.
Byl jsem asi před dvěma týdny v Suchdole. Vše se mi zdálo až neúměrně drahé, např. česnek tuším 180. Stánek s kořením, slovenské sýry - totéž co na chodbě v supermarketu . Dokonce jsem byl svědkem toho, že ŠIDĚJ Zrovna ošidili inspekci při kontrolním nákupu a dostali pokutu. Pravdou je, že rajčata a zelenina vůbec vypadala dobře a asi to vyrostlo ze zeminy a né někde ve skleníku v prohnojené vodě.
stánek s kořením a slovenské sýry - tak zrovna tohle nikde jinde nekoupíte. Než kritizovat, raději nejdřív ochutnejte. A česnek - no jestli Vám chutná víc ten nechutný čínský, tak je mi to líto :o)
opravdu to peněženku provětrá kvůli ceně. Nelžeme si do očí. Ale když na to někdo má. Mě je ukradené kdy bylo co sklizeno a kdy co běhalo po dvoře. Bezvýznamné
tak to by Te prave zajimat melo. Rozdil mezi dejme tomu spanelskymi rajcaty a "domacimi" je ten, ze opravdu maly zemedelec trha zrale plody. Nikoiv zelene aby dosly po ceste. Ja si letos poridil zahradu a mam tam prave rajcata, papriky , jahody. pak par kravin co proste mam rad. A jahody opravdu chutnaji jako jahody z detsvi, rajcata jsou sladka , hrasek a ostatni veci take. Chapu, ze kazdy nemuze mit svou zahradu, ja si ji poridil ze zdravotnich duvodu, ale ten rozdil tam proste je.
zelenina žádná, chleba jako v pekárně za rohem, uzené ryby za ceny 2x vyšší, než v obchodě.
Stát na obyčejnou zeleninu fronty jak za Husáka na banány je pod moji úroveň zákazníka.
když přijdete včas, jsou před Váma max. 2 lidi. No ale jestli máte raději rajčata bez chuti ze supermarketu s dvacetiminutovou frontou na pokladně..... :o)
farmář nakopí rajčata v Tescu a napálí 2 x tak draho na trhu - protože je to in - šaškárna největšího řádu - rozhodně si budu kupovat maso na trhu společně s rohlíkama a kedlubnem - ať žije salmoška
za poslední týden je to snad čtvrtý článek opěvující farmářské trhy. PR akce Michopulu jak vyšitá. na mě to už má opačný efekt. když něco přehnaně často a nekriticky chválíte, tak děkuji, ale nechci.