- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
Autorka by si mohla zopakovat pravopis (Zkuste použít čerstvé ovoce nebo živé květiny. Sami o sobě vypadají kouzelně), je to fakt smutný Jinak s dortama - želatina se nedá použít na všechno čerstvé ovoce (na to jsem přišla loni když jsem zalila čerstvá kiwi)
Dá, když v horké želatině namočíš štětec a to kiwi štětcem přejedeš, necháš zatuhnout a dáš takhle ještě pár vrstev.
a problémy s leskem čokolády: Udělejte na čokoládovou polevu krátkým tahy vidličkou mřížku - něco jako třeba vazba parket. Vypadá to hezky, lecos se v tom ztratí.
Tahle rada se mi líbí daleko víc než ta v článku.
To jsou zase rady, že by jeden aaarrgh. Když chci lesklou čokoládovou polevu, musím vědět něco o temperování čokolády a nedohánět to olejem. Když chci dort nazdobit čerstvým ovocem, musím ho potáhnout želatinou, jinak ovoce zavadne a vypadá hrozně. S kytičkama je to snad ještě horší, zdobila bych kandovanými květy, ale člověk taky nemůže kandovat všechno.
protože na všechno je nutné mít cvik a grif. Opravdu to není tak, jak se dneska s oblibou říká, že stačí jen malilinečko, a jste v xy oboru odborníci na slovo vzatí.