Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu

Diskuse k článku

Deset fíglů, jak na kynuté a křehké těsto

Ať už připravujete buchty, vánočku nebo koblížky, vždycky zažíváte trochu napětí. Povede se? Vzejde kvásek a těsto vykyne? S našimi triky si můžete otřít pot z čela a dát nohy na stůl. Těsto vám vyběhne, než byste řekla kvasnice. Poradíme vám také, jak na křehké těsto.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

martinova

To jsou rady !

My všichni,kdo máme domácí pekárnu, dobře víme, že naprosto není nutné dávat vzejít kvásek. Pokud máme dost času, mohou se všechny suroviny klidně smíchat a vykyne to stejně dobře.

0/0
16.7.2010 13:42

ivoš

Re: To jsou rady !

Vy všichni se dejte s domácí pekárnou vyfotit. Lezou z ní cihly. Mám nejradši, když si s vařením můžu "vyhrát". Ovšem, pokud máte jídlo jen na obživu, vaše věc.

0/0
16.7.2010 14:12

nostormo

Re: To jsou rady !

Jenže pekárna neumí jen cihly - vypracuje těsto, které v ní krásně nakyne. Takže třeba u hnětení těsta na vánočku nevypustí ženská duši...

0/0
16.7.2010 16:53

chudacek.blbecek

Re: To jsou rady !

Navíc když člověk používá suché droždí, nemusí na to vůbec myslet.

0/0
19.7.2010 14:08

novca

VONAVE TESTO

Nádherně voňavé kynuté těsto bude, pokud do něj nastrouháte trošičku muškátového oříšku V. Samozřejmostí je citronová kůra a rum !!.

0/0
16.7.2010 6:51

Jean-Luc Picard

Re: VONAVE TESTO

Rum je ovšem před a v průběhu práce stále ochutnávat - hrozně rychle se kazí a nechcete si jistě pokazit těsto zkaženým rumem ;-D

0/0
16.7.2010 7:53

ivoš

Re: VONAVE TESTO

A strašně rychle se vypařuje. Nojo, alkohol je těkavá látka...;-D

0/0
16.7.2010 14:14

Andrax

Re: muskat?

Vasi pravdu a vase chute vam nechci brat. Ale jsme lide ruzni....

Moje teta pekla buchty presne jak rikate a pokud jsem se mohla nenapadne  ulejt a buchtu si nevzit, udelala jsem to. Vune muskatu mi testo a chut jinak dobre buchty zkazi, to radsi nic.

V kureci nadivce mi muskat moc chutna, ale v buchte ho zrovna nemusim. Ba ani celou buchtu radsi ne.

0/0
3.8.2010 13:33







mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.